Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Се комплетира листата за Калчото во наредната сезона..Нови во Сериа А се лани испаднатите Парма и Ливорно, но и Бари кој ја заврши импресивно минатата сезона на првата позиција во Сериа Б, и по 9 сезони поминати без пласман во Сериа А, конечно и Бари е дел од Калчото..

Juventus
Atalanta
Bari
Bologna
Cagliari
Catania
Chievo Verona
Fiorentina
Genoa
Inter
Lazio
Livorno
Milan
Napoli
Palermo
Parma
Roma
Sampdoria
Siena
Udinese
Голем дел од тимовите се засилија, ќе биде интересна сезона. Но проблемот е заминувањето на големите звезди од Калчото.
Замина кака, се шпекулира за Ибра, Маикон, Пирло...

Не знам зошто се уште ништо не се превзема. Освем тоа што голем број од тимовите немаат свои стадиони и му плаќаат на градот за користењето, даноците кои ги плаќаат кон државата се ненормално големи, за освоено скудето или било каков пласман на табелата се добиваат значително помалку пари за разлика од Англија.

Тоа е проблемот во Калчото. Имав еден ваков сличен пост на фан клуб Интер, па се извинувам што се повторувам.

Голем дел од тимовите се засилија, ќе биде интересна сезона. Но проблемот е заминувањето на големите звезди од Калчото.
Замина кака, се шпекулира за Ибра, Маикон, Пирло...

Не знам зошто се уште ништо не се превзема. Освем тоа што голем број од тимовите немаат свои стадиони и му плаќаат на градот за користењето, даноците кои ги плаќаат кон државата се ненормално големи, за освоено скудето или било каков пласман на табелата се добиваат значително помалку пари за разлика од Англија.

Тоа е проблемот во Калчото. Имав еден ваков сличен пост на фан клуб Интер, па се извинувам што се повторувам.

незнам што се случува ама газдите на италијанските клубови не се многу имуни на економслата криза, дури и Морати доколку Реал му достават некоја мега понуда за Ибрахимович(60-70мил) не верувам дека ќе ја одбие
и точно е тоа што го кажа во врска со даноците и стадионите, сите овие работи неможат да ја зголемат финансиската моќ на еден италијански клуб

незнам што се случува ама газдите на италијанските клубови не се многу имуни на економслата криза, дури и Морати доколку Реал му достават некоја мега понуда за Ибрахимович(60-70мил) не верувам дека ќе ја одбие
и точно е тоа што го кажа во врска со даноците и стадионите, сите овие работи неможат да ја зголемат финансиската моќ на еден италијански клуб
Морати кажа која е прифатлива понуда. Некоја блиска цифра до онаа која ја платија за Роналдо.
Јас не верувам дека Интер има такви финансики проблеми кои мора да се решат со продажба на Ибра и Маикон. ТОа се само едни од оние глупави изјави на Морати, кажува едно а другиот ден го прави сосема спротивното.
Сепак се работи за светска економска криза па треба да се превземат некои мерки но не и продсавање на најдобрите играчи.
На фан клубот на ИНтер пишав колку само ќе заштеди од продажбата на играчите кои земаат огромни плати а не се корисни во тимот.
Освем тоа, голем дел од тие играчи имаат договор па може да се заработи некој милион плус.
Но големи се давачките за користењето на стадионот, даноците кон државата, малите суми пари кои ги добиваат од Италијанската фуд. федерација.
СО тоа се намалува квалитетот на Калчото, се губат звездите од секој тим и со тоа се намалуваат и спонзорите како и бараноста и вредноста на ТВ правата.
Факт е дека Англиското и Шпанското првенство се барем пола класа подобри од Сериа А. Финансиски се помоќни, ги собираат најдобрите играчи и затоа ќе ги гледаме како играт 3 Англиски екипи во финале на лига на шампиони.
Ако се продолжи со ова темпо и швабите и французите ќе имаат поквалитетни првенства од калчото.

Серие а загубиле 2 милијарди фунти во последниве 10 години

пред се тоа се должи на лошата политика што се води со телевизиските права и преноси, но од 2010 сето ова ќе се сменело оти Серие а ќе идела по принципот на Премиер лигата. Со ова значи дека ќе треба да почнат да се градат и нови стадиони (што повеќе тимови да си имаат сопствен толку подобро), кон ваков чекор веќе пристапиле Јуве и Фиорентина

КОј фан на Јуве да се кладиме дека Милан завршува пред Јуве таа сезона,ПОд еден услов ке се договориме на што?нека пише на Приватна Порака,Мислата ми е некој навивач на Јуве ако го прифати двобојот кладбата ке е во тоа што Ако заврши Јуве пред Милан јас ке се сликам со Јуве дрес,апа ако Милан заврши пред Јуве тој ке се слика ама без заебанции чекам коменатар?

КОј фан на Јуве да се кладиме дека Милан завршува пред Јуве таа сезона,ПОд еден услов ке се договориме на што?нека пише на Приватна Порака,Мислата ми е некој навивач на Јуве ако го прифати двобојот кладбата ке е во тоа што Ако заврши Јуве пред Милан јас ке се сликам со Јуве дрес,апа ако Милан заврши пред Јуве тој ке се слика ама без заебанции чекам коменатар?

Јуве догодина шампион ... како мислиш милан да биде пред него ... :)

Серие а загубиле 2 милијарди фунти во последниве 10 години

пред се тоа се должи на лошата политика што се води со телевизиските права и преноси, но од 2010 сето ова ќе се сменело оти Серие а ќе идела по принципот на Премиер лигата. Со ова значи дека ќе треба да почнат да се градат и нови стадиони (што повеќе тимови да си имаат сопствен толку подобро), кон ваков чекор веќе пристапиле Јуве и Фиорентина

eпа кога некој би се позанимвал малку со економија монетарна и фискална политика наместо да боцка barely legal крцкалчиња ова може и немаше да се деси

Ох ох ох каков хендикеп! Ц ц Ц ц!!

Јуве догодина шампион ... како мислиш милан да биде пред него ... :)

Epa ako si siguren ajde se kladime,MIlan ako zavrsi pred Juve ti ke se slikas vo dres na MIlan,a ako Juve zavrski pred Milan jas ke se slikam vo Juve dres,Najednostavno ke se isplases:pos2::pos2:Nemas srce ako sakas add me na msn ljube_acmilan@hotmail za vreme na sezonata da diskutirame

PHP:
On Tuesday at 12.00, in the Lega offices at Via Rosellini, in Milan, the new ball for next season will be presented. Figc president and Lega commissioner Giancarlo Abete, and Nike Italia general manager Andrea Rossi will be there.

Новата официјална топка за натпреварите во Серија А сезона 2009/2010
C_3_Media_823231_immagine_det.jpg

Можеби не е нјадобро прикажана на сликава.

Новата официјална топка за натпреварите во Серија А сезона 2009/2010
C_3_Media_823231_immagine_det.jpg

Можеби не е нјадобро прикажана на сликава.
Не е :) да не прочитав шо имаше напишано немаше да знам дека е топка :)

Ај се надевам дека сега е малку подобро
pallone_serie_a200920010.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom