Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
И Милан оваа година не играше ЛШ и беше сериозен, ама ништо изглеа...не биле доволно сериозни.

па интер кога игра во италија е сериозен а кога игра во лш играчки си играат а?:pos2: циркузот на интер им трае повеке од 40 години :kesa::pos2:,а милан кога игра во лш или влегува во финале или полуфинале,не можам да се сетам кога интер последен пат влегле во полуфинале од лш:uvo::drk:

па интер кога игра во италија е сериозен а кога игра во лш играчки си играат а?:pos2: циркузот на интер им трае повеке од 40 години :kesa::pos2:,а милан кога игра во лш или влегува во финале или полуфинале,не можам да се сетам кога интер последен пат влегле во полуфинале од лш:uvo::drk:
А кога ги поминувале групите???:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

најјаката утакмица сезонава!
2064217191.8.jpg

Статистика на Интер во КЕШ/ЛШ

UEFA Champions League (former European Cup):
Champions (2): 1963–64; 1964–65
Runners-up (2): 1966–67; 1971–72

Ваууу...

Џабе се караме кога темава е Италијанско првенство а сезонава сите клубови од Сериа А беа тиња. Осминафинале беше врвот. Колку и да се караме кој ке ја освои титулата во Сериа А, факт е дека таа титула ја губи својата вредност со слабите игри на клубовите во Европа.

Џабе се караме кога темава е Италијанско првенство а сезонава сите клубови од Сериа А беа тиња. Осминафинале беше врвот. Колку и да се караме кој ке ја освои титулата во Сериа А, факт е дека таа титула ја губи својата вредност со слабите игри на клубовите во Европа.

Не е примарно тоа што ја губи вредноста. Да не стигнеше Удинезе до четврт-финале во УЕФА купот, Италија ќе го изгубеше четвртото место за излез во ЛШ (Германија ќе го добиеше мислам, не фаќајте ме за збор). Значит тој шо ќе завршит 4ти во Италија ќе играт квалификации за ЛШ благодарение на Удинезе.

Не е примарно тоа што ја губи вредноста. Да не стигнеше Удинезе до четврт-финале во УЕФА купот, Италија ќе го изгубеше четвртото место за излез во ЛШ (Германија ќе го добиеше мислам, не фаќајте ме за збор). Значит тој шо ќе завршит 4ти во Италија ќе играт квалификации за ЛШ благодарение на Удинезе.

Да али тоа ќе беше направено од следната сезона, а не од оваа:smir:

Да али тоа ќе беше направено од следната сезона, а не од оваа:smir:

Не знам точно како беше правилото, разлистав набрзина ко излезе веста... Битно ако Удинезе испаднеше од Зенит, Италија губеше едно место во ЛШ. Џабе јако првенство интерно, ако екстерно во европски натпреварувања и на репрезентативен план нема успех.

Вистинската "сила" на клубовите се гледа надвор од лигата зашто ако гледаме така и нашава лига е јака. Моментално има мал пад на Сериа А, се помалце странски фудбалери (топ фудбалери) преминуваат во Сериа А од Ла Лига или Премиер Лига. Искрено, во лигата последниве 3 години има само 1 клуб кој се бори за титула а тоа е Интер. Нема борба за титула и единствените борби се опстанокот или за 4тото место. Вистинскиот жар на натпреварите го има само во големите дербиња кои не носат борба за титулата туку само битка за престиж и да оправдание по конечниот лош резултат на крајот на сезоната. Сериа А сериозно заостанува зад Премиер и Ла Лига. Се надевам со отргнување од Сериа Б во областа на медиумските права, ке се оправи Сериа А и ке се врати како во старите времиња, како најдобра лига во Европа.

Пристигна новиот Пато007, со смајли постовите. Ти знаеш да читаш бе ? Нели гледаш во која тема се наоѓаш?
Ова ти е италијанско првенство, првенството кое има еден лидер што ве гуши во прашина цели 4 години и првенството во кое некој сонува за победа над Болоња и Џеноа...

едноставно нели може вода да ни носите :helou:

:pos2::pos2::pos2: голицни ме да се насмеам!!!:pos2: ИНТЕР четири години по ред ја освојува Калчо лигата...милан кај се??? сеа ке кажете ЛШ...али јбг..тука се збори за Сериа А!

:pos2::pos2::pos2: голицни ме да се насмеам!!!:pos2: ИНТЕР четири години по ред ја освојува Калчо лигата...милан кај се??? сеа ке кажете ЛШ...али јбг..тука се збори за Сериа А!

oф леле најголемиот фан на интер ми кажува нешто .. иди бегај бе траму од 36 утакмици што ги има изиграно интер само 2 имаш гледано:uvo: и после ти ќе ми кажуваш интер шампион бла бла бла бла..најмалку од тебе очекував цитат :toe::toe:

oф леле најголемиот фан на интер ми кажува нешто .. иди бегај бе траму од 36 утакмици што ги има изиграно интер само 2 имаш гледано:uvo: и после ти ќе ми кажуваш интер шампион бла бла бла бла..најмалку од тебе очекував цитат :toe::toe:

Интераш у душа и срце!!!!:vozbud: и си глеам ја инсерти и голчиња..немај ти гајле...важно ИНТЕР ШАМПИОНИ, милан лампиони...:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom