Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
abe italjijancite sea samo da go napraat pointeresno prvenstvoto go pustija milan da mu se priblizi na inter inace kako i da e inter ke bide sampion osven ako se sluci cudo pa inter da kiksne so takov lesen raspored a milan da pobedi na site ostanati 5,megju koi i 3 derbi utakmici so roma ,fiorentina, i juve :toe: ali kako i da e ke bide interesno:tv: .Aj da se nadevame na kiks na inter, 4Za Rossoneri !!!

Да на повидок е нова Серија А, која ќе биде посебна односно ќе биде одвоена од Серија Б. Ова ќе биде нешто како по примерот на Англиската Премиер Лига. Арно им текна на Италијанциве да го направат ова, бидејќи до сега лигите им функционираа заедно односно Серија А заедно со Серија Б, и секоја година имаа несогласувања околку распределбата на ТВ правата и другите финансиски средства. Вака сега милсам дека ќе има поголема функционалснот во првенството и мислам дека ова ќе доведе до позитивни промени. Инаку за овој предлог се изјасниле позитивно сите екипи освен Лече.
сега ја разгледував википедија гледав статистика и кај сериа А се појавува овоа!

Serie A was a professional league competition

пишува дека лигата траела од 1929 до 2009 ама не пишува со кој систем ќе биде заменета!

FORZA JUVE , ali so e zaebana Seria A e zaebana definitivno liga vo koja ima najmnogu prodadeni utakmici italjanite mama si ebale... inace se znae koj e sampion ovaa sezona INTER.
Se poveke me razocaruvaat italjanskite klubovi so igrite koj gi prikazuvaat u evropa.

dajte im vreme na italijancite ke vidite deka pak ke bidat najdobri .ovaa godina ja obelezaa kako slaba zosto milan ne igrase vo LS ,a inter nadvor od italija e drug tim i nema sili da igra protiv mancester,dodeka juve uste treba da investira vo timot.Koga milan osvoi Ls protiv liverpul(2-1),vo polufinaleto imase 3 tima od anglija i eden od italija i italijanskiot pobedi.Forza Rossoneri !

i3taw2.gif
i3taw2.gif

xmlgnk.jpg

Алелуја, почнува по малку патетиката да се јавува тука... што ќе прајш.

Ах беее
113693_Muntarihassomethingtosharewi.jpg

Мутари: Тој ќе ми се прави главен! Кој е главен под тушевите во Милано, кој... КОЈ кажи му Деки, кој?

Мутари: Тој ќе ми се прави главен! Кој е главен под тушевите во Милано, кој... КОЈ кажи му Деки, кој?
ОоОоО.. Сакаш да кажиш дека често му паѓа сапунчето на Мунтари??:toe:

Тоа кумбето Мунтари ептен ми иде на нерви. На сите се куропеца, божем е некој и нешто, шимпанзо глупо. За него лек се само дечкиве, да му ја расчерупаат тоа бузата:

C_3_Media_343112_immagine.jpg

C_3_Media_343111_immagine.jpg

C_3_Media_343110_immagine.jpg

C_3_Media_343109_immagine.jpg

C_3_Media_343106_immagine.jpg

C_3_Media_343104_immagine.jpg

C_3_Media_343103_immagine.jpg

C_3_Media_343113_immagine.jpg

П.С. И тој што фака сеир го јаде:)!

Мислам дека Мунтари зграпчи еден од Јувентус оваа година, само не ми текнуа кој беше, кога планираше да изглуми пенал.

Како и да е...
610x.jpg

АЈ бе ... нека се палат на Џенаро Гатузо хахха ... Бар си знае и типот дека може да наиде на тврд орев ко у Glasgow =) хо-хо-хо

Edited !

ОоОоО.. Сакаш да кажиш дека често му паѓа сапунчето на Мунтари??:toe:

не знам дали му паѓа ама јуве го осети јако мунтари оваа сезона :)

Тоа кумбето Мунтари ептен ми иде на нерви. На сите се куропеца, божем е некој и нешто, шимпанзо глупо. За него лек се само дечкиве, да му ја расчерупаат тоа бузата:

кој касано што се расплака кога доби црвен ? или де роси .... можеби ако му каже тоти што да прави иако се сведува тоа само на плачипичкарење по весници , и гатузо ..... може само на сантон или балотели да им дига галама , да заборави малку на траумите од глазгов.

ај за црвен да се расплачеш ај-нема да играш на следната можеби важна утакмица!
Ај за пораз да се расплачеш ај-сепак пораз е а можна е и елиминација!
ама вчера педерчето роналдо кога се расплака затоа што го извадија од игра ги премина сите граници на педершлук!

Хахаха.. Го знам јас лекот за Мунтари!! Изволте!!

И

E овај е лекот за Мунтари!!

F|er не го дрви со кој кого може да истепа зашто можеме цел ден да пишуваме дека Ибрахимовиќ знае Таеквандо ....

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom