Biljbilj08
1987
Јас ги пиам по Две, има Омега 3 и 6 ама Омега 3 се покорисниКолку е дневна доза?И дали се Омега 3,6 и 9 или само Омега3?
--- надополнето: 1 мај 2012 во 23:04 ---
едно сабајле а второто навечер
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас ги пиам по Две, има Омега 3 и 6 ама Омега 3 се покорисниКолку е дневна доза?И дали се Омега 3,6 и 9 или само Омега3?
Омега6 нема потреба да пиеш затоа што нормалниот начин на исхрана е прееебогат со омега6, само омега3 се проблемот.Јас ги пиам по Две, има Омега 3 и 6 ама Омега 3 се покорисни
--- надополнето: 1 мај 2012 во 23:04 ---
едно сабајле а второто навечер
Омега6 нема потреба да пиеш затоа што нормалниот начин на исхрана е прееебогат со омега6, само омега3 се проблемот.
Не реков дека пиам омега 6 туку Омега 3 само, 1но сабајле а другото навечер, а како мислиш проблем се Омега 3?
Не реков дека пиам омега 6 туку Омега 3 само, 1но сабајле а другото навечер, а како мислиш проблем се Омега 3?
Иде пред спиење,1 чаша млеко и 1 банана ?
Не е препорачливо толку лактоза и фруктоза пред спиење, држи ги јаглехидратите на мимимум пред спиење за подобра работа на хормоните во текот на ноќта.
Подобро е урда, или обезмастено сирење.
Пресметај да има 20-30гр протеин.Не легнав до сеа,само за да видам што ќе ми одговорат...
а по колку урда да се јаде ? пример едно парче сирење или урда,и 1 чаша јогурт можам..?
Ве молам за помош.
3 години тренирав континуирано теретана, пропратена со трчање фудбал и слични активности.
За веќе во Април 2011 год. се здобијам со повреда на Кичмата преку тешко истегнување на еден од мускулите, и еве веќе 1 год.по препорака од докторите и користење на лекарства не вежбав воопшто, за да од пред 2 недели продолжам пак.
Имам проблем со Режимот на исхрана. Еколку дена после повредата се вработив и одтогаш па до пред1 недела баталив и режим на исхрана и се, и се попраив некој си 6-7килограми, кои не ми се проблем да ги симнам меѓутоа незнам што храна би можел да носам на работа, а која ке ми биде лесна за подготовка и ке биде хранлива.
Ве молам дајте ми пимери сто мозе да јадам, од 8 до 4 сум на работа да бапнам бар 2 оброка и некоја ужинка како овошје
Фала Однапред
Тоа и ми е едниот оброк мусли, плус јадам и по 1 банана меѓувреме , али брат 2 метра сум и малце ми е тоа , варени јајца да земам едно 5-6 како допуна, ке биде ли добра варијантаМожеш да јадеш чоколадно млеко 0,5,со мусли 1-2 бар
можеш да си носиш јадење,компир варен,ориз,секакво месо,туна...ако си у канцеларија или нешто такво,можеш да си остаиш мусли кутија и да купуваш мали млека,и тоа да јадеш...
јас ова јадам у школо...
Процесирана храна е. Не е пилешко. Али нема да умреш ако од време на време ги јадеш.Шо мнение имате за пилешките виршли ? ме мрзе сеа да барам состав на храна , калории итн .. знам дека се полни со емулгатори и дека има масти , ама ме интересира протеинскиот состав колку е ? Сакам да ги внесам во исхраната , малку да сменам![]()
Процесирана храна е. Не е пилешко. Али нема да умреш ако од време на време ги јадеш.Само глеј да не ти се главен извор на протеин.