Eve i moe mislenje za ova.
Mislam deka Inter e ubedlivo pred ostanatite i deka ako saka nekoj da mu parira treba da ja nadomesti taa praznina so uste edna do dve zvezdi od tipot na Vidic,Tores,Majkon,Iniesta....Ne veruvam deka na vrvot ke se promeni mnogu.
Fiorentina,ne deka navivamza nejze ja gledam epten konkurentna na MIlan,Juve i Roma.Do dusa ako Roma ne napravi finansiska stabilnost i ne najde zamena za Toti koj spored mene e istrosen i go nema ona od pred nekolku godini mislam deka nema da moze da im parira ni na Napoli.Milan ke vidime kako ke dise bez Kaka,glavnata karika do sega,a ne zaboravajte i na Maldini koj bese alfa i omega bar so iskustvoto.Dva mnogu klucni fudbaleri,poveke na takticki otkolku fizicki plan.Juventus nekako e cvrst ama bez ambicija da osvoj nesto.Ne me ubeduva transfer pazarot.Diego moze da go snajde istoto kako Kvarezma.takvi igraci sakaat prostor a toa vo Italija tesko deka ke go ima.Kanavaro ako igra kako na Konfederaciite tesko deka ke bide prva postava,no mislam deka imaat soliden tim.Za Fiorentina ke zavisi i nastapite vo LS.Ako ispadnat ke bidat totalno nasoceni kon Serija A i ne me cudi ako fatat 2 ili 3 mesto.4toto veke dostignato odamna.MIlan so najavite deka saka dazavrsi vo prvite 3 mesta samo kazuva kolku loso psihicki gi podgotvuva igracite.Mora da bidat nastroeni kon titulata ako sakaat motivirani igraci i rezultati.3to mesto nikogo nema da zadovoli.Inter isto nema da ima problem i stigne daleku vo LS.Ima dugacka klupa i golem motivator.Roma moze da ima nekoja si prednost samo radi toa sto nema da igra Ls,no kako trgnaa timovive od drgite drzavi da igraat vo UEFA tesko ke bide i tamo.Mislam deka Juve e najblisku do konkurencija na Inter no so eden asalen bek,kazav od koj tip i eden igrac kako Melo ili Gatuzo vo sredina.Fiorentina samo odbrana im fali da zagriza.ako se donese toa sto se najavuva ke bide na isto ramniste so MIlan i Juve.
Od Napoli ocekuvam mnogu,ama ne poveke od 5to mesto.Genova pokaza deka grize,ama edna sezona ne mi garantira deka pak ke uspeat.Od Lazio ne ocekuvam ama bas nisto.Udineze mislam deka ke padne dole,a Palermo prosecna sezona