Италија ќе ни помага за влезот во ЕУ и НАТО!

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Што мислите на последнита официјална подршка од страна на Италија изразена преку присуството на нивни Евро-парламентарци на митинзите на коалицијата "За Подобра Македонија"?

Моето мислење секако е позитивно, тоа е само уште доказ за огромната подршка што ја имаме од Европа и Светот, дека ги исполнавме сите услови за влез во тие институции...

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=92874

После официјалната подршка од САД, Турција...сега и од парламентарците на Италија во Европскиот Парламент инаку членови на партијата на ново-стариот премиер на Италија и (газда на Милан), Силвио Берлускони!!!

Одличен политички чекор.
Има тежина.

Па нека почнат со признавање на уставното име да речеме.

Па нека почнат со признавање на уставното име да речеме.
Мислам дека не имаат призанено.Пратениците што беа на митингот Кавадарци стално Македонија викаја само.

Италијанците може да не подржуваат во патот кон ЕУ еднаш со тоа што ќе даваат пари и праќаат инвеститори, вотро со тоа што ќе ги застапуваат нашите интереси во во институциите на ЕУ. Ама отворено да и се споротивстват на грција неможат бидејќи со тоа би го рушеле принципот на консензус, што значи распапаѓање.

Isto kako sto ni dade poddrska vo Bukurest

Isto kako sto ni dade poddrska vo Bukurest

Па сега се друга Влада, со друг премиер и евро-парламентарците се од неговата партија...Би требало да имаме јасна подршка која ќе биде и официјално искажана во наредниот период...

Во секој случај одличен европски потег, народот на самите митинзи може да слушне директно од нив за подршката!

Значи сепак Грујо си работи на случајот...
Да живее Македонија!

Никогаш сум немал доверба во Жабарите...и историски гледано Италија никогаш не била на наша страна...можеби сега конечно ќе почнат да ја менуваат политиката кон нас ( заради Берлускони т.е. десницата која сега е на власт таму ), но сепак не ми е верно дека Жабарите ќе не поддржат во ЕУ

мислам дека жабарите ќе не подржат за во ЕУ ја сменаја владата премиерот е друг би требало да ја имаме нивната подршка

Никогаш сум немал доверба во Жабарите...и историски гледано Италија никогаш не била на наша страна...можеби сега конечно ќе почнат да ја менуваат политиката кон нас ( заради Берлускони т.е. десницата која сега е на власт таму ), но сепак не ми е верно дека Жабарите ќе не поддржат во ЕУ

Па другар треба да ти е верно, споменатите парламентарци се во Македонија и на големо ни укажуваат на нивната подршка како членови на Европскиот Парламент, кои меѓу другото се членови на десницата, односно на партијата на Берлускони - ново/стариот премиер на Италија!

Знам дека двајца ЕУ парламентарци од Италија се гости кај нас ( гледав вчера на вести ) и дека дадоа поддршка за нас , но сепак се додека Италија не не признае под уставно име се ќе остане само на празни зборови и ветувања...ок, можеби сега со новата Влада во Италија работите ќе се сменат во наша корист но да почекаме и да видиме што ќе се случува

dobroto e toa sto italjancite nudat pomos.
poslem resavanje na sporot so imeto italjancte prvi ke ni izlezat vo presret za sekakva pomos!
no da znaete:italjancite ja poddrzuvaat ovaa vlada na celo so Nikola Gruevski!
vo slucaj narodot da ja odbere tetka rada togas tolku od pomosta od italija, od amerika i od sekakva ponatamosna pomos, pregovori i sl.
ke se vratime 10 godini nanazad!
no sepak mislam deka toa nema da se sluci!

dobroto e toa sto italjancite nudat pomos.
poslem resavanje na sporot so imeto italjancte prvi ke ni izlezat vo presret za sekakva pomos!
no da znaete:italjancite ja poddrzuvaat ovaa vlada na celo so Nikola Gruevski!
vo slucaj narodot da ja odbere tetka rada togas tolku od pomosta od italija, od amerika i od sekakva ponatamosna pomos, pregovori i sl.
ke se vratime 10 godini nanazad!
no sepak mislam deka toa nema da se sluci!

Токму така пријателе...имаме капитални подршки од светски економски, воени или во било која смисла светски сили и треба да ја искористиме максимално!

Токму така пријателе...имаме капитални подршки од светски економски, воени или во било која смисла светски сили и треба да ја искористиме максимално!
Во менување на името,оти во друго и не можеме,колку и да сакаме.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom