Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
ПА ОВА ТОПКАВА Е ГРОМ СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ПОВЕЌЕ ЌЕ ВЛЕГУВА ВО МРЕЖИТЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА МИЛАН

тука те ценам :pos2::pos2::pos2:,Но да кажам едно,Ниш не се знае догодина кој ке е шампион ! Мислам Интер има тим за такво неш. но да не се зајбаваме тука е и Милан,Јуве и Рома ,а и да не ја отпишуваме Фиорентина ,Може ли анкета за 2009-2010 па да видаме до кај сме ????:vozbud:

тука те ценам :pos2::pos2::pos2:,Но да кажам едно,Ниш не се знае догодина кој ке е шампион ! Мислам Интер има тим за такво неш. но да не се зајбаваме тука е и Милан,Јуве и Рома ,а и да не ја отпишуваме Фиорентина ,Може ли анкета за 2009-2010 па да видаме до кај сме ????:vozbud:

Брат без провокација е ова од мене....ама вие со тој сегашен состав,не знам дали ке се борите за шампиони.Јуве ај некако има играчи,ама тренерот им е :tapp::tapp:
Фиорентина и Џенова во новава сезона ке изненадуваат многу...:smir:

Ова е само мое мислење...

Е баш и не е така се црно за Милан следната сезона.
Продажбата на Кака можеби и ќе го направи Милан посилен следната сезона иако малкумина ќе се сложат со тоа.Со таа дупка на позицијата кадешто играше Кака ќе се отворат повеќе шанси за Роналдињо кој заедно со Пато ќе прават РШУМ.Ако се оставри уште и шпекулацијата за доведување на Фабиано во Милан тогаш нема што да бараат ни Интер ни Јуве ни Фиорентина ни Рома ни Лацио ни Џенова НИКОЈ.
П.С. Ова беше само мое мислење :pos2::pos2::pos2:

На кого мислиш тренерот на Милан ли ?Леонардо??????

епа јас мислам дека ке се бораме за шампионска титула ,А и Јуве и Интер имаат добар состав и мислам дека оваа сезона кога е во прашанје титулата ке се игра до последно коло и до последна минута и дека и без Кака нема да се дадеме „„„„

Леонардо е многу неискусен тренер,зема лиценца за тренер пред еден месеци го сместија на жешкото столче на Милан,дебелиот ваш така се вади од г****** по продажбата на Кака.
Составот не знам дали да го коментирам,сите старци се,Пато и РОналдињо,кој од време на време знае да се изгуби мислите дека ке прават ршум.....немој не ме радуј е работава.....

Јуве има играчи добри,и кај нив тренерот нема доволно искуство....

Реков и пак ке речам....Фиорентина и Џенова ке изненадуваат многу новава сезона...

За составот на Интер нема да коментирам,нема што да се коментира.Ги задржавме Мајкон и Ибра,другото се е непроменето,се донесоа играчи по мерка,а ке се носат уште.....:smir:

Е баш и не е така се црно за Милан следната сезона.
Продажбата на Кака можеби и ќе го направи Милан посилен следната сезона иако малкумина ќе се сложат со тоа.Со таа дупка на позицијата кадешто играше Кака ќе се отворат повеќе шанси за Роналдињо кој заедно со Пато ќе прават РШУМ.Ако се оставри уште и шпекулацијата за доведување на Фабиано во Милан тогаш нема што да бараат ни Интер ни Јуве ни Фиорентина ни Рома ни Лацио ни Џенова НИКОЈ.
П.С. Ова беше само мое мислење :pos2::pos2::pos2:

Да да така е добар си......уживај си.....:smir:

Роналдињо не изигра асално оваа сезона и мислите дека ке го понесе целиот товар заедно со Пато.......ке ве носат на грб до шампионската титула.....:tapp:
За доведувањето на Фабиано,не знам дали да коментирам,дебелиот ви е скржав многу....:pos2::pos2:

Eve i moe mislenje za ova.
Mislam deka Inter e ubedlivo pred ostanatite i deka ako saka nekoj da mu parira treba da ja nadomesti taa praznina so uste edna do dve zvezdi od tipot na Vidic,Tores,Majkon,Iniesta....Ne veruvam deka na vrvot ke se promeni mnogu.
Fiorentina,ne deka navivamza nejze ja gledam epten konkurentna na MIlan,Juve i Roma.Do dusa ako Roma ne napravi finansiska stabilnost i ne najde zamena za Toti koj spored mene e istrosen i go nema ona od pred nekolku godini mislam deka nema da moze da im parira ni na Napoli.Milan ke vidime kako ke dise bez Kaka,glavnata karika do sega,a ne zaboravajte i na Maldini koj bese alfa i omega bar so iskustvoto.Dva mnogu klucni fudbaleri,poveke na takticki otkolku fizicki plan.Juventus nekako e cvrst ama bez ambicija da osvoj nesto.Ne me ubeduva transfer pazarot.Diego moze da go snajde istoto kako Kvarezma.takvi igraci sakaat prostor a toa vo Italija tesko deka ke go ima.Kanavaro ako igra kako na Konfederaciite tesko deka ke bide prva postava,no mislam deka imaat soliden tim.Za Fiorentina ke zavisi i nastapite vo LS.Ako ispadnat ke bidat totalno nasoceni kon Serija A i ne me cudi ako fatat 2 ili 3 mesto.4toto veke dostignato odamna.MIlan so najavite deka saka dazavrsi vo prvite 3 mesta samo kazuva kolku loso psihicki gi podgotvuva igracite.Mora da bidat nastroeni kon titulata ako sakaat motivirani igraci i rezultati.3to mesto nikogo nema da zadovoli.Inter isto nema da ima problem i stigne daleku vo LS.Ima dugacka klupa i golem motivator.Roma moze da ima nekoja si prednost samo radi toa sto nema da igra Ls,no kako trgnaa timovive od drgite drzavi da igraat vo UEFA tesko ke bide i tamo.Mislam deka Juve e najblisku do konkurencija na Inter no so eden asalen bek,kazav od koj tip i eden igrac kako Melo ili Gatuzo vo sredina.Fiorentina samo odbrana im fali da zagriza.ako se donese toa sto se najavuva ke bide na isto ramniste so MIlan i Juve.
Od Napoli ocekuvam mnogu,ama ne poveke od 5to mesto.Genova pokaza deka grize,ama edna sezona ne mi garantira deka pak ke uspeat.Od Lazio ne ocekuvam ama bas nisto.Udineze mislam deka ke padne dole,a Palermo prosecna sezona

Eve i moe mislenje za ova.
Mislam deka Inter e ubedlivo pred ostanatite i deka ako saka nekoj da mu parira treba da ja nadomesti taa praznina so uste edna do dve zvezdi od tipot na Vidic,Tores,Majkon,Iniesta....Ne veruvam deka na vrvot ke se promeni mnogu.
Fiorentina,ne deka navivamza nejze ja gledam epten konkurentna na MIlan,Juve i Roma.Do dusa ako Roma ne napravi finansiska stabilnost i ne najde zamena za Toti koj spored mene e istrosen i go nema ona od pred nekolku godini mislam deka nema da moze da im parira ni na Napoli.Milan ke vidime kako ke dise bez Kaka,glavnata karika do sega,a ne zaboravajte i na Maldini koj bese alfa i omega bar so iskustvoto.Dva mnogu klucni fudbaleri,poveke na takticki otkolku fizicki plan.Juventus nekako e cvrst ama bez ambicija da osvoj nesto.Ne me ubeduva transfer pazarot.Diego moze da go snajde istoto kako Kvarezma.takvi igraci sakaat prostor a toa vo Italija tesko deka ke go ima.Kanavaro ako igra kako na Konfederaciite tesko deka ke bide prva postava,no mislam deka imaat soliden tim.Za Fiorentina ke zavisi i nastapite vo LS.Ako ispadnat ke bidat totalno nasoceni kon Serija A i ne me cudi ako fatat 2 ili 3 mesto.4toto veke dostignato odamna.MIlan so najavite deka saka dazavrsi vo prvite 3 mesta samo kazuva kolku loso psihicki gi podgotvuva igracite.Mora da bidat nastroeni kon titulata ako sakaat motivirani igraci i rezultati.3to mesto nikogo nema da zadovoli.Inter isto nema da ima problem i stigne daleku vo LS.Ima dugacka klupa i golem motivator.Roma moze da ima nekoja si prednost samo radi toa sto nema da igra Ls,no kako trgnaa timovive od drgite drzavi da igraat vo UEFA tesko ke bide i tamo.Mislam deka Juve e najblisku do konkurencija na Inter no so eden asalen bek,kazav od koj tip i eden igrac kako Melo ili Gatuzo vo sredina.Fiorentina samo odbrana im fali da zagriza.ako se donese toa sto se najavuva ke bide na isto ramniste so MIlan i Juve.
Od Napoli ocekuvam mnogu,ama ne poveke od 5to mesto.Genova pokaza deka grize,ama edna sezona ne mi garantira deka pak ke uspeat.Od Lazio ne ocekuvam ama bas nisto.Udineze mislam deka ke padne dole,a Palermo prosecna sezona

Е ова не ти чинеше, доклку останат истите газди на Рома(фамилијата Сенси) само треба да го задржат составот кој го имаа од лани и оваа година ти гарантирам дека ќе бидат пред Фиорентина, а да не збориме ако се смени газдата(ако дојде Фиоранели) е тогаш можеби ќе се земат некои играчи со кои можеби ќе се мисли и на титула(ма да не верувам)
Тоти истрошен??? Нормално дека не очекувам од него некои чуда ама Тоти минатата сезона на 20-на натпреавари колку што успеа да направи даде 12голови па сега ти кажи ми дали е тоа лош просек, тоа што беше повреден не значи дека е истрошен:toe:

Најдобар другар ми е за Милан, така да ус него и јас навивам за тоа. Иначе мислам дека по Англиско првенство, ова е најпопуларно и најатрактивно

Најдобар другар ми е за Милан, така да ус него и јас навивам за тоа. Иначе мислам дека по Англиско првенство, ова е најпопуларно и најатрактивно

Можеби англиското и шпанското се подобри ,ама на мене нај интерересно ми е италијанското,АБе Од ЛАцио не очукувајте ни на средината да е а камоли Уефа Куп,Лацио последните две сезони е 13-12 место што добро кажува дека лацио прерасна во просечен тим.ОД Рома оваа сезона се очекува да се пласира во ЛШ,И ако може да се освои Купот на Уефа кој не е мн. лесно се виде лани Шахтијор од втор план кој никој не го ни сметаше како главен фаворит,а и лани кога изненади ,мислам не заслужено Русите го подигнаа заслуженото а тоа е пехарот,Џенова мора да ги потполни дупките ако сака пак да игра во Куп на Уефа,ЗАмена на Мота и Милито може тешко да се најде ,Фиорентина пак ке ја типувам на 4 место а може и понапред оваа екипа ке напредува со времето многу,Интер е главен фаворит и оваа сезона ,Јуве ке го видиме во првите 3-4 кола дали Диего ке се адаптира на играта,ако не завршена ке е приказната и за Јуве,Наполи имаат добри играчи за следната сезона:Хамшик,Маџо,Квараљела,Лавеци,Денис,голманот ЛЕццо ---само да не си замине некој од нив,И тоа е тоа ,Од Милан очекувам да се бори за шампионска титула,Не мора да е Сериа А,или ЛШ,нека биде и купот само гладни сме за титула,:vozbud:

рано е да типуваме, трансфер пазарот сеуште не е затворен,мислам дека ќе има уште добри трансфери во италијанските клубови(не да се продаде некоја ѕвезда туку да се купи)

рано е да типуваме, трансфер пазарот сеуште не е затворен,мислам дека ќе има уште добри трансфери во италијанските клубови(не да се продаде некоја ѕвезда туку да се купи)

Да се согласувам со овој пост,мора да се донесе некоја ѕвезда ,На пример во Милан треба да се донесе :vozbud:,во Рома обавезно,Јувентус и Интер веке имаат тим со ѕвезди,кој се двете ветува4ки екипи до сега во моментот кој имаат амбиции за титула,Но ке мора една од Интер да го напушти клубот,Дали тоа ке е Маикон или ИБРа а можеби и некој неочекуван трансфер,

Да се согласувам со овој пост,мора да се донесе некоја ѕвезда ,На пример во Милан треба да се донесе :vozbud:,во Рома обавезно,Јувентус и Интер веке имаат тим со ѕвезди,кој се двете ветува4ки екипи до сега во моментот кој имаат амбиции за титула,Но ке мора една од Интер да го напушти клубот,Дали тоа ке е Маикон или ИБРа а можеби и некој неочекуван трансфер,
Од кај ова? Мурињо беше јасен, Маикон и Ибра остануваат, пристигнаа Мота и Милито па сега ќе дојди уште еден плеј и одбрамбен играч.

Не викај двапати.Оваа година трансфер пазаров е ептен непредвидлив.За неколку минути се менуваат работите.
Иначе се сложувам дека Серија А не треба да ги пушта ѕвездите да си одат.Треба да ги привлекува,а не некој идиотски тим ко Реал да ги собира.Најголемите ѕвезди секогаш играле во Италија.Почни од Марадона,Зидан,Малдини,Батистуа....па до Кака,Роналдо,Роналдињо...така да мора тоа да се обнови и повторно да се има квалитет.

Не викај двапати.Оваа година трансфер пазаров е ептен непредвидлив.За неколку минути се менуваат работите.
Иначе се сложувам дека Серија А не треба да ги пушта ѕвездите да си одат.Треба да ги привлекува,а не некој идиотски тим ко Реал да ги собира.Најголемите ѕвезди секогаш играле во Италија.Почни од Марадона,Зидан,Малдини,Батистуа....па до Кака,Роналдо,Роналдињо...така да мора тоа да се обнови и повторно да се има квалитет.
Не викам дека не е можно. Се е можно кога е во прашање фудбалот кој пред се е бизнис.
Сепак шансите за нивно заминување се минимални. И двајцата најавија дека сакаат да останат во клубот, Морати рече дека со тоа Ибра сам се тргнал од трансфер пазарот а со Маикон е закажан состанок на какој најверојатно ќе му се зголеми платата која итоа како ја заслужува.
Со заминувањето на играчи кои немаа никаква улога во тимот а земаа поголема плата од најдобриот десен бек на светот (Креспо, Круз, Фиго а се очекува заминување на Виера и Мансини) има простор за зголемување на платата на Маикон.

Интер е засега во предност пред другите тимови во Италија, и како единствен конкурент засега според тоа како се одвиваат работите на трансфер пазарот е Јувентус.
Добро се засили, а се очекува уште 1-2 нови големи засилувања.

Дали тоа ке е Маикон или ИБРа а можеби и некој неочекуван трансфер,
Добро е што и сам си свесен дека доколку и двајцата останат Интер ке гледа конкурент само во Јуве, онака, колку да се каже има конкуренција за Скудетото во Серија А . :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom