S
Stef Bachatero
Гостин
Тоа се вика љубопитност и учење од грешките.
Ако не згрешиш нема да научиш.
Ако не згрешиш нема да научиш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога ќе станеш јебига, сите се со различни обврски и интереси во животот, нема правило за точно станување.Во колку часот појадувате наутро најчесто?
Ако оброкот ви е 5-6 (4 белки и 1-2 жолчки) и 100 грама овесни снегулки, дали консумирате леб, колкава количина ако консумирате и каков леб?
Пред тренинг што јадите најчесто, после тренинг што?
Најдобро е да ги исфрлиш мастите од оброкот послемтренинг (жолчки, млеко)Кога ќе станеш јебига, сите се со различни обврски и интереси во животот, нема правило за точно станување.
Ако стегаш 5-6 јајца и плус 100 грама овес, нема причина да убацуваш леб, нема нешто многу дополнително корисно во него од тоа што си го внел. Овесот ти обезбедува солиден извор на јаглехидрати за енергија и добро функционирање.
Пред тренинг ништо, евентуално банана ако сакаш за енергија или нешто од сличен карактер, полесна помалку обилна ужинка. Обилен оброк минимум 2 саати пред тренинг за добро варење на храна и искористување на тоа што го содржи а може да ти помогне во тренингот (пр. јаглехидрати).
После тренинг најубаво е високопротеински внес и јаглехидрати. Моја препорака ако имаш блендер да си изматиш јајца со млеко, какао и декстроза, така правам јас после секој тренинг. Храна со покомплицирана композиција и општо потешка можеш да јадеш подоцна во текот на денот.
Па зависи од целта, јас го правам претежно со белки и минимум обезмастено млеко, е сега ако сака килажа и маса може со комплетни јајца и млеко, ќе му дојде место гејнер.Најдобро е да ги исфрлиш мастите од оброкот послемтренинг (жолчки, млеко)
Баш напротив мастите само ке ја одложат апсорбцијата на протеинот и со тоа се испушта прозорецот и брзата обнова и опоравок на мускулните влакна. После тренинг протеини да, јх со висок гликемички индекс да , но мастите колку што може да се сведат на минимум.Па зависи од целта, јас го правам претежно со белки и минимум обезмастено млеко, е сега ако сака килажа и маса може со комплетни јајца и млеко, ќе му дојде место гејнер.
Ништо не се вадам ја бе батка само ти кажувам дека за петпати пократко времемимам постигнато двапати подобри резултати од тебе кој си на стероиди и сепак се декларираш во фитнес гуру...треба да сфатис веке еднаш каде грешиш и да не се курчиш по нет кој си и што и да лажиш луѓе...[DOUBLEPOST=1407422425][/DOUBLEPOST]Мада ако има овци да ти веруваат тоа е нивни проблем и највероватно се заслужувате меѓусебно, ама кога какаш на луѓе што имаат екстра познавања од билдинг тогаш во најмала раканизгледаш трагикомично и иритантно...Мојата е од 2011-2012.
Ако идеме така.
3 години паузирав,работев нешто друго.
![]()
Се вадиш на природен.
Јас како 1 година не сум вежбал природно.
Хмм.
Кој рече да не јадиш ориз и пилешко после тренинг?Да кажи ми што ќе се деси ако изедам ориз и пилешко после тренинг?
Јас јадам по 4 цели јајца 2 години секој ден и на маса и на дефиниција така да мене ме ми ги објаснувај бенифитите од нив.А инаку сулудно е да ти објаснувам зошто е битно после тренинг да се внесе што побрзо протеин и јх кој што брзо оди до мускулот, се е тоа толку и очигледно и логично и научно докажано само ти како магаре на мост сакаш да измислиш топла вода и сето тоа би било релевантно ако имаше некој успех постигнато, но со тело на пола америчка крофна само потсмев си за сите што те читаат[DOUBLEPOST=1407432584][/DOUBLEPOST]А друга важна работа која немам намера да ти ја објаснувам е тоа колку е битна манипулацијата со инсулинот во градењето на мускулната маса и топењето на масните наслагиТи рече дека ако не јадеш после тренинг брз протеин и високо гликемичен јаглехидрати (декстроза) ќе ти се намали протеинската синтеза и ќе се намали опоравокот.
Јас велам дека нема врска.
Ако земеш било што во твојот калориски внес и земеш доволно протеини и јаглехидрати низ текот на целиот ден тогаш ќе има врска.
Религиозни сте со тој анаболички прозор.
Релевантен е опоравокот ако правиш 2 пати тренинг и повеќе, но ако го правиш за слабеење нема разлика.
И што е до гликемичен индекс, тој е релевантен за дијабетичари не за луѓе со добра инсулин сензитивност.
И апсорпцијата на протеинот ќе се забави а нема да се намали апсорпцијата ако намалиш масти.
И јадењето на жолчки е добра работа.
3 жолчки се хранлива бомба.
Имаат холин, ако не знаеше и тој помага при слабеење.
Хахахахахаа тело пола америчка крофнаЈас јадам по 4 цели јајца 2 години секој ден и на маса и на дефиниција така да мене ме ми ги објаснувај бенифитите од нив.А инаку сулудно е да ти објаснувам зошто е битно после тренинг да се внесе што побрзо протеин и јх кој што брзо оди до мускулот, се е тоа толку и очигледно и логично и научно докажано само ти како магаре на мост сакаш да измислиш топла вода и сето тоа би било релевантно ако имаше некој успех постигнато, но со тело на пола америчка крофна само потсмев си за сите што те читаат[DOUBLEPOST=1407432584][/DOUBLEPOST]А друга важна работа која немам намера да ти ја објаснувам е тоа колку е битна манипулацијата со инсулинот во градењето на мускулната маса и топењето на масните наслаги![]()