Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас имам двајца браќа во животов Астерикс, родени. Тоа е тоа, околу браќата. Љубе го почитувам како човек кој извршувал одговорна функција и лежел затвор за Македонија. Знаејќи ги јавните пориви и мотиви, имајќи основа за сомнеж во затскриените - конечно и најважно - ценејќи го како потенцијален претседател...би гласал во крајна нужда за него, без оглед на поставеноста на оската (моја).

Доволно демократски во отсуство на истото

Доволно демократски во отсуство на истото

Ај, збор два за Љубе Бошковски, моја перспектива:

1.Мендела фазонот ми се допаѓа. Ама, од него кога доаѓа го става во положба за прелесна девалоризација во Македонија, денеска. Нема помирување без чистење на сите можни компликациско-тенденциозни случаи, какви и да се по форма. Кога тоа се обидуваш да го прескокнеш, ќе налеташ на дупка.

2.Ова му е единствениот момент да профитира политички од ситуацијата во која беше. Доколку овој воз го пропушти, за 4 години ќе е доцна. Или ќе е додатно дискредитиран и отпишан, или ќе го заборавиме - такви сме ко народ. Дневни сензации сакаме, не трајни.

3.Со кој бекграунд сака да и помогне на земјата која ја сака? Не сакам да бидам нечувствителен и груб, но дипломатско искуство од дружење со затвореници незнам колку може да стекне. Паралелно, мене никогаш не ми оставил впечаток на некоја "црвста рака" или неодолива харизма која ќе му помогне да биде одбран и да обавува некоја функција колку толку коректно.

4.Ванчо Михајлов, рехабилитација...Можам да простам, никогаш да заборавам. Налет, цела историја ни е полна со (на моменти, помалку или повеќе) заблудени синови. Не се плашам од никаква можна идна "вулгаризација" на земјава од негова страна бидејќи тој не го поседува мојот ум, нити твојот, нити на некој друг...но не сакам уште еден срам еден ден, срам каков имам од уште еден веќе историски лик, негов другар, "голобрадо момче какво немало во земјава".

5.Љубе Бошковски сето што го напишав добро го знае. Не е тој толку наивен и да падне на можниот симулиран циркуз режиран од некој друг... Верувам барем, дека се му е јасно однапред. И затоа, верувам дека сака да го искористи моментот, за да се испазари што подобро може. Друго објаснување, немам.

За него глас,
само во КРАЈНА нужда.

Ете, тоа е накратко.
За другите, став ќе дадам кога официјално ќе поднесат кандидатури.
Иако, едниот од преостанатите двајца, се сомневам дека ќе треба да го анализирам воопшто.

Доволно демократски?

Планот е тој,СДСМ ќе прифати како заеднички кандидат да им биде Ѓорѓе Иванов,затоа што Керим не ги сака зад него.Знаеше дека има неколкумина кој ќе се истрчаат како “прле пред магаре“ во ДПМНЕ и нема да можат да одолеат на понудата да стават потпис во листата која го подржува Ѓорѓе.Сепак останува фактот дека на Б.Ц. не му се дораснати ни до колена,неколкумина “политички експерти“ од владејачката гарнитура,се навлекуваат на финти Г6 како презервативи на к...:pos2::pos2:

Hehe, Institut za demokratija, izbori 2002, rejtinzi mejtinzi, skapanici politikanti i nivni gavkala po forumi, toa e, a i ti si Makedonija.

blank.gif
АнкетаЗа кого би гласале:
Срѓан Керим (524)
char1.gif
Ѓорге Иванов (191)
char1.gif
Љубе Бошкоски (151)
char1.gif
Вкупно 866 гласа

Машала...анкета од утрински весник, онлајн гласање.

Gledam vaka si diskutirate, pa morav da se vklucam vo diskusijava.
Eve zosto za nikoj od ovi 3 licnosti ne treba da se glasa ili ne treba da bidat kandidati za pretsedatel :
1. Ivanov - "no name" osoba, osven vo nekoi mali krugovi
2. Kerim - diplomat so iskustvo no "azdaja" za drzavni pari i lagoden zivot
3. Brat ljube - nenormalna osoba, seuste se vodi sudski proces protiv nego, hrvatski graganin
Epa makedonce - razmisli ubavo dali i za kogo ke go dades tvojot glas, zosto dosega ovaa nasa Makedonija propaga od nepatrioti t.e lazni patrioti i sekakvi budali, a nasiov narod ne razmisluva so svoja glava.

p.s ne sum politicki opredelen, vsusnost i ja mrazam politikata duri mi se bljue od nejze
POZDRAV

Gledam vaka si diskutirate, pa morav da se vklucam vo diskusijava.
Eve zosto za nikoj od ovi 3 licnosti ne treba da se glasa ili ne treba da bidat kandidati za pretsedatel :
1. Ivanov - "no name" osoba, osven vo nekoi mali krugovi
2. Kerim - diplomat so iskustvo no "azdaja" za drzavni pari i lagoden zivot
3. Brat ljube - nenormalna osoba, seuste se vodi sudski proces protiv nego, hrvatski graganin
Epa makedonce - razmisli ubavo dali i za kogo ke go dades tvojot glas, zosto dosega ovaa nasa Makedonija propaga od nepatrioti t.e lazni patrioti i sekakvi budali, a nasiov narod ne razmisluva so svoja glava.

p.s ne sum politicki opredelen, vsusnost i ja mrazam politikata duri mi se bljue od nejze
POZDRAV

така е, ај тогаш да го чекаме кандидатот на дуи, па да видиме што човек е

така е, ај тогаш да го чекаме кандидатот на дуи, па да видиме што човек е
Mnogu mi e zal ova moe mislenje sto ke go kazam, no albancite se za razlika od nas dosta prakticni vo toj pogled - sekogas znae koj mu e gazda ili prasuva koj e ovde gazda !
Ima mnogu pametni luge vo Makedonija, no tie ne se bavat so politika....sve ova drugo prisutno na politickava scena e gladno za k.r.
Se nadevam i ke se raduvam na momentot koga politikata nema da mu e presudna i br. 1 top tema na ovoj narod !!!

blank.gif
АнкетаЗа кого би гласале:
Срѓан Керим (524)
char1.gif
Ѓорге Иванов (191)
char1.gif
Љубе Бошкоски (151)
char1.gif
Вкупно 866 гласа

Машала...анкета од утрински весник, онлајн гласање.

Чудно,на кајганава Ѓорѓи води цели 10%.Како и да е на изборите е битно каков процент ке биде,а тука по интернет порталите еден човек може сто пати да се регистрира и сто пати да гласа за свој избраник

не може да се потпираме на анкети, сите се различни, како може утрински да не го стави керим прв, кога тој му е сопственик.

јас мислам најдобро е да гледаме бумбар и да видиме што ќе ни каже тања кој ќе има највеќе бели а кој највеќе црни бумбари, првиот ќе биде претседател

Ај, збор два за Љубе Бошковски, моја перспектива:

1.Мендела фазонот ми се допаѓа. Ама, од него кога доаѓа го става во положба за прелесна девалоризација во Македонија, денеска. Нема помирување без чистење на сите можни компликациско-тенденциозни случаи, какви и да се по форма. Кога тоа се обидуваш да го прескокнеш, ќе налеташ на дупка.

2.Ова му е единствениот момент да профитира политички од ситуацијата во која беше. Доколку овој воз го пропушти, за 4 години ќе е доцна. Или ќе е додатно дискредитиран и отпишан, или ќе го заборавиме - такви сме ко народ. Дневни сензации сакаме, не трајни.

3.Со кој бекграунд сака да и помогне на земјата која ја сака? Не сакам да бидам нечувствителен и груб, но дипломатско искуство од дружење со затвореници незнам колку може да стекне. Паралелно, мене никогаш не ми оставил впечаток на некоја "црвста рака" или неодолива харизма која ќе му помогне да биде одбран и да обавува некоја функција колку толку коректно.

4.Ванчо Михајлов, рехабилитација...Можам да простам, никогаш да заборавам. Налет, цела историја ни е полна со (на моменти, помалку или повеќе) заблудени синови. Не се плашам од никаква можна идна "вулгаризација" на земјава од негова страна бидејќи тој не го поседува мојот ум, нити твојот, нити на некој друг...но не сакам уште еден срам еден ден, срам каков имам од уште еден веќе историски лик, негов другар, "голобрадо момче какво немало во земјава".

5.Љубе Бошковски сето што го напишав добро го знае. Не е тој толку наивен и да падне на можниот симулиран циркуз режиран од некој друг... Верувам барем, дека се му е јасно однапред. И затоа, верувам дека сака да го искористи моментот, за да се испазари што подобро може. Друго објаснување, немам.

За него глас,
само во КРАЈНА нужда.

Ете, тоа е накратко.
За другите, став ќе дадам кога официјално ќе поднесат кандидатури.
Иако, едниот од преостанатите двајца, се сомневам дека ќе треба да го анализирам воопшто.

Доволно демократски?

Aпсолутно во голема мера се согласувам со тебе. Ама како што викаш во крајна нужда би гласал за Љубе, епа гледаш од денешна перспектива ја не гледам друга подобра опција од Љубе.

Ако е едниот отиде името а можеби и јазикот и националноста,

Ако е другиот можна е и војна со југ, а де не збориме со најпесемистичко размислување дека ке останеме како Шутка у Скопје.

Така да се сведува од три зла кое ке го иззбереме, кога веќе мораме.

Да бидам искрен ако одат Керим и Иванов како противкандидати сакам на ливчето да има повеќекратен избор!

Двата се добри.

Конечно да почниме да кандидираме за прецедатели интелектуалци а не политичарчиња.

Мислам дека кој и да биде сите треба високо да го цениме, прецедателот не е премиер и политчарче што треба туку така да се шутка, прецедателот има и повеќе симболична улога.

Конечно, Љубе досега нема покажано дека во Хаг станал интелектуалец. Ако успее да покажи дека образован, стабилен, смирен и сите работи и тој има шанси. Финтата на кандидирање на воени ветерани - такаречи херои- е добра и мислам дека би требало и тоа да се цени, ама ако не се има добро образовано во хаг не.

Керим ако помине идеата на СДСМ за надпартиски кандитат е сепак најдобар избор. Ако оди чисто како кандидат на СДСМ има помали шанси поради можеби лошите политички хипотеки.

За прецедател сакам некој што ќе биде индивидуалист, некој што нема само да го слуша премиерот - туку за секој проблем ќе дискутира и ќе дава мислења. Борис Трајковски беше таков, тој не слушаше секогаш партиски директиви и можеби тоа е причината што сеуште не војуваме.

Ако Керим оди како надпартиски кандидат, тогаш сигурно е дека нема да ја слуша ниедна влада, а тоа е она што го барам од прецедателот.

Можеби и Иванов ги има тие особини, ама тоа не го знаеме од причина што оди чисто како кандидат на ВМРО. Ама и така, тој може да ги покаже тие особини дека не е партиски бот.

Засега како што стојат работите Керим за надпартиски кандидат е мислам најдоброто решение за Македонија. Оти со тоа ќе се постигне она што е цел демократијата, поделба на власта, каде што прецедателот нема да има политички хипотеки.

Сепак ќе видиме, мсилењето на јавноста главно ќе зависи од тоа како ќе се изјасни Груевски по предлогот - јас сакам да се согласи!

Срѓан Керим - 123
Ѓорѓи Иванов - 156
Љубе Бошковски - 124
Хомер Симпсон - 7346

Анонимна независна анкета на невладината неорганизација МА (My Ass)

Јас искрено за Љубе повише ме влече да гласам... а овај Ѓорги кој се одметна од СДСМ затоа шо брат му фатиле како шверца никад не би ни помислил. Ама уште Ѓоле ни фали за претседател и ете ти ЦИРКУС МАКЕДОНИЈА.

Јас искрено за Љубе повише ме влече да гласам... а овај Ѓорги кој се одметна од СДСМ затоа шо брат му фатиле како шверца никад не би ни помислил. Ама уште Ѓоле ни фали за претседател и ете ти ЦИРКУС МАКЕДОНИЈА.

СДС и Бакојани да ја кандидира за претседател,вие партиски усолени мозоци и за неа би гласале така...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom