Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Не му свиреше свирчето за момент, па после касно беше да досуди. =))
шала на страна пенал беше ова.

На Раи судијата што коментира рече чист офсајт Трезеге излезе пред Фреј во моментот на шутот а видете и коментари на Газета и таму велат оти е офсајд

Овде е шутната топката. А трезеге уште не поминал пред Фреј. Регуларно е. Ако не верваш прашај го судијата.:smir:
Во момент на ударот
f_bscap0000m_3430e7e.jpg

Во моментот кога топката стигна пред голманот
f_bscap0001m_7c4ff43.png

Сепак... судиска проценка... според мене, чист офсајд...

ФИОРЕНТИНА-ЈУВЕ 1-1
реален резултат

а вечер панада што ќе направи со лацио? ако освојат бод со овој мизерен тим што го имаат ќе бидат на 3 бели коња

Жими Килиманџаро... знаев дека ова ќе се случи.

И колку рековте дека ќе тепате 0-3 или 1-4???
Ајде неколку прашања, до навивачи на јуве/прогнозери/
фудбалски стручњаци:

*Како го постигнавте голот?
*Што диоптер носи судијата, бидејќи 2 ЧИСТИ пенали не досуди?!?!
*Колку шута на гол имавте?
*Во второто полувреме, дали некој освен Буфон, го знаеше значењето на зборот ТОПКА?
*И за крај, дали забележавте што носеше судијата под неговиот дрес?(дрес од Трезеге)

фала, пријатно!

Вчера постирам:

''Утре ќе биди тешка утакмица, 2-1 за Фиорентина... Јуев ќе имаат шанса но со КАТАСТРОФАЛНА ОДБРАНА немаат шанса. Знам како изигра Легротаље(поседните 2 утакмици не МИ РЕПЛИЦИРАЈТЕ)''

На ова следеа реплики, колку убаво играл Легротаље иако му реков да не ми реплицираат(ЗНАЕВ ДЕКА тоа беа 5те минути на Легротаље, не е тој играч од калибар на Јуве). Дали не знаат да читаат или нешто друго, не знам?:pipi:

Pinturicio напиша:
0:3 za Juve. Spored mene lesno ke dojdeme do pobeda.

Да стварно, можеше да биди и 0-5 ама Фреи ги спаси.

Kriticar напиша:
Нема поголем баксуз и киксер од овој легротаље:tapp::kesa:

Предходно сите го бранеа, НАЈАК е ваков е онаков е!

Cocacola напиша:
Fiorentina mozheshe da pobedi!?!?!?!?!???? lud li si be ti
Go gledashe li natprevarot prvo toa mi kazhi:tapp: :tapp:

Луди ли сте? Јуве цело време напаѓаше, имаше дури 2 шута кон голот бе еј!!!!

Pinturicio напиша:
Mislev ovoj Legrottaglie ima barem malce pamet ali nisto. Ne sakam da go crnam ali cela utakmica bez greska i n kraj se rasirilil u sesnaesetnik kako liljak demek kojznae kolku opasna topka bese toa.

Да да, одеше над гол, така е... Абе спаси чист гол, Виери пласира на подалечната страна на голманот.

А голот што го постигна Јуве е копија на онај на Тери(со Барса), кога Карваљо го блокираше Валдез. Тоа е... иста ситуација. Не дека очекувам од вас да знаете за кој гол зборувам, бидејќи како што гледам имате оскудни познавања од фудбалот.

Кажав дека ќе биди тежок мечот. И јуве изигра подобро од то шо очекував
фудбалски стручњаци:

Од регуларна позиција
Не сме толку упатени како тебе. ама имаш нешто приватно со судијата кажи дали клава леќи. наочари не носеше.
ќе ти напишам ко ќе најдам уба статистика ме мрзи да бројам
*Во второто полувреме, дали некој освен Буфон, го знаеше значењето на зборот ТОПКА?
Tи и никој друг
*И за крај, дали забележавте што носеше судијата под неговиот дрес?(дрес од Трезеге)
Хихи. ме изнасмеа.

јооој последниов пост шо го додаде. Ти му ги позајми твојте леќи на судијата или ојде во wc за шансите на недвед и трезеге ко му ги намести јакинта.
Шо сакаш ти да земат да напаѓат. Па нормално е да се повлечат во второто полувреме ко имат предност против фиорентина и да прат шанси од контри.
Ама добро ти си експертот за фудбал овде. ние овде џабе лафиме.

Кажав дека ќе биди тежок мечот. И јуве изигра подобро од то шо очекував
фудбалски стручњаци:

Од регуларна позиција

Не сме толку упатени како тебе. ама имаш нешто приватно со судијата кажи дали клава леќи. наочари не носеше.
ќе ти напишам ко ќе најдам уба статистика ме мрзи да бројам
Tи и никој друг
Хихи. ме изнасмеа.

1. Единствено ти рече 0-1 за Јуве. Сите другите петарди, 0-3, 0-2...

2. Регуларна ако спијам, прочитај правилата на ФИФА и од кога ќе ги прочиташ пушти му фотокопија на судијата.

3. Не знам што диоптер носи судијата, не е навивач на Интер да го знам. Плус изумрен род се судии кои навиваат за Интер. Прашав што диоптер носи, за да знам за роденден да му купиме поголем.

4 и 5 Не вреди ни да ти реплицирам, игравте катастрофално се браневте цело полувреме, Фиорентина имаше далеку поголем посед на топка.

Да ми се сонеше вчера дека легротаље ќе тренира ракомет ќе пишев 1-1. и грешка си и тука не реков резултат. реков тежок ќе биди мечот и со добра игра можи да ги тепаме
2. Регуларна ако спијам, прочитај правилата на ФИФА и од кога ќе ги прочиташ пушти му фотокопија на судијата.
Доволно ги читав на полувреме и не ги гледав првите 10 минути од второто полувреме за нив. имаш долу принтскрин па види кај беше трезеге. фреј можи слободно да му вика на неговиот играч
3. Не знам што диоптер носи судијата, не е навивач на Интер да го знам. Плус изумрен род се судии кои навиваат за Интер. Прашав што диоптер носи, за да знам за роденден да му купиме поголем.
можиш насамо да си го прашаш
4 и 5 Не вреди ни да ти реплицирам, игравте катастрофално се браневте цело полувреме, Фиорентина имаше далеку поголем посед на топка.

веќе ти пишав за ова ама очигледно не гледаш. шо очекуваш ко ќе имаш водство нормално е да се повлечиш до негде. јуве можи и малку прерано се повлекоја и тераја со контри. очигледно можеја дури да дат втор гол.

Ако, мене многу ми е гајле за Јуве... криво ми е за Фиорентина(2 омилен тим), што вака ја осакатуваат судиите. Ама ако силен тим се, не се предаваат. И со казна ланска година и сега со нефер судење сепак ќе стигнат далеку. И да... пред Јуве.

Кој се затвара од почеток на полувреме знаеш? Екипи од рангот на Емполи, СИена кои стигнале во водство на среќа... не се затвара цело полувреме екипа што атакува на тронот. Како и да е терајте по свое...

За судиите ти кажав, јас немам ништо со судиите, за разлика од вас навивачите на Јуве. Разликата мешу мене и тебе е што јас ќе носам дрес од Ибрахимович а ти од Папареста.

За блондираново, не збори коа не си сугрен. Еве што реков јас:

G@rfielD напиша:
Утре, хм тешко ќе биде, али ми мириса на тешко освоени 3 бода за Јувентус. Мој тип: 2-3 за Јуве toeto

Друго, знаев дека ќе биде тешко, дека Јувентус нема да изигра поубаво од Фиорентина, и дека ако дојдевме до победа, немаше да биде заслужена, односно со подобра игра. Фиорентина е опасен тим што се виде и против Рома и сега против Јуве. За голот на Јакинта, тоа беше одлука на судијата дали ќе досуди офсајд или не, немаше да згреши ни за двете, што значи не згреши што го призна. Пеналот без сомнение беше пенал, нема што да негирам тука. Токлу од мене.

ја незнам што сте се фатиле за голот на Јакинта дека бил офсајд. не беше офсајд, имаше играч лево од голманот, ама шут во спротивна насока, а не е одбиена топка......чист гол. да се одбиеше накај Трезеге па да збориме, вака во никој случај.

Што нема да слушнам...не е важно како и зошто се одиграл мечот..завршил 1-1 и нема што да се збори си знае судијата не е за џабе судија...Ако се враќаме на тоа што беше дека Јувентус местеше...тоа помина тоа е минато...им покажаа убаво со префрлањето во втора лига..... се опаметија..
1-1 добар резултат за Јувентус,сепак нели на гости играа со една Фиорентина која не е некоја слаба екипа годинава.....така да можам да бидам задоволен од одиграното...Легротаље промашена инвестиција...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom