Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Роналдо ја скинал тетивата на левото колено и или ќе се повлече и ќе стави крај на фудбалската кариера како што и планираше или му следи пауза од најмалку 6 месеци.

posle ova mislam deka ke stavi kraj legendava
kako i da e eden od najdovrite fudbaleri vo nase vreme
il fenomeno Ronaldo

@JoSonoRomanista eве ти мој цитат за темата со пеналот за Парма . разлистај го малце форумов а не да отвараш теми чии дискусии одамна завршија ( oва ти е 21 мислење )

Oптичка измама аnyone ( беше спомнато и на интернет порталите ) , реков во мојот прв пост , согледај ја целата ситуација , Колина , Ти , Јас и сите на форумот ударот со глава го видовме по 10 гледања на снимките , кажи ми ти мене судиите колку прилики имаа истото да го видат и тоа во ситуација на 16 играча накрцани у шеснаесетник , така да и најмалиот контакт со рака ( a истиот постоеше ) доколку бил приметен во таква ситуација ( кога играч брани гол ) нормално е да се очекува пенал, тука јас ја гледам оправданоста на пеналот , ова е далеку од сомнителните ситуации кога е во прашање Италијанскиот Фудбал али ок ги разбирам твоите фрустрации been there done that . Кажи ми дали судијата имаше можност да го прати правецот на топката во таков момент , тоа , повторувам , ние го видовме по гледањето на снимката од далеку подобар агол ( неспоредлив со тој што го имаа судиите ) - ова го изјави и Колина со тоа што рече дека поради истото не треба да се обвинува судијата за намерна грешка .

И разлистај ги муабетите на последните 3-4 страни на темава , пак си земал Парма ми ја спомињаш , си се фатил за последните 4-5 натпревара на Интер ( тука е и натпреварот со Парма ) , а каде беше со тие шпекулации дека местат минатата сезона а ? Или каде беше со овие шпекулации дека местат во првиот дел од првенството а ? Рома - Интер 1 : 4 победа чиста како солза , што не се бунеше тогаш дека местат утакмици . Разлистај ги постовите од претходните 3-4 страни ке го добиеш мојот одговор , не мислам да се повтарам .

Јас се изјаснив , Интер е невин се додека спротивното не биде докажано , верувај ми твојата сигурност дека еден ден се ке излезе на виделина неда е ирелевантна ( али ако слепо веруваш во истото во иднина очекувај огромно разочарување ) , истото е досаден муабет и банален нормално, разбирам исфрустриран си што се повторува истото од минатата сезона ( кога никој не се бунеше дека има малверзации ) кога Интер за Рома беа недостижни . На крај краева земи плукај на цела судиска организација у Италија , веќе кажав , судиите се главните актери у ситуацијава , ако решиле да делат поклони за Интер , нивни проблем , го усеруваат првенството , кажав , не ми е сеедно кога Интер победува во контроверзен натпревар ( а тука ги ставам оној со Емполи делумно , и овој против Катанија , за Парма се изјаснив во Цитатот погоре.и бајаги постови наназад )

Чекај малку ти... не избрзуј толку многу.... смирено

Велиш да ги гледам последните 18 натпревари а не само последните 5 така? Но чекај јас тие ти ги нагласив како многу сомнителни натпревари каде интер дава неферски голови(знаеш ти какви) и со тие голови ваѓа натпревари и зема драгоцени бодови!
Зошто не го спомнеш мечот со парма, оти знаеш и самиот да не досудеше судијата во 85` минута непостоечки пенал ќе загубевте 1-2 на сан сиро, а ви досуди ем пенал ем црвен картон за Коуто и нормално стигна пресвртот.
И не е само тој меч со парма каде постигнувате вакви погодоци, или ви судат пенали, ај малку потсети се... ќе ти текне сигурно, па кажи ми.
Велиш, ќе победевте против катанија и да не ви го важеше пеналот.
Еве вака интер до 60` минута, кога и беше постигнат тој гол од чист офсајд од 1 метар, немаше никакви шанси поизгледни, ниту посериозни шутеви, Катанијаси ја играше својата игра, со повеќе играчи на центар и играта беше мртва... значи сепак голот од офсајд бил пресуден за натпреварот без разлика што интер постигна после и уште еден гол кога катанија мораше да брка 1 гол предност!

Велиш уденезе, емполи, и уште едни незнам кои беа имаа црвен картон, точно! Но чекај, црвените картони беа потполно заслужени од играчите на интер, и зошто тогаш се буниш кога сами тоа си го заслужуваат!
Кога сме кај црвените, значи и ја треба да се буним, ова она со интер кога жили во 20 минута доби црвен? Не, црвениот беше заслужен и нема веќе разговор во тоа, вие тепавте, не` надигравте, браво, немам што друго да ви кажам.

Да се вратим кај судењето. Велиш судењето не чинело во цела италија..... Како може на рома ниедна грешка да не и направат во судење, како може на исто и на јувентус(дури и го оштетија, не ми текнува против кого, само знам залајета одглуми пенал) а на интер во последниве 5 утакмици цело време да им поклонуваат пенали, голови, офсајди и сл.
Значи сепак не е тоа секаде како што рече ти туку само кај интер!
И пак ќе речем Вистината ќе излезе на видело, некој ден-биди сигурен!

Велиш, разликата меѓу рома и интер е моментот кога и двата тима играат лошо , со тоа што Интер и тогаш победува а Рома или игра нерешено или целосно е надиграна и го губи натпреварот.
Да, како што кажа претходно и реал и манчестер и челзи и интер и рома и сите 1 еве да речеме во 3 утакмици кикснуваат, нормално е тоа. Но зборот ми беше рома ќе покаже слаба партија како што кажа со сиена, емполи, ливорно, интер..... а интер братче покажува слаба партија, но судиите го ваѓаат! РАЗБИРАШ?
Ај одземи му ги на интер бодовите и на рома(ако мислиш дека има) на оние натпревари каде судиите им поклонуваат гол, пенал.... и после кажи ми до каде сме....

А инаку неам ја ништо против ни интер ни манчестер ни реал ни никој и не ме срами никаков пораз од 7 па и од 10 гола.
Само ти кажувам кога правдата би била задоволена КОЈ БИ БИЛ, КОЈ.

Сите жалби, против Интер можат да му се доставаат по FAX кај Италијанскиот одбор (или како се вика) поради што, Интер, најдобриот клуб во Италија, па дури најдобриот од најдобрите во цел свет, можат да го испратет во Сериа Ц/2 само поради ЖАЛБИ...
Нормално,ако се соберат доволно...
Докази неморат да имат дека Интер местеле утакмици...
Се молат, навивачите на Леопардата, ова де Волчицата
, ПКМ, и Јувентус, и другите анти-навивачите на Интер, да побрзаат да ги истакнаат жалбите, бидејќи ова ќе трае само до крајот на месецот февруари...
Ви посакувам се најдобро...
Надевајте се дека ќе успее...

Со почит...
Навивачите на ИНТЕР

Е фала за извештајот. Значи толку од планираните 9 поени. (4, па ни пола не се бе).
Прво викни оп па после скокни или како беше ... :)
имаше едни АКОвци пред некое време .....
Да си ми здрав и жив за постов :)Ја бев иницијаторот за тоа големо АКО во времето кога летаа со паметите дека 9 бода сигурни се,спомнуваа некое таму 2-3 место,тука ни е Интер неможе ништо да не допре...Не ми беше тоа муабетот,дали некој го виде потегот на еден играч од Ливорно при крај на вечерашнава утакмица,промашување според мене многу нелогично,сам на 5 метри од Калач.Многу ми смрдат утакмициве годинава во Италија,само лани имаше за нијанса помалку наместени :)

Syn, во ред е тоа што го зборуваш за Морати, тоа е поштено,така како што велиш треба да биде..Но дали вистина е така, тоа ниту јас ниту никој не го знае..Не се знаат мотивите..Една работа..Морати е претседател на Телеком Италија( па од каде можат да стигнат снимките на Моџи со разговорите)..Втора работа, и Моџи си викаше дека никогаш нема да го фатат ама се излажа момчакот..А вервај ми дека ако местат еден ден се ќе излезе на виделина, како Калчополи што излезе..

А од Калчополи најголемиот пех го јаде Јувентус..Беа замешани и Фиорентина,Милан,Лацио и Реџина..Ако беше фер сите ќе играа во сериа б, не само Јуве..Ако си местеле сите треба да си ја платат казната..Ама неможе некој да плаќа друг само намалување на бодовите да добија, а еден две титули да им се одземат, да почнат со минус 17бода, и да бидат префрлени еден ранг подолу..Мислам не е фер..И доколку пак има местење во Сериа А, џабе Јуве го избација во Б,кога старата песна повторно се пее..А мислам дека Јуве испадна и политички во Италија..Одма дојде Проди на власт, и едно од првите реченици му беше вицот со Адриано и со Јувентус(мислам дека го знаете) и одма почна хајка против Јувентус,Милан,Лацио,Реџина,Фиорентина односно Моџи,Џираудо и Гигљи од Јувентус, Галијани и Берлускони химселф од Милан, Лотито од Лацио и браќата Дела Вале, сопственици на Фиорентина беа гласноговорници на десницата во Италија на чело на Берлускони..И со доаѓањето на Проди следуваше реваншизам.Лотито и Дела Вале се напраја “независни“ и им беше на некој начин простено, Галијани и на Берлускони химселф им беше прогледано местењето низ прсти да не остани апла..А Моџи(имал некој лични проблеми со Проди, уште од падот на Проди претходно(случувањата со Наполи,каде Моџи беше генерален исто така)) Затоа работите малку подлабоко треба да се разгледаат..Јувентус местеше, тука нема што да се спори, ама или за сите ќе важи правилото, или за никој...

Дете ете сколија за тебе, кликни на линкот и види зошто беше казнет Милан. Линк!

Не беше Морати директор на Телеком ами екс директор на Интер кој заборајв како се викаше Гуидо Роси мислам, не ме држете за збор.

Втора работа, Syn не биди толку сигурен дека немаше нерегуларности и во првата полусезона на натпреварите на Интер. Еве ти листа

Stagione 2007/08
Agosto
26 Ago, 15:00 Inter 1 - 1 Udinese Serie A
1 Set, 20:30 Empoli 0 - 2 Inter Serie A (2 rigori negati all'Empoli)
16 Set, 15:00 Inter 2 - 0 Catania Serie A
23 Set, 15:00 Livorno 2 - 2 Inter Serie A (rigore negato al Livorno mentre i toscani sono in vantaggio 1-0)
26 Set, 20:30 Inter 3 - 0 Sampdoria Serie A
29 Set, 18:00 Roma 1 - 4 Inter Serie A
Ottobre
6 Ott, 20:30 Inter 2 - 1 Napoli Serie A
20 Ott, 20:30 Reggina 0 - 1 Inter Serie A (rigore negato alla Reggina)
28 Ott, 15:00 Palermo 0 - 0 Inter Serie A (rigore negato al Palermo)
31 Ott, 20:30 Inter 4 - 1 Genoa Serie A
Novembre
4 Nov, 20:30 Juventus 1 - 1 Inter Serie A (rigore negato alla Juve)
24 Nov, 20:30 Inter 2 - 1 Atalanta Serie A (il goal vincente di Cruz è viziato da un fallo)
Dicembre
2 Dic, 15:00 Fiorentina 0 - 2 Inter Serie A
5 Dic, 20:30 Inter 3 - 0 Lazio Serie A (L'Inter sbocca il risultato sul finire del 1° tempo su rigore inestistente)
9 Dic, 15:00 Inter 4 - 0 Torino Serie A (L'Inter sblocca il risultato su rigore inesistente)
16 Dic, 20:30 Cagliari 0 - 2 Inter Serie A
23 Dic, 15:00 Inter 2 - 1 Milan Serie A (sul 1-0 per il Milan non fischaiato un rigore su Kaka)
Gennaio
13 Gen, 15:00 Siena 2 - 3 Inter Serie A (Rigore inesistente fischiato a favore dell'Inter)
20 Gen, 20:30 Inter 3 - 2 Parma Serie A (Negato rigore al Parma, rigore inesistente a favore dell'Inter

Плус можи да си ги додајш и Емполи и Катанија на листата. А најинтересно е то шо не ги рачунаш нерегуларностите на натправарите на Милан и Јувентус, премногу често се случуваа за да се окарактеризираат како чиста случајност. Не се крена фама поради слабата форма на Милан и смешно е тимот да бара оправдување во судиските грешки, но сепак судиските нерегуларносит се ФАКТ.

Јувентус од друга страна е последен тим кој има лице да проговори за судиски грешки барем не после скандалот.

Јас ваквиот однос на судиите го предвидов со вмешувањето на Милан во скандалот. Се намириса присуството на пристрасност во пресудите, имаше многу смешни одлуки но нема да ја отварам темата пошто веќе е коментирана, а не ни гледам некој со кој би разговарал на ниво.

И Syn, те молам барем за моќта на Галијани и Берлускони не коментирај, немој да играш на таа карта. Сите знаеме во која подредена положба е Берлускони моментално во Италија, одвај жива глава извлече од обвиненијата кон него од кога падна од власт. Сега политички Берлускони има ограничено влијание и во никој случај нема моќ да промени нешто.

Не ми беше тоа муабетот,дали некој го виде потегот на еден играч од Ливорно при крај на вечерашнава утакмица,промашување според мене многу нелогично,сам на 5 метри од Калач.

Читам и не ми се верува.....ваљда не си луд.
Вака веројатно си мислиш после секое промашување. Веројатно исто си помислил и кога Инзаги го погоди голманот вечерва, и за голманот од Лацио кога прими....ај самиот кажи колку комада од Милан сезанава, и за грешката од Дида на дербито со Интер:tapp:.

@ Синдикат , за тие нерегуларности воопшто не се ни креваше фама , таквите постоеа во секое коло на Калчото на повеќе натпревари не само на оние во кои играа Интер , неам пропуштено меч на Интер оваа сезона и знам за какви нерегуларности зборуваш за оној прв дел од првенството, ако воопшто можам иститите како такви да ги протолкувам.

Што се однесува на врската Берлускони - Морати , таа секогаш постоела веруј ( има мн примери ), батали све што читаш по веснициве еден против друг не очекувај дека некогаш ке се свртат . Не го нападнав Берлускони , само реков дека Морати не е до толку неинтелигентен и да повлекува тактика на режирање , таков ризик после Калчополи без оглед со каква моќ располага не би повлекол , реков , доколку има некаква пристрасност од страна на судиите јебига , го усеруваат првенстовото кое после Калчополи и онака ја изгуби довербата од страна на Фановите , денес секој судиски потег и секоја судиска одлука ќе повлекува ново Калчополи , искрено се надевам дека ке се направи некоја сериозна и строга реформа кога се во прашање судиите во Италија и се слагам со Галијани за судии од странство .

Вие ги гледате само натпреварите на Интер, а колку сомнителни ситуации судиски имаше во целата сезона на повеќе натпревари во кои Интер не беа инволвирани што укажува на катастрофалното судење глобално во целото првенство .

Вака веројатно си мислиш после секое промашување. Веројатно исто си помислил и кога Инзаги го погоди голманот вечерва, и за голманот од Лацио кога прими....ај самиот кажи колку комада од Милан сезанава, и за грешката од Дида на дербито со Интер:tapp:.

Ахх таа грешка на Дида , дај бе спомнете го и Малдини у таа ситуација , он беше виновникот што топката дојде до Камбиа , типот имаше пенал ситуација само лошо го упати ударот и тука стапува на сцена Дида со лоша интервенција , за мене покрај Дида и Малдини направи грешка со тоа што мн лошо ја исфрли топката со глава накај Серџињо .

Ај еве уште еден што ми се фаќа за таа утакмица,очигледно почнале сезонава фудбал да гледаат.Нема да реплицирам.

Ај еве уште еден што ми се фаќа за таа утакмица,очигледно почнале сезонава фудбал да гледаат.
Немој да типуваш спортска, според ова што го прочитав катастрофален прогнозер си.

Немој да типуваш спортска, според ова што го прочитав катастрофален прогнозер си.
Фала.Ретко играм спортска во последно време ама кога играм добивам.
Не ми баксузирај :)

Дете ете сколија за тебе, кликни на линкот и види зошто беше казнет Милан. Линк!

Не беше Морати директор на Телеком ами екс директор на Интер кој заборајв како се викаше Гуидо Роси мислам, не ме држете за збор.

Втора работа, Syn не биди толку сигурен дека немаше нерегуларности и во првата полусезона на натпреварите на Интер. Еве ти листа

Stagione 2007/08
Agosto
26 Ago, 15:00 Inter 1 - 1 Udinese Serie A
1 Set, 20:30 Empoli 0 - 2 Inter Serie A (2 rigori negati all'Empoli)
16 Set, 15:00 Inter 2 - 0 Catania Serie A
23 Set, 15:00 Livorno 2 - 2 Inter Serie A (rigore negato al Livorno mentre i toscani sono in vantaggio 1-0)
26 Set, 20:30 Inter 3 - 0 Sampdoria Serie A
29 Set, 18:00 Roma 1 - 4 Inter Serie A
Ottobre
6 Ott, 20:30 Inter 2 - 1 Napoli Serie A
20 Ott, 20:30 Reggina 0 - 1 Inter Serie A (rigore negato alla Reggina)
28 Ott, 15:00 Palermo 0 - 0 Inter Serie A (rigore negato al Palermo)
31 Ott, 20:30 Inter 4 - 1 Genoa Serie A
Novembre
4 Nov, 20:30 Juventus 1 - 1 Inter Serie A (rigore negato alla Juve)
24 Nov, 20:30 Inter 2 - 1 Atalanta Serie A (il goal vincente di Cruz è viziato da un fallo)
Dicembre
2 Dic, 15:00 Fiorentina 0 - 2 Inter Serie A
5 Dic, 20:30 Inter 3 - 0 Lazio Serie A (L'Inter sbocca il risultato sul finire del 1° tempo su rigore inestistente)
9 Dic, 15:00 Inter 4 - 0 Torino Serie A (L'Inter sblocca il risultato su rigore inesistente)
16 Dic, 20:30 Cagliari 0 - 2 Inter Serie A
23 Dic, 15:00 Inter 2 - 1 Milan Serie A (sul 1-0 per il Milan non fischaiato un rigore su Kaka)
Gennaio
13 Gen, 15:00 Siena 2 - 3 Inter Serie A (Rigore inesistente fischiato a favore dell'Inter)
20 Gen, 20:30 Inter 3 - 2 Parma Serie A (Negato rigore al Parma, rigore inesistente a favore dell'Inter

Плус можи да си ги додајш и Емполи и Катанија на листата. А најинтересно е то шо не ги рачунаш нерегуларностите на натправарите на Милан и Јувентус, премногу често се случуваа за да се окарактеризираат како чиста случајност. Не се крена фама поради слабата форма на Милан и смешно е тимот да бара оправдување во судиските грешки, но сепак судиските нерегуларносит се ФАКТ.

Јувентус од друга страна е последен тим кој има лице да проговори за судиски грешки барем не после скандалот.

Јас ваквиот однос на судиите го предвидов со вмешувањето на Милан во скандалот. Се намириса присуството на пристрасност во пресудите, имаше многу смешни одлуки но нема да ја отварам темата пошто веќе е коментирана, а не ни гледам некој со кој би разговарал на ниво.

И Syn, те молам барем за моќта на Галијани и Берлускони не коментирај, немој да играш на таа карта. Сите знаеме во која подредена положба е Берлускони моментално во Италија, одвај жива глава извлече од обвиненијата кон него од кога падна од власт. Сега политички Берлускони има ограничено влијание и во никој случај нема моќ да промени нешто.

Nemoj da zboris za Juventus,si ja odlezaa kaznata vo Seria B i ako za niv mozese takva kazna ke moze i za site

Ахх таа грешка на Дида , дај бе спомнете го и Малдини у таа ситуација , он беше виновникот што топката дојде до Камбиа , типот имаше пенал ситуација само лошо го упати ударот и тука стапува на сцена Дида со лоша интервенција , за мене покрај Дида и Малдини направи грешка со тоа што мн лошо ја исфрли топката со глава накај Серџињо .
Топката пројде до Дида, секој друг голман ќе ја фатеше топката. Ова не значи дека Дида е лош голман, баш напротив, али ^^би га направи грешка на наптревар на кој не се се памети.

Nemoj da zboris za Juventus,si ja odlezaa kaznata vo Seria B i ako za niv mozese takva kazna ke moze i za site

Јувентус во тие наместени сезони освои 2 титули, значи не Милан, Лацио, Фиорентина или Реџина, туку Јувантус. Логично е кој местел најмногу, и спрема тоа логично е кој ќе има поголема казна.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom