Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.295
- Поени од реакции
- 36.673
Едно правило, избегнувај секаков тип на „корени“, моркови, цвекло, трупка и тн се има поголема количина на јаглехидрати.Прегледај го приврзокот 209545
Нешто овака? Ова вечерав вчера, само цвеклото е малку so-so...
На Myfitness оброков (3 јајца, 40g сланина, 30g фета (President), 80g цвекло - ги МЕРЕВ сите) ми го израчуна:
11g јаглехидрати
35g масти
34g протеин
517 калории
Сабајле исто 3 јајца, 40g сланина и додадов путер во јајцата (32g) ми израчуна:
3g јаглехидрати
53g масти
32g протеин
635 калории
Доматите, пиперките, краставиците веќе се поефтини на пазар и ти се одлична комбинација за ова, а за време на зимски период „кинеската зелка“ мене ми е најпогодна, или брокула ако можеш да си приуштиш и ако најдеш за пониска цена (200 денари за трева барем јас не плаќам
).И смени немој само јајца да јадеш, иако имаат најдобро ratio протеини/масти за кето, не е добро само нив да ги јадеш.

(или не сум ги побарал уште хахах) или се немерливи стриктно по измерени вредности. Ај салата од око ќе процениш колку грама е, се знаат вредностите на цвекло, зелка, зелена салата и ќе пресметаш, ама за такви некои месни продукти...

како гледам низ теретаниве дека лапате кленбутерол, ефедрин, туринабол, „оксандролон“ и да не ги бројам, сајд ефектите од ова се гола вода во споредба со се друго што правите секојдневно!