Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Да се разбереме, Џовинко не е дете, не е Сантон или Балотели т.е. тинејџер, типот има 22 години, веќе е влезен во таа најдобра играчка фаза . Ваков однос кон него и наредната година, ке бара нов клуб, нема, повторувам, нема играч кој на 23 - 24 години години ке се согласи да грее клупа и да биде '' џокерот '' од истата, без разлика на неговата љубов кон клубот . . . Се си има свои граници, сепак талентот и потенцијалот му се за да ги покаже на теренот, а не од клупата за резервни играчи .
Вонсериски играч е, може да игра и лево и десно и поазди напаѓачите па и како полушпиц, јас не гледам причина зашто не игра во ситуација кога Каморанези не е во добра форма и во ситуација кога Маркиони добива шанси . . . еј, Маркиони .

. . . друг е имигрант од Гана, друг е од Бразил. А што е најважно Џовинко и Балотели не играат како првотимци во својот клуб (иако се толку млади и играат во силни клубови, сепак треба повеќе шанса) Но ако добијат повеќе шанса ке видиме за какви играчи станува збор.

Балотели е роден во Италија, со родители дојдени од Гана, и веднаш е даден на посвојување, имал среќа, богаташи го собрале, ваљда им бодел очи од инкубаторот, такво црнило и да сакаш неможеш да утнеш . Е сеа за првотимскиот статус, Балотели последните мечеви ги почнува како стартер, веќе се избори за тој статус во екипата и е еден од најдобрите на теренот, тоа го покажа и со Јуве, кога беше и најголема закана за нивниот гол плус се запиша во листата на стрелци а знаеме каква тежина носеше тој меч за вакви '' неискусни '' фудбалери .

p.s. Втор стрелец е во екипата, а почна да игра од Февруари навака како првотимец .

навистина ме чуди зашто џовинко не доби повеќе шанси оваа сезона :toe:
Џовинко доби многу малку шанса, барем од онаа што ја очекуваа сите дека ќе ја добија..Поседува раскошен талент и верувам дека наредната сезона ќе ја добија шансата, и дека е достоен да го носи надимакот кој го прати засега,и е единствен играч за кој покрај неговото име стоело „заменик на Дел Пиеро“..Мелем ќе биде за него, ако дојде Конте на тренерската позиција во Јувентус, знаејќи дека Конте во Бари негува напаѓачка формација...

Вонсериски играч е, може да игра и лево и десно и поазди напаѓачите па и како полушпиц, јас не гледам причина зашто не игра во ситуација кога Каморанези не е во добра форма и во ситуација кога Маркиони добива шанси . . . еј, Маркиони .
Каморанези е во форма, само тоа не го гледа Раниери (како и обично), и од тука можам да го сватам зошто ги доби 2та последователни црвени картони, што мислам дека е и нормално, кога гледа дека Раниери го става антиталентот Маркиони во прв состав, а него го става на клупа..Ама лично го демантира на мечот со Реџина каде намести гол, и беше еден од најактивните на теренот, исто така и на мечот со Лацио тој беше единствениот мотивиран играч во Јуве (се до црвениот картон)

Раниери ако остане во Јуве ќе ми ја зебе кариерата 100%.Веќе не е толку млад како што виката вие.Млад е,ама за негови години има фудбалери што се секогаш првотимци и важни карики во играта.

За расизмот кој постои во Италија проговори и Лилијам Турам:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]When I played in Italy, a lot of trainers and players said to me that the France national team wasn't the true one because of the black players. [/FONT]

Па убаво му рекле што сака да му кажат.. Ќор Француз немаат во репрезентација, светска асли француска звезда немаат од Платини навака.
Сепак јадници ко Германија нема никогаш да се....пола пољаци пола германци и Одонкор на чело за Хитлер и Геринг салто во гроб да прават. :))

Сидорф иначе трипа водач на нигерскиот синдикат во Италија, а се спомне расизам еве ти го него одма мудрува и дава опсежни анализи и теории....ако му опнам една циганска, нека земе да игра да му ебам тоа ќумбето скапано =))

Па убаво му рекле што сака да му кажат.. Ќор Француз немаат во репрезентација, светска асли француска звезда немаат од Платини навака.
Сепак јадници ко Германија нема никогаш да се....пола пољаци пола германци и Одонкор на чело за Хитлер и Геринг салто во гроб да прават. :))

Сидорф иначе трипа водач на нигерскиот синдикат во Италија, а се спомне расизам еве ти го него одма мудрува и дава опсежни анализи и теории....ако му опнам една циганска, нека земе да игра да му ебам тоа ќумбето скапано =))
Одонкор и така и така, не е толку црн, ама првпат кога го викнаа тој Џералд Асамоа од Шалке(ко фактура за ќумур) невиден шок низ цела Германија :icon_lol:

расизам постои секако. случајот со балотели меѓутоа е сосема друга приказна (провоцираше , маваше , се расправаше што лично мене ми се допадна да не заборавиме и киелини своите 5 минути слава ги дочека буквално претепувајќи го ибрахимовиќ) ги заслужи свирежите. така да свирежите би ги добил било кој играч за такво однесување , ај се котле е и да ќутиме сите ебаго. чудна работа на криво да погледнеш некое котле одма етикета расист ти лепат.

расизам постои секако. случајот со балотели меѓутоа е сосема друга приказна (провоцираше , маваше , се расправаше што лично мене ми се допадна да не заборавиме и киелини своите 5 минути слава ги дочека буквално претепувајќи го ибрахимовиќ) ги заслужи свирежите. така да свирежите би ги добил било кој играч за такво однесување , ај се котле е и да ќутиме сите ебаго. чудна работа на криво да погледнеш некое котле одма етикета расист ти лепат.

Хехе, знајш како се понашаат црнците во американските филмови кога нема да го добијат она шо сакаат. Одма се жалат дека се дискриминирани, исто и овај.
Инаку овде и Балотели заслужи да добие бан за своите провокации врз легро, само шо фигц се прават малку слепи.
А Киелини, хмм, интересен ти е заклучокот. Гледаш за разлика од легро кој молчеше и ништо не доби, киелини му пружи машка борба на ибрахим шо нормално го прифатија навивачите. Мислам дека сите одбрамбени фудбалери треба да си пуштаат снимка од тој дуел и да учат од Киело.

Хехе, знајш како се понашаат црнците во американските филмови кога нема да го добијат она шо сакаат. Одма се жалат дека се дискриминирани, исто и овај.
Инаку овде и Балотели заслужи да добие бан за своите провокации врз легро, само шо фигц се прават малку слепи.
А Киелини, хмм, интересен ти е заклучокот. Гледаш за разлика од легро кој молчеше и ништо не доби, киелини му пружи машка борба на ибрахим шо нормално го прифатија навивачите. Мислам дека сите одбрамбени фудбалери треба да си пуштаат снимка од тој дуел и да учат од Киело.

не е ни битно киелини беше само пример , главно ми беше дека ако го свират значи се расисти ........ алооо игра за најлутиот ривал што да му прават .... ај нека ги казнат што го свират ибра пошто се осеќал ко граѓанин од втор ред. а па и тоа котле турам што мрчи , дали имаше некогаш проблем од таков тип во торино ?

не е ни битно киелини беше само пример , главно ми беше дека ако го свират значи се расисти ........ алооо игра за најлутиот ривал што да му прават .... ај нека ги казнат што го свират ибра пошто се осеќал ко граѓанин од втор ред. а па и тоа котле турам што мрчи , дали имаше некогаш проблем од таков тип во торино ?

Па не памтам баш дека имало. ПРоблемот беше дека му викле мајмун или така нешто ... и конкретно тоа асоцирало на бојата. Исто така мислам дека изјавија навивачите оти навредата не била кон бојата (си имаме и ние неколку ѓумчиња) проблемот бил тој.

А порано знам дека беше полошо барем навивачите на Лацио и Верона се познати како големи расисти. (леле иронија Хелас Верона збораат за црнци а името им покажва дека тие се ѓумчиња).

Update:

Суспензијата е одложена и ќе има дополнително разгледвање на случајот.

Боље за Секо, Раниери и компанија е да нема публика против Лече, незнам шо напињаат, треба среќни да се . :toe:

Со оглед дека мал ке е бројот на тие што ке кликнат на линкот, на повидок е нова Серија А, истата ке брои 19 екипи .

Serie A clubs are on the verge of breaking away from the rest of the Italian football league and creating a new championship to be known as Lega Serie A.
A meeting between Serie A and B clubs failed to reach a satisfactory conclusion over financial matters today, leading to the decision by all the top-flight clubs, with the exception of Lecce, to go ahead with the split.
"Nineteen Serie A clubs today decided to create the 'Lega Calcio Serie A', with Maurizio Beretta put in charge of this," read a statement by the new league.
"The decision was made because of the impossibility of reaching an understanding with the Serie B clubs."
Relationships between the two divisions have been fraught for several years with constant battles over how much money the lower-tier clubs should receive.
Palermo president Maurizio Zamparini was the first to announce the decision as he left the meeting this afternoon.
"We have created a new league for Serie A," he said. "This time it's for real. I'm not happy but it was necessary."

Со оглед дека мал ке е бројот на тие што ке кликнат на линкот, на повидок е нова Серија А, истата ке брои 19 екипи .
Да на повидок е нова Серија А, која ќе биде посебна односно ќе биде одвоена од Серија Б. Ова ќе биде нешто како по примерот на Англиската Премиер Лига. Арно им текна на Италијанциве да го направат ова, бидејќи до сега лигите им функционираа заедно односно Серија А заедно со Серија Б, и секоја година имаа несогласувања околку распределбата на ТВ правата и другите финансиски средства. Вака сега милсам дека ќе има поголема функционалснот во првенството и мислам дека ова ќе доведе до позитивни промени. Инаку за овој предлог се изјасниле позитивно сите екипи освен Лече.

Шампионот на Италија, Интер в сабота во рамките на 34-то коло ќе го пречека Лацио, еден од најнезгодните тимови кога гостува.
Вo вториот натпревар во сабота играат:
  • Болоња - Реџина
В недела на програмата се натпреварите:
  • Катанија - Милан
  • Јувентус - Лече
  • Фиорентина - Торино
  • Рома - Киево
  • Палермо - Каљари
  • Сиена - Наполи
  • Удинезе - Аталанта
  • Џенова - Сампдорија
Табела: