Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
1.Интер
2.Рома
3.Милан
4.Фиорентина
5.Јувентус

Според мене ваков ќе биде редоследот во Сериа А.Интер и Рома ги ставив на првото и второто место поради тоа што земаа солидни засилувања со кои ќе бидат пред останатите тимови.Милан земаа многу засилувања,но оставија дупка во одбраната и затоа не верувам дека ќе бидат на некое од првите две места.На Јуве и Фиорентина ова им е прва сезона во ЛШ по неколку години и ќе имаат тешка работа да се снајдат на два фронта.:smir:

1.Интер
2.Рома
3.Милан
4.Фиорентина
5.Јувентус

Според мене ваков ќе биде редоследот во Сериа А.Интер и Рома ги ставив на првото и второто место поради тоа што земаа солидни засилувања со кои ќе бидат пред останатите тимови.Милан земаа многу засилувања,но оставија дупка во одбраната и затоа не верувам дека ќе бидат на некое од првите две места.На Јуве и Фиорентина ова им е прва сезона во ЛШ по неколку години и ќе имаат тешка работа да се снајдат на два фронта.:smir:

И демек Фиорентина ќе се снајди подобро од Јувентус:pos2:.

Ај ко си зедовте слобода да прогнозирате една и од мене.

1. Ај погодете кој
2. Милан
3. Рома
4. Интер

1. Ај погодете кој
2. Милан
3. Рома
4. Интер
секој со своите фантазии!!!

Еве јас како мислам а верувам дека и многу мислат дека е така
1.Милан
2.Интер
3.Јуве
4.Фиорентина/Рома

Може ќе речете дека не сум реален за Милан ама видете какви играчи земавме и Рони се врати у форма сеа уште Шева да си ја врати барем 60-70% од старата форма...и тн:toe:

1. Ај погодете кој
2. Милан
3. Рома
4. Интер

Наполи?

:tapp::tapp:Zosto be vaka se treskate oste prvenstvoto ne e pocnalo ni eden natprevar nema izigrano i pravo vii raspored preavite epa aj i jas spored mene vaka :
1.Siena
2.Napoli
3.Torino
:tapp:

уште е рано за пишување табели кога ќе заврши лигата тогаш пишувајте

Рано е за табели.. и сето тоа се само предпоставки, и тоа како што гледам, во вид на желби, секој си го става на прво место својот омилен тим.
Еве ги и коефициентите според bwin.

Inter Milan 2.20
AC Milan 3.50
Juventus 5.25
AS Roma 6.00
Fiorentina 34.00
Sampdoria 125.00
Udinese 150.00
SSC Napoli 200.00
Genoa 250.00
Lazio 250.00
Torino 400.00
Chievo 500.00
Palermo 500.00
Atalanta Bergamo 500.00
Siena 750.00
Cagliari 750.00
Reggina 1000.00
Bologna 1000.00
Lecce 1000.00
Catania 1000.00

Кога веќе почван со коефициенти, да ги напишам и за најдобар стрелец во лигата..

Zlatan Ibrahimovic 7.50
Alessandro Del Piero 7.50
David Trezeguet 8.00
Alberto Gilardino 10.00
Francesco Totti 11.00
Adrian Mutu 11.00
Amauri 11.00
Marco Boriello 13.00
Adriano 14.00
Julio Ricardo Cruz 14.00
Alexandre Pato 15.00
Kaka 20.00
Ronaldinho 21.00
Filippo Inzaghi 21.00
Hernan Crespo 26.00
Igor Budan 28.00
Antonio Di Natale 28.00
Goran Pandev 31.00
......

Значи не очекува многу интересна сезона за што одлична најава беше и првиот официален натпревар за новата сезона во калчото, односно Супер Купот на Италија.

И да потсетам, натпреварот заврши 2:2 во регуларните 90 минути, па се играа продолженија, и на крај по изведувањето на пенали Интер ја совлада Рома и го освои Италијанскиот Супер куп.

1.Catania-najgolemata mafija ke mesti utakmici sezonava
2.Milan-isto kemesti
3.Inter-najmnogu
4.Juventus-ne mesti mu dojde pametot
5.Roma/Fiorentina-ke se macat ko sekos

1.Catania-najgolemata mafija ke mesti utakmici sezonava
2.Milan-isto kemesti
3.Inter-najmnogu
4.Juventus-ne mesti mu dojde pametot
5.Roma/Fiorentina-ke se macat ko sekos
Браво брат за информациите. Кога веќе знаеме предвреме се, може да се искористат за да се спречи местењето во наредната сезона..

Мислам дека треба да ја информираш Италијанската фудбалска федерација, и да и ги посочиш сите твои докази и информации кои ги поседуваш..

Па можи ќе те видиме на насловна страна.. Јовановски спречи нов "Калчополи".:toe:

Браво брат за информациите. Кога веќе знаеме предвреме се, може да се искористат за да се спречи местењето во наредната сезона..

Мислам дека треба да ја информираш Италијанската фудбалска федерација, и да и ги посочиш сите твои докази и информации кои ги поседуваш..

Па можи ќе те видиме на насловна страна.. Јовановски спречи нов "Калчополи".:toe:
А може и Катанија прво место ќе биде ако мести многу:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom