Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој тим од Италија нема тимска игра(со исклучок Милан)!?Во Јуве има поединци кои може да останат и следната година,ама голем дел треба да се очисти.

Whatever, taka mislis ti..Jas mislam deka samo eden-dva defanzivci i eden eliten plejmejker od tipot na Van Der Vaart ili Diego i imaat dobro potkovan sampionski tim..

Hehe..Imaat TIMSKA IGRA i imaat DISCIPLINA...Ima i Milan dobar trener pa ne se treto mesto...I ti sega kako go napraj da ne Juve ima poslab tim od Genova i Napoli..Ajde dogodina i skudeto borba ocekuvam..:)

ех сеа и ти не претерувај. Скудето коа ќе го вратите Моџи или некој нов ќе најдете... дотогаш ништо :pos2:

Овој состав Јуве што го има сега е за 10-то место.Сегашните фудбалери може да се борат за Интертото.Сепак имаат среќа и добар тренер.
Ај следната година може ќе купат некои поасални засилувања.
Па токму овој тим што би играл за интертото куп ве исплеска:toe::smir::pirat:

Па токму овој тим што би играл за интертото куп ве исплеска:toe::smir::pirat:
Не знам од кај ти текна за кој навивам кога на темава немам напишано.
Не навивам за кој и да е тим кој мислиш.
Тимот за кој навивам баш го тепаше Јуве.

добро бе стаки, немора да му кажуваш со шифри, кажи му дека навиваш за ФИОРЕНТИНА и готово !

ех сеа и ти не претерувај. Скудето коа ќе го вратите Моџи или некој нов ќе најдете... дотогаш ништо :pos2:

Ne bi rekol...Prvo skokaj pa vikni op..Nemoj prerano da sudis...Ako zborvame site kako tebe za inaet daleku ke stignime:wink:Nemoj samo da provociras..Fudbalot e trkalo, denes si gore, utre na dnoto..Barem ti kako navivac na Inter treba da go znajs toa...

Ne bi rekol...Prvo skokaj pa vikni op..Nemoj prerano da sudis...Ako zborvame site kako tebe za inaet daleku ke stignime:wink:Nemoj samo da provociras..Fudbalot e trkalo, denes si gore, utre na dnoto..Barem ti kako navivac na Inter treba da go znajs toa...
Токму така само фановите на јувентус не само што дојдоа до дното на тркалото туку и паднаа однего директно во СЕРИА Б!!!!:pos2:

извини ама тим што мести и купува судии од мене почит не добива. иначе немам ништо против тебе или било кој друг, имам само против јувентус и оној мафијашот моџи

извини ама тим што мести и купува судии од мене почит не добива. иначе немам ништо против тебе или било кој друг, имам само против јувентус и оној мафијашот моџи

Моџи не е во Јувентус повеќе, а сега Јуве не мести...

Токму така само фановите на јувентус не само што дојдоа до дното на тркалото туку и паднаа однего директно во СЕРИА Б!!!!:pos2:

Паднаа на дното,ама рапидно се качуваат пак..Еве ти една табеличка за да ти појаснам некој работи...Како одат досега меѓусебните дуели...(свежо потсети се на последниот, кога и резултатски и играчки Јуве беше надмоќен над Интер)

Победи на Јувентус во вкупните меѓусебни дуели со Интер: 93
Победи на Интер во вкупните меѓусебни дуели со Јувентус: 64
Нерешени средби: 51
Вкупно: 208 меѓусебно одиграни натпревари во сите конкуренции...

Исто така да те потсетам за титулите во Италија:

Club Winners
Juventus 27
AC Milan 17
Internazionale 15
Genoa 9
Torino 7
Bologna 7
Pro Vercelli 7
Roma 3
Lazio 2
Fiorentina 2
Napoli 2
Cagliari 1
Casale 1
Novese 1
Sampdoria 1
Hellas Verona 1
Spezia 1

ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ А БРОЈКИТЕ КАЖУВААТ КОЈ Е НАЈДОБАР!Од нас подобри сте само во сезоните изиграни во Сериа А, мада што тоа не е толку битно..

Моџи не е во Јувентус повеќе, а сега Јуве не мести...

Паднаа на дното,ама рапидно се качуваат пак..Признај дека заплака ко му го здрнда Трезеге на Цезар,на последниот меѓусебен натпревар, не ми текнува кој победи да не знајш?Ве УБИВМЕ со играта што ја имаше Јувентус (со оној состав, а ако се појача Јувентус за вгодина што ќе се случи?:nesum:Да ги погодеше Дел Пиеро тие двете шанси ќе доживеевте ДЕБАКЛ (ај да ја признаеме стативата на Маниче)..Друго..Меѓусебни утакмици еве ти една табеличка да се освестиш...

ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ А БРОЈКИТЕ КАЖУВААТ КОЈ Е НАЈДОБАР!Од нас подобри сте само во сезоните изиграни во Сериа А, мада што тоа не е толку битно..

пријателе респект за победата и се тоа , ама верувај не ме погоди толку колку што мислиш знам дека за еден второлигаш е остварување на сонот да се победи шампионот на домашен терен меѓутоа тоа беше наптревар како и секој друг барем за мене зошто пред интер се многу поважни утакмици сега и немам време да жалам за тоа. ја не знам што сте се фатиле толку за таа победа и интер ве победи оваа сезона во торино и сега што ? е сега за играта , несомнено бевте подобри од интер ама далеку од дека не убивет цела утакмица. нормално гол од офсајд психички ги бутна играчите , го изгубија и онака слабиот морал се отворија 2 - 3 и контри и толку тоа што дека интер без комплетна одбрана , медиумски ратсргнат, преморен со 2 играчи повредени во први 11 за малку ке се вратеше од 0 - 2 на 2 - 2 многу баш и не кажува за силата на јувентус оваа сезона

Милан шампион !! математикава ви е ко на зекуле од чаир :

ѕвезда европски шампион , вардар тепа звезда , слога тепа вардар ... слога еврпоски шампион

пријателе респект за победата и се тоа , ама верувај не ме погоди толку колку што мислиш знам дека за еден второлигаш е остварување на сонот да се победи шампионот на домашен терен меѓутоа тоа беше наптревар како и секој друг барем за мене зошто пред интер се многу поважни утакмици сега и немам време да жалам за тоа. ја не знам што сте се фатиле толку за таа победа и интер ве победи оваа сезона во торино и сега што ? е сега за играта , несомнено бевте подобри од интер ама далеку од дека не убивет цела утакмица. нормално гол од офсајд психички ги бутна играчите , го изгубија и онака слабиот морал се отворија 2 - 3 и контри и толку тоа што дека интер без комплетна одбрана , медиумски ратсргнат, преморен со 2 играчи повредени во први 11 за малку ке се вратеше од 0 - 2 на 2 - 2 многу баш и не кажува за силата на јувентус оваа сезона
Не би се сложил со зборот второлигаш бидејки да беа второлигашеке го немаа ова 27че:toe::smir::helou::wink::pirat:
Club Winners
Juventus 27
AC Milan 17
Internazionale 15
Genoa 9
Torino 7
Bologna 7
Pro Vercelli 7
Roma 3
Lazio 2
Fiorentina 2
Napoli 2