Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Македонија ќе го изгласа Керим.
И тоа ќе биде почетокот на крајот на фашистите од дпбне. :wink:

Трнче брат овој Zevsus да не мисли дека се наваѓа во Гејција
Зевсус алоооооо брат за какви фашисти зборуваш во Македонија си:uvo::salut:

професор по политичка теорија, нагласувам ТЕОРИЈА и политичка ФИЛОЗОФИЈА, со апсолутно никакво практично искуство во дипломатија и меѓународните односи, ниту пак искуство на раководна позиција било каде, најмалце 10 пати гостин кај Томиќ

па ви се молам дали човек кој држи до себе ќе оди да му гостува на вулканизерот, срамот на новинарската професија, ако тој воопшто има нешто врска со новинарство, или додека вулканизирал потчитнувал по некја новина на пауза

што споредувате баби и жаби

Серџан не е дипломат. Тој е економист.Има завршено економски факултет. Инаку, човеков е од типот на Трифун К.

На Керим повеќе му одговара Консултант...неговото удбашко име

По осамостојувањето на Македонија не се враќа на повикот на владата да помогне. Од 103 Македонци во тогашниот ССНР (Сојузниот секретаријат за надворешни работи) во Македонија се враќаат само 23. Истовремено, Керим преку кругови во „Генекс“ (во поранешна СФРЈ, фирма на сојузната УДБА за преземање разузнавачки задачи во странство) се вдомува во Париз, во фирмата „Копешим“ на босанскиот Србин Борис Вукобрат, доверлив човек на Слободан Милошевиќ. Вукобрат во тоа време ја турка идејата на Милошевиќ и тајната полиција за обнова на Југославија по некаков кантонален принцип од триесетина кантони.

Македонец да гласа за Керим??? Е тогаш навистина Македонецот не заслужува држава...

Pocna Todor Vancev aka Popara da ti prakja pr. Poraki so sodrzini za Kerim. Kako be coekot e tolku dobro informisan ako ne e del od taa Udba.

Da ne bide samo za nekoj den Kerim resenie za Grujo. Koj kje vi gi gleda makite koga kje pocnete da go falite.
Za Bituskono "ojdo na primer bratot bese spas za Makedonija, ama luge bez mozok koi samo gi sledat upatstavata od stabot nemaat drug izbor osven da go blebetat ona sto im e napisano na parce harija.
Fabrika a ?:drk: Stavrno ima, i toa mix od nekolku ucebnici, Gebelsov, Kumrovacki i Romanski.

Sto napravil Ivanov za Makedonija ? Ili mozebi prezimeto vi se dopaga ?

Доообро.
Една труба нон-стоп труби - Игор Џамбазов. :smir:

Е тука си бе брат конечно се најдовме трубат трубите нон-стоп и тоа се едно исто со години на ред веке преку кур ми е од нив:toe:

освен пардон, згрешив, извршен директор на фондацијата "Киро Глигоров", ете му раководна функција

Можеш бе да имаш искуство политичко како Киро Глигоров и па на крај да си предавник на сопствената земја и народ.
Не е се до искуството, до пламенчето во тебе е.

Според мене Керим е најдобрата опција. Добар дипломат, добро познат и со многу искуство на меѓународната сцена...
Гледам некои сакаат да го оцрнат неговото име со некои стари афери, купувал некои скапи ствари додека бил амбасадор, живеел во најлуксузни апартмани... Па не гледам што има тука толку страшно. Па кај ќе најдите човек зад кој нема некаква афера...

Sto napravil Ivanov za Makedonija ? Ili mozebi prezimeto vi se dopaga ?
Иванов направил само добро за Македонија, а прљав веш кај него не постои.

Кажи ми ти сега конкретно! Што тоа Керим има направено за Македонија??

Гледајте вака... Сигурно на Албанскиот блок не би им се допаднало брат Љубе да биде претседател :toe:. Така е колку и да негираме ние Македонците. Затоа и Љубе нема поддршка од ВМРО.

Керим... Незнам што да кажам за човекот. Беше претседател во Обединетите Нации, па од него не се слушна ниту еден коментар за спорот со името. А што пишува во резолуцијата? Дека уставно право е на еден народ и држава да се нарекува како што сака. На таа функција беше година или повеќе не ме држете а збор, и не мрдна со малото прсте за Македонија. И сега ајде ние да го туриме за претседател :tapp: Според мене, не заслужил!

А пак тој Иванов... Ни чуен ни виден :uvo:, ајде претседател ке го гласаме. Побрзо би гласал за Мистичен ако се кандидира отколку за него.

Се на се, ситуацијата е катастрофа, и стварно незнам за кого да гласам. А сигурен сум дека поголем дел од форумџиите ке се сложат со мене. Така да, според се, не излегувам на гласање, или ке го направам ливчето неважечко.

Па и Борис Трајковски кога се кандидираше пола народ се чудеше кој е. Па испадна најдобар до сега. А сега Иванов ке се кандидира. Некогаш е подобро анонимец отколку некој како Љубе и Керим

Гледајте вака... Сигурно на Албанскиот блок не би им се допаднало брат Љубе да биде претседател :toe:. Така е колку и да негираме ние Македонците. Затоа и Љубе нема поддршка од ВМРО.

Керим... Незнам што да кажам за човекот. Беше претседател во Обединетите Нации, па од него не се слушна ниту еден коментар за спорот со името. А што пишува во резолуцијата? Дека уставно право е на еден народ и држава да се нарекува како што сака. На таа функција беше година или повеќе не ме држете а збор, и не мрдна со малото прсте за Македонија. И сега ајде ние да го туриме за претседател :tapp: Според мене, не заслужил!

А пак тој Иванов... Ни чуен ни виден :uvo:, ајде претседател ке го гласаме. Побрзо би гласал за Мистичен ако се кандидира отколку за него.

Се на се, ситуацијата е катастрофа, и стварно незнам за кого да гласам. А сигурен сум дека поголем дел од форумџиите ке се сложат со мене. Така да, според се, не излегувам на гласање, или ке го направам ливчето неважечко.
Oд преѓеска ја следам темава и баш чекав ваков пост, да не бидам првиот кој ќе го напише истото што еве Џиш го напиша, а и опцијата не гласам ја избрав во анкетата погоре.

кога веќе толку на ниско ниво се паѓа,

дали може некој да ми одговори што проф. иванов направил добро за македонија, освен што образувал кадри?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom