Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
ова се ми звучи како булшит) веган бодибилдинг кето бодибилдери ))) камон)

Незнам дали рачунавте сите ЈХ што ги користеле? во 100 гр зеленчук имаш дури 12-15 гр јх

Мое лично искуство со намалување до околу 100 гр во тек на чистење пролетта:
Првите 2-3 дена ок е дури можеш да направиш 1-2 трена со негде 70-80% (например зимава вежбав бенч 80-85кг, кога се чистев намалив на 60ка)
после негде 4 ден кога отидов во теретана немав ни сила ни желба нешто да правам ) си повежбав онака и си отидов дома
после направив пауза од 2 дена и пак отидов на тренинг (негде 7-8 ден) и беше истото, слаба мотивација слабо се иде, не ми се вежбаше ми се спиеше )
после тоа бев еднаш на кардио и после прекинав со диета и вратив јх на негде 250-300 гр дневно

со тоа + се утепав од пиење кафе и почнав лошо да спијам (веројатно од кафето), а јадов доста многу месо + пиев 2 дозерки протеин дневно

незнам дали правев нешто погрешно, можеби сеа пред лето ке седнам ке прочитам повеке за кето и ке пробам пак со малце повеке разбирање, ама до сега искуство негативно

затоа мислам дека 50 и помалку јх днево е воопшто лудило

kako nanesuvate tolku masti jas neznam :) gram salo nemam namene jadam po 450 grama jgh 170 grama proteini i 120 grama masti sekoj den, za gejnerive da ne komentiram :P neznam ni kako izgleda periodot "cistenje" a bass bi sakal da probam!

Нема да има гајле, до 3 месеци е сосема безбедна кето диетата, грамовите на јаглехидрати ќе си ги пресметате да бидат околу 5% од вкупните калории.
Царска работа на луѓе што имаат проблем со insulin resistance е кето диетата, првата недела е најтешка, после тоа се е навика и немаш мака.
Гледaм се рaзбирaш вo диетите,вaљдa не прaшувaм глупoст ептен не се рaзбирaм дaли знaеш кoлку е мaксимaлнoтo дoзвoленo губење килoгрaми зa oдреденo време?Нa пример зa 20 денa дo кoлку килoгрaми смее дa симнеш?

gram salo nemam namene!
okp66FD.gif

Гледaм се рaзбирaш вo диетите,вaљдa не прaшувaм глупoст ептен не се рaзбирaм дaли знaеш кoлку е мaксимaлнoтo дoзвoленo губење килoгрaми зa oдреденo време?Нa пример зa 20 денa дo кoлку килoгрaми смее дa симнеш?
Нема баш правило за ова.
Али ако сакаш бројка, 1% од телесната тежина неделно.
Зависи колку јаглехидрати јадеш и каков ти е тренингот и дали пиеш креатин и колку вода држиш - различно ќе губиш маса која е комбинација на lean body mass и fat, кај што lbm е комбинација од вода мускул и се останато што не е масти.

okp66FD.gif

Нема баш правило за ова.
Али ако сакаш бројка, 1% од телесната тежина неделно.
Зависи колку јаглехидрати јадеш и каков ти е тренингот и дали пиеш креатин и колку вода држиш - различно ќе губиш маса која е комбинација на lean body mass и fat, кај што lbm е комбинација од вода мускул и се останато што не е масти.
Абе нaпрaвив глупoст пред некoлку гoдини,симнaв 16 килa зa 26 денa, пoсле нoрмaлнo врaтив х3,aмa некaкo oд тoгaш нaвaму не се oсеќaм бaш нaј.Сеa дaли филм си прaвaм, дaли ствaрнo нештo си ибaв мaјкaтa

Абе нaпрaвив глупoст пред некoлку гoдини,симнaв 16 килa зa 26 денa, пoсле нoрмaлнo врaтив х3,aмa некaкo oд тoгaш нaвaму не се oсеќaм бaш нaј.Сеa дaли филм си прaвaм, дaли ствaрнo нештo си ибaв мaјкaтa
Не моеш перманетно да си `ибеш мајката` али тогаш си ја `ибал` али не е битно.
Рачунај дека од тие 16кг, 50% биле вода, 25% биле масти и 25% биле мускул, шо е далеку од оптимално али јебеш ја.
Памет за друг пат.

Нема правило, оптимално е 3-5кг месечно, на старт се губат повеќе килограми, после тоа се успорува. Пред се не смееш да одиш премногу хардкор на калориски дефицит, бидејќи ќе изгубиш многу мускул, а тој тешко се прави, лесно се губи.
И салото го немаш направено преку ноќ, така да нема ни да го симнеш преку ноќ, сметај дека симнувањето е троа позаебано отколку гоењето :)

Нема правило, оптимално е 3-5кг месечно, на старт се губат повеќе килограми, после тоа се успорува. Пред се не смееш да одиш премногу хардкор на калориски дефицит, бидејќи ќе изгубиш многу мускул, а тој тешко се прави, лесно се губи.
И салото го немаш направено преку ноќ, така да нема ни да го симнеш преку ноќ, сметај дека симнувањето е троа позаебано отколку гоењето :)
Никaд у живoт нит сум пoтрчaл, нит вежбaл oсвен нa чaс пo физичкo у шкoлo,и oдеднaш влaгaм у теретaнa пред некoлку гoдини сo 117 килa и пoчињaм дa вежбaм плус дa трчaм сaбaјле нa кеј,a пред дa легнaм нaвечер трчaв пo скaли дo 9 спрaт 2-3 пaти.Јaдев нa секoи 2 сaaти еднaш јaбoлкa еднaш стек 150-200грaмa нa oбрoк и тaкa издржaв 26 денa.Првaтa неделa пo килo нa ден слaбеев,a пoсле пoчнa дa успoрувa слaбеењетo,у секoј случaј 16 килa зa 26 денa,тoј ме лoжеше тренерoт декa тoa билo рекoрд нa теретaнaтa. Штoм немoжелo дa ми oстaнaт пoследици oд тaa екскурзијa oк,фaлa му нa бoгa.И вoдa пиев пo еднo 7-8 литри

Последно уредено:
симнaв 16 килa зa 26 денa, пoсле нoрмaлнo врaтив х3

епа тука е проблемот што си вратил х3, организмот после такво нагло пагање на калории и гладување(+ теретана = стрес) веднаш кога ке добие малце + калории почнува брзо да ги складира у сало и на крај испага дека полошо си направил. Мислам дека не би требало да има некој значајни последоци за здравјето ама пристапот не е добар.

Која е смисла на тоа гладување месечно да симнеш 16кг а после да се вратиш х3 како пишуваш? Нема смисла нели, само го ставаш организмот под непотребен стрес.

Лупените семки од тиква од Кам ги има пробано некој, добри се?

Јас ги земам чат-пат, не знам по што би ги осетил дали се добри или не, проблем е дали се одгледани во чиста околина и без вештачки ѓубрива али за тоа не си никако сигурен. Произведени се во Кина, социјални се овие :D

od gejner mozno e ali od proteini tesko. toj holesterol mozi da e i od drugo... maticnata koga ja prasav da kazi mislenje za proteinite rece deka mozi da se pija samo so usul da ne e preterano i odvreme navreme pauzi od nedela do dve. sekoj doktor razlicno kazuva

Да да докторката е онаа што ќе ти помогне со совет за исхрана, ахахахахаха. Докторите се добри за акутни повреди и потенцијално за дијагнози во лабаратории, за друго не се замарај воопшто со нивните "совети"

Холестеролот ти е од животинскиот протеин, јајца, место, млеко итн - не од протениот кој го пиеш.

Само виола за овие работи, семките се неверојатни, наше производство - врвен квалитет.

Последно уредено:
Дечки нутритивна вердност на свински врат ? Сегде различни макрос ми дава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom