Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Da ne mislis na JUG.

Skaric:
- Ivanov vo mnogu nesta me posekja na Obama :drk::drk: hahahahah kolku se izdrkani pa toa e cudo:tapp:

Абе Шкариќ,од него син му побегна во Грција калуѓер,а ти очекуваш разумно резонирање.Ако бил арен немало да бегаат домашните.:toe:

Вака тргнувам како неопределн партиски човек. Гласам За Срѓан Керим! Нема муабет. Керим си е политичар на место. Престседател на собранието на ОН доволно зборува за неговото искуство. Познавање на разни политики на другите земји. Убеден сум дека достојно ќе ја извршува должноста Претседател на Македонија. Без размислување гласам за него на следните избори. Брат Љубе - Максимална почит до него. Ама не сакам да биде претседател. Доволно си е почитуван и вака. Мислам дека ако стане претседател има големи шанси да ја усере работата и на луѓето да им стане антипатичен. Запаметен е како херој мое мислење е ако стане претседател нема да се снајде и ќе биде подложен на критика. Ѓорги Иванов...добра опција е и таа...искусен политичар...професор по политички науки. Така да за овие претседателски избори имаме квалитетни луѓе за кои да се гласа.

Останува можноста Керим да биде кандидат на СДСМ

Срѓан Керим денеска на консултации кај претседателот Црвенковски. Извори за А1 велат дека средбата се остварила по барање на Керим кој бил лут што бил номиниран без негово знаење.

Барал објаснување за идејата што вчера в.д. претседателот на СДСМ Зоран Заев ја објави двете најголеми партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ да застанат зад кандидатурата на Македонскиот дипломат.

Синоќа Керим со изненадување ја прими веста.

„Не знам што е замислата и идејата. Кога ќе разговарам со највисоките претставници на СДСМ, тогаш ќе можам да имам целосна лична претстава за што се работи. Инаку, самата идеја за натпартиски кандидат, мислам дека треба сериозно да се земе во обзир“, изјави Керим.

Сепак и покрај разменетите тонови останува можноста Срѓан Керим да биде кандидат и само на СДСМ велат за А1 извори во партијата.

Во СДСМ велат дека само ја промовирале идејата која изворно била на самиот Керим. Според нивни информации тој изминатиов период поддршка за надпартиска кандидатура за претседател барал и од странските дипломати во земјава.

СДСМ немаат коментар за предлогот Ѓорѓи Иванов да биде еден од можните кандидати на ВМРО-ДПМНЕ.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=103015

Personal data: born on 02.05.1960 in Valandovo, Republic of Macedonia
Nationality: Macedonian
Languages: Native - Macedonian. Foreign - English
Permanent address: ul. Dame Gruev - 5 /5-11, 91000 Skopje, Republic of Macedonia
Telephone: ++389 2 109-565 (home) ++389 2 117-244 *141(Faculty of Law)
E-mail: givan@sonet.com.mk

EDUCATION
- 1978-1982 University St. Cyril and Methodius -Skopje. Faculty of Law (graduate lawyer)
- 1994 University St. Cyril and Methodius -Skopje. Faculty of Law - M.A.examination (M.A.degree in Law and Political Sciencies)
- 1998 University St. Cyril and Methodius -Skopje. Faculty of Law - Doctorate (Ph. D. In Political Sciencies)

PROFESSIONAL EXPERIENCE
- 1988-1995 Editor in Third Program - Radio Skopje
- 1995- University St. Cyril and Methodius -Skopje- Faculty of Law - assistant,assistant professor; subjects: Political Theories, Political Philosophy and Legal Informatics
- 1999-2000 Lecturer on the Masters' Degree in Southeast European Studies, University of Athens

OTHER ACTIVITIES
- Founder and president of two NGOs:
- Macedonian Legal Resourse Center (http://www.mlrc.org.mk)
- Institute for Democracy, Solidarity and Civil Society
- Executive Director of Foundation “Kiro Gligorov”:tv::tv:

SELECTED BIBLIOGRAPHY
Books
- Civil Society - Old hearing new contradictions, STEP - Skopje, 1994.
- Democracy in Divided Societies: The Macedonian Model. (in the process of publishing )

Articles
- "Civil Society in Southeast Europe", Lecture for the Master's Degree in Southeast European StudiesAthens (6-10.12.1999)
- "The Underwater Current" of The Democracy's Third Wave, Annual, Faculty of Law Skopje No. XXXVII - 1996/98
- The Consolidation of the Democracy and the Civil Society : The Macedonian Model. International Conference Civil Society in the Countries in Transition - Comparative Analysis and Practice. Subotica, 29-31 maj, 1997 .
- Postcommunist traumas: Reflections from Macedonia - . International Scientific Conference: Open Society - Possibilities and perspectives, Podgorica.8-9 maj 1997.
- The Electoral systems and the divided societies. Collection of works - a part of the project: The Law State and Elections- Skopje, 9 April 1996
- Democratic consolidation-reflections from Macedonia. Collection of works - a part of the project: The rights and freedoms of the citizen in Republic of Macedonia, December 1996 Faculty of Law, Skopje.
- The Law in the era of Internet- independent judiciary in the (inter) dependent world. Collection of works - a part of the project: Independent judiciary and the Law State, December 1997 Skopje.
- Internet - New media for Law Journals , Computers and Law - Journal for Legal Informatics Vol.5, No.1, May1997- Belgrade.
- Understanding of the Civil Society in the SEE Countries and in Europe International JEF South-East European Conference, 19-23 Nov. 1997 - Ohrid.
- Societas Civilis-New contradictions of one old hearing - Dialog No. 1/1992. Skopje

Абе знае ли некој како се викаше Председателот на “фондацијата Глигоров“?

Па нормално дека ќе се лути кога не го консултирале:toe:
Неразумен потег од страна на СДСМ,но ништо и не ме чуди...

хахаха на ЗокетоОо никој нејќе да ме прифане кандидатура :icon_lol:

Кога би имало еден човек така приземјен и со јасен став за името како Иванов и со врски и луѓе по светов како Керим би било фино,а за укази потпишување што ќе биде главна работа на следниот претседател...стварно ама ваш ич не битно кој ке биде :P

Не верувајте во анкети и рејтинзи!По неколкуте гафови и подметнувања со наводни испитувања јавно мислење кои ги направи Институтот за Демократија, познат како Институт на Ѓорѓи Иванов, за подолг период ќе мора да се запре со довербата во домашните агенции за испитување на јавното мислење.
Накусо: добар дел од агенциите лажат, Институтот за Демократија најмногу, и даваат порачани податоци. Последнава анкета за гледаност на телевизии е порачана од Косово, платена за потреби на афирмација на Телевизија Алсат.

16D098F26F84B84FAD22ECEB5D0F2477.jpg
Стана тренд, мода а секако и исплатлив бизнис, последниве години да се прават анкети за рејтинзи, читаност, гледаност, застапеност на пазарот на некоја компанија или производ... што често се прави во пазараниот свет. Но, се прави според правила.
Прво, анкетите се даваат на нарачателот и служат за негови потреби. Ако анкетите се објават јавно, тогаш на јавноста мора да и се дадат сите податоци за заинтересирани страни, или медиуми, да можат да извршат проверка или увид во резултатите. Во спротивно, треба некому да се верува на збор. А кога се деловни интереси, политички или финансиски во прашање, ни брат на брата на збор не верува, а камо ли јавност на анкета со скриени, тајни податоци.
До скоро никој не знаеше дека постои Институт за Демократија. Но, постоел. Предводен од Ѓорѓи Иванов, професор на Правен факулет. Година дена наназад познат како брат на еден од главните инволвирани цариници од Гевгелија за шверц на цигари, за што се води постапка пред суд. Накусо, Институтот за демократија по кусо време (основан во 1999 година) сфаќа дека порачаните анкети за рејтинзи се добро платена работа за која некому не се дава отчет и одговор, и решава да се фрли во бизнисот.
Во Институтот работат седум-осум лица, речиси сите помлади од 30 години и речиси сите соработници на еден човек. На Ѓорѓи Иванов.
Прават анкети. Според нивните изводи за телефонски сметки, нема докази дека од телефоните на Институтот се направени над илјада повици во времето на наводните анкетирања. Потоа, излегуваат со резултати кои ги соопштува Телевизија Алсат, сопственост на контроверзниот, подземен бизнисмен од Албанија и Косово, Веби Велија.
Анкетите, нормално, кажуваат дека Алсат е неверојатно добро гледана телевизија. Тоа што барем 90 насто од граѓаните не ни знаат што е тоа Алсат, не е ни важно.
Имено, според порачките на Веби Велија, а одработено од Институтут за Демократија, Алсат е погледана и од Сител, и од Канал 5, и од Телма... далеку од секаква можност, но блиску до секаков профит.
Познато е дека косоварите блиску соработуваат со Форум, односно Сашо Орданоски и Ѓунер Исмаил промовирајќи ја косовската политика во Македонија. Да се споменеме само на прес конференциите кои, во Скопје, се организираа за настапи на косовските лидери како Ветон Сурои и други. Сега косоварите решаваат да го прошират бизнисот со контрола на влијанието во Македонија. Им треба голем рејтинг на нивната Алсат, и тоа треба да го одработи некој, Институтот за Демократија е тој. Ненад Марковиќ е човек кој работи и за Форум, а и за Институтот за Демократија. Со иста цел. Штета.
Кога во иднина ќе видите било која анкета потпишана од Институтот за Демократија, фрлете ја настрана. Платена е за да даде резултат каков што оној кој ја платил порачал.
Дали е сево ова така? Бидејќи се податоците од анкетата јавно објавени, со што стануваат јавна информација подложна на проверка и докажување, побаравме од Институтот да имаме увид во материјалот од наводната анкета и да направиме пилот проверка на некои од анкетираните. Не ни дадоа увид во материјалите, иако како јавно објавена информација имаа обврска за тоа.
- Веродостојноста може да се докаже со компаративна анкета од друг Институт, велат во Институтот за Демократија. Или, порачајте си анкета па споредете ги резултатите.
Зарем ви личиме на Веби Велија?

Еве ви почитувани Кајганџии, ова е напис објавен во "Вечер", кога тој им стапнал малку на опашката па овие добро го распашале.

Сега не можам да верувам дека Вечер ќе објави нешто во полза на ова лице.

И сетне се чудиме од каде Грујо има рејтинг 108%?

Абе пак да прашам,како се викаше Председателот на “Фондацијата Глигоров“,знае ли некој?Ѓорѓи или Ѓорѓе го викаа мислам,за презимето не можам да се сетам деновиве.Како да ми се изгуби некаде?

Хммм... се сеќавам на овој текст во Вечер...
сега ќе напишат нешто во полза на ѓорѓи мислејќи дека имаме кратко памтење

Хммм... се сеќавам на овој текст во Вечер...
сега ќе напишат нешто во полза на ѓорѓи мислејќи дека имаме кратко памтење

Па и не се далеку од вистината,освен за неколкумина кој памтат како “слонови“.:toe:

Ќе гласам за Братот, затоа што ако не би гласал, чувството ќе биде енакво како предавство на татковината (барем така во моментов се чувствувам).
За другите кандидати не би коментирал.

Ќе гласам за Братот, затоа што ако не би гласал, чувството ќе биде енакво како предавство на татковината (барем така во моментов се чувствувам).
За другите кандидати не би коментирал.
Предавство на татковината????:nesvest:

И јас неам намера да гласам за Иванов
ќе избирам помеѓу Братот и Ќерим, поише накај Братот ме трга работава

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom