Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби е глупаво прашањето, но од утре почнувам со креатин монохидрат, 2 пати на ден, 5 грама пред и 5 грама по вежбање. После вежбање си правам шејк whey protein, банана и малку овес во млеко. Ме интересира кога и како да го испијам креатинот после тренинг? На кутијата пишува на гладен стомак да се зема.

5 грама дневно е доволно, пиј го пред тренинг

5 грама дневно е доволно, пиј го пред тренинг

Само 5 грама дневно е доволно? И ако пијам така креатинот ќе ми трае 2 месеци. Можеби грешам, но колку што знам не треба да се зема подолго од 1 месец континуирано.

Само 5 грама дневно е доволно? И ако пијам така креатинот ќе ми трае 2 месеци. Можеби грешам, но колку што знам не треба да се зема подолго од 1 месец континуирано.

Јас во деновите за одмор земам 5 грама а можеш и 10(не отеднаш десет туку двапати по пет)
Прва недела- фаза на полнење 20 грама
2 до 5 недела - главна фаза 10 грама (сабајле и пред тренинг)
6-8 недела БЕЗ КРЕАТИН

Вака го конзумираат повеќе вежбачи со мали измени. Некои пак сметаат дека фазата на полење е само маркетиншки трик за побрзо да го потрошиш креатинот па да купиш нов и дека 20 грама е превише, па затоа не ја практикуваат фазата на полнење и директно идат на 10 грама(2 дози по 5) 6-7 недели а после праваат пауза 3-4 недели.

Батали фаза на полнење, дури и 10 грама е превише. Пиј многу вода

од каде и колку го набавуваш креатинот?

Одамна неам земано, веќе не ни планирам да земам. Од суплементи користам само протеини. Во сите продавници за суплементи, цена зависи од креатин и од марка:)

Некој добар протеински шејк, ама да е природен да нема протеин во прав ...

Што ќе кажете за сенфот добар е или не да знам дали да го конзумирам ? читав на интернет демек природен стероид бил

Во последно време почнав да истражувам околу исхраната според типот на телото. Јас сум нешто измеѓу ендоморф и мезоморф дали имате некој досега читано околу ова и ме интересираат вашите мислења.

Дали зелениот чај може да ми влијае на растот т.е да престанам да растам во висина, дека има кофеин а кофеинот го спречувал растот и развојот?

Дали зелениот чај може да ми влијае на растот т.е да престанам да растам во висина, дека има кофеин а кофеинот го спречувал растот и развојот?

:facepalm:

Абе интернетов убава работа ама зависи како ја користиш.

Сума сумарум, не.

Ај како почетник да си прашам од вас поискусни некој да ми даде режим за исхрана. Значи почнав од вчера со трчање по кеј и теретана, секој ден активно од сабајле теретана, навечер трчање. Секако почнувам со 120 кг. на мене и идам до крај до 70-80.

Ве молам само сериозни одговори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom