Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Дефинитивно во серија А се игра НАЈ досадниот фудбал :tapp:

Еве ги резултатите од денешните натпревари од 7мото коло во Серија А..
Аталанта 0-0 Удинезе
Интер 2-1 Наполи
Останатоте натпревари се играат утре.. Најинтересно ќе биде во Фиренца и во Рим..
Фиорентина - Јувентус
Лацио - Милан

Јуве се најаки!!!! Ќе ја растурат Фиорентина, појма немаат тие. Форза Јуве 26 титули...

Утре ќе тепаат 0-10!!!! Дел Пиеро петарда(кај е иконата со цвеќенцето?).

Едит: ја најдов:smir:

*сега ќе ми дадете репутација?:pipi:

Јуве се најаки!!!! Ќе ја растурат Фиорентина, појма немаат тие. Форза Јуве 26 титули...

Утре ќе тепаат 0-10!!!! Дел Пиеро петарда(кај е иконата со цвеќенцето?).

Едит: ја најдов:smir:

*сега ќе ми дадете репутација?:pipi:

Не бе грешка си Интер се најјаки. Ене ги ги растурија наполи готово сега нивна е титулата

ајде на славење еве ти ги
ибра :pipi:круз:pipi:занети:pipi:
:pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:

Забележа некој пасивен офсајд.... при голот на Јакинта?

После го забележа некој прекршокот на 17 метри од голот на Буфон... кој судијата... се направи дека... не го гледа...

До кога со вака?

Трезеге беше во офсајд, али он не ја чепна топката и не учествуваше во акцијата т.е немаше никаков удел во голот.
Според мене, а и судијата...регуларен гол. :vozbud:

Судиете на страна на Јуве (како пред неколку сезони)

Бидејќи го немам голот... да појаснам со слика

f_slim_d377f02.png

Ова не е пасивен офсајд? Не му пречеше на голманот Трезеге?

Едит: Еве го најдов голот.... видео

Бидејќи го немам голот... да појаснам со слика

f_slim_d377f02.png

Ова не е пасивен офсајд? Не му пречеше на голманот Трезеге?

Едит: Еве го најдов голот.... видео

Изгледа не

In 2003, FIFA issued more stringent guidelines for penalising offside infringements, to encourage attacking play. As such, whether a player in an offside position is penalised depends on his actions and location. With this modification, attackers are no longer penalised when they get behind the defenders from an onside position while having a passive teammate in an offside position. Thus there are more goals scored through legitimate defence-splitting passes without being penalised.
- Тетка Вики

untitled-4.jpg

Во моментот на шут трезеге е далеку маркирање на Фреј...Јас гледам фудбалер во виолетово го маркира.

Помошникот судуја, евентуално маркирање во ваква ситуација нема шанси да види...главниот сидуја е од маркиран. А и што се секираш, сад бобо ке стапи у акција. =))

@Ddime: забележи подобро.... топката поминува ЗАД Трезеге... пред да влезе во голот

@јас: оваа реченица е најважна (As such, whether a player in an offside position is penalised depends on his actions and location).... знаеме дека е пасивен офсајд, и дека пред 4 години без размислување ќе беше кренат офсајд... но... тоа и ми беше зборот... овде Трезеге му попречи на Фреј без да ја допре топката

Трезеге маркираше, тоа е факт. Дали требеше да биде досуден офсајдот, е слободна судиска проценка.

Дечки, не се замарајте бе. Голот признат беше, што да се прави, тоа е тоа. Има уште цело полувреме за играње.

trezege.JPG

Овде е шутната топката. А трезеге уште не поминал пред Фреј. Регуларно е. Ако не верваш прашај го судијата.:smir:

Фиорентина беше подобар противник во 1-во полувреме ....
ама Јуве е Јуве....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom