Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Урадата на Идеал Шипка ја има на зелен пазар кај тетката на Стеф :) Јас ја купував од таму рефус се додека не видов дека во сите Рептил маркети ја има во изобилство - баш како на сликата погоре. Минатата недела ја имаше и во Тинекс дисконт.

53893g.jpg

Ваква? Кај ја најде жити се, ја немам видено никаде веќе една година.
Вчера зедов од Тинекс ваква, има 9гр масти на 100гр, 14,2 гр протеин, 153ккал...барем така пишува :)

Вчера зедов од Тинекс ваква, има 9гр масти на 100гр, 14,2 гр протеин, 153ккал...барем така пишува :)
Погрешна си зел.
73 калори 14 грама протеини,1.6 грама масти и 0.8 јаглехидрати.

Епа иди на зелен пазар кај Вики и прашај за неа.
Ако ти даде декларација да видиш,значи таа е.

Aј еден рецепт од мене за пред спиење, најдов инаку од оваа урда од идеал шипка денес.
150 гр урда 110ккал 21 гр протеин, 2.4 гр масти, 1.2 гр јх (134 ден кг урдата, 20 ден 150 гр)
1-2 домати зависи од големината (40-50 ден кг, вака имате 6-7 денари)
1-2 цели јајца или варени или живи (или кој има можност плус едно само белки) 12 гр протеин, 120 ккал (по 7-8 денари од јајце значи уште 15тина денари вака)
Може некој зачин по вкус да си додадете.
Имате се на се нешто повеќе од 30гр протеин, доста заситува и е количински доволно и за луѓе со подобар апетит, околу 230ккал што е добро и кога сте се чистите за 45 денари максимум.
Вака си практикувам неколку дена навечер ем вкусно ем не многу скапо а доста добра количина на протеин со малку калории :)

Ај ево ме и мене да ви бувна и јас еден рецепт, ке ви акнам и слика(чим не сум на работа) исто така и нутрициона вредност на рецептов (напамет не ги знам вредностите)
70 Грама Овесни Снегулки
50 Грама Семки од Сончоглед
50 Грама Семки од Лен (измелени)
2 Чаши Јогурт
1 рака боровинки овие на крај се ставаат.

Нема паре за протеинче(уствари има,ама штедам за одмор за да има кај да покажам што сум напраил у теретана зимава :D)

Гледам протеините да ги внесам скоро све преку исхрана.Е сега незнам дали е тоа доволно.Никогаш не сум бил човек што мерел што јаде и како јаде,секогаш сум гледал да не бидам во калориски дефицит.

Во денот обавезно имам и стек околу 200-250 грама,јадам една туна или сардина,јадам урда обавезно и јајца по 4-5 дневно.Пијам јогурт околу 400-500 мл,и млеко за сабајле со овесот.

Груба пресметка дали ми е ова доволно,дали се доволно протеини за човек што е висок 180 со 80-82 кила,скоро чист со малце масти на долниот дел на стомакот.

Нема паре за протеинче(уствари има,ама штедам за одмор за да има кај да покажам што сум напраил у теретана зимава :D)

Гледам протеините да ги внесам скоро све преку исхрана.Е сега незнам дали е тоа доволно.Никогаш не сум бил човек што мерел што јаде и како јаде,секогаш сум гледал да не бидам во калориски дефицит.

Во денот обавезно имам и стек околу 200-250 грама,јадам една туна или сардина,јадам урда обавезно и јајца по 4-5 дневно.Пијам јогурт околу 400-500 мл,и млеко за сабајле со овесот.

Груба пресметка дали ми е ова доволно,дали се доволно протеини за човек што е висок 180 со 80-82 кила,скоро чист со малце масти на долниот дел на стомакот.
Па протеинот од сурутка е само додаток во случај ако не внесуваш доволно.
Јас внесувам од урда (300-700 грама дневно,јајца 4 белки,соја трошки,протеински леб и имам напредок).
Сите пари ми се за храна и за маркетинг за страната :)
Барем ги инвестирам во нешто повратно.

Јас внесувам од урда (300-700 грама дневно,јајца 4 белки,соја трошки,протеински леб и имам напредок).

Друже кај можи да се најди ова протеински леб?
Шо пари е?

Читајќи ги твоите постови имам чуство дека те плаќаат тим дебели љубоморни богаташи за да правиш антиреклама на Бодибилдингот како спорт ;)

Освен ако не сакаш да се натпреваруваш,не гледам зашто би зел некој додатен суплемент.
Исхраната е скапа кај нас,нема секој 6000 денари месечно да дава за овој спорт.

Освен ако не сакаш да се натпреваруваш,не гледам зашто би зел некој додатен суплемент.
Исхраната е скапа кај нас,нема секој 6000 денари месечно да дава за овој спорт.

не е до толку поскапа од обичната исхрана, има разлика ама не голема, ако може да си дозволи зашто да не суплементи, тоа погоре напишаното ти се однесува за стероидите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom