Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
ne bi rekol deka e najdobar , ima 7 kg 3.150 den , MONSTER GAINER , vo vkupna dnevna porcija od 0.525 gr imas 2200 calorii i poveke od 105 gr cist whey protein , so sekako slozeni carbon ;)
Не. Основата кога се зема некој суплемент, особено гејнер или протеин, не е да гледаш како пишува на пакувањето и да го земеш, туку да земеш колку и како што треба.
Вака ти како што си напишал (а така е веројатно пишано на опаковката) е идеално за да го сјебеш за недела до две цел пакет и после нормално да треба пак да одиш и да им купуваш ново пакување, што е и целта на производителите. Тоа дека со ставање на 2200 калории од ова секој ден ќе ставиш речиси непотребна и неквалитетна маса е другиот аспект, веројатно и поважниот.
Последно, најмногу не значи и најдобар.

Не. Основата кога се зема некој суплемент, особено гејнер или протеин, не е да гледаш како пишува на пакувањето и да го земеш, туку да земеш колку и како што треба.
Вака ти како што си напишал (а така е веројатно пишано на опаковката) е идеално за да го сјебеш за недела до две цел пакет и после нормално да треба пак да одиш и да им купуваш ново пакување, што е и целта на производителите. Тоа дека со ставање на 2200 калории од ова секој ден ќе ставиш речиси непотребна и неквалитетна маса е другиот аспект, веројатно и поважниот.
Последно, најмногу не значи и најдобар.
Да, се зголемува маса со 500 калории континуирано секој ден, ова 2200 ја не знам кој би покушал освен ако е ненормално слаб мада и тогаш нездраво е.

Toa mislis ako ne mozam nesto da go izedam e hemija?
A ostanato se suplementi taka?[DOUBLEPOST=1414774261][/DOUBLEPOST][
Да, се зголемуо 500 калории континуирано секој ден, ова 2200 ја не знам кој би покушал освен ако е ненормално слаб мада и тогаш нездраво е.
Sekogas moze da se presmeta kolku se trosi i kolku treba da se nadoknadi. Za da se kaci na masa kvalitetno.eCaleb, post: 6922370, member: 11475"]Не. Основата кога се зема некој суплемент, особено гејнер или протеин, не е да гледаш како пишува на пакувањето и да го земеш, туку да земеш колку и како што треба.
Последно, најмногу не значи и најдобар.[/quote]
Mislam dek

Последно уредено:
вежбам секој ден,повеќе кардио, вежби со моја тежина со тегови со тежина од 2,5 кг и со топка поголема од 4 кг(не знам како се викаат стручно:icon_mrgr:),а со храна си терам по мое исто како и пред да почнам да вежбам,супи чорби салати манџи овошје и вода,и јадам кога ми се јаде не пазам пред после тренинг,но љубител сум многу на благо и едвај се контролирам да не изедам колку што ми се јаде,и прилично сум задоволна од резултатите:свиркам:

Дали има кај нас Fat Free чоколадно млеко ? јас до сега немам видено

вежбам секој ден,повеќе кардио, вежби со моја тежина со тегови со тежина од 2,5 кг и со топка поголема од 4 кг(не знам како се викаат стручно:icon_mrgr:),а со храна си терам по мое исто како и пред да почнам да вежбам,супи чорби салати манџи овошје и вода,и јадам кога ми се јаде не пазам пред после тренинг,но љубител сум многу на благо и едвај се контролирам да не изедам колку што ми се јаде,и прилично сум задоволна од резултатите:свиркам:
Јас пред да почнам озбилно со оваа работа,пиев по 2 литри кока кола минимум на ден,јадев по 2-3 милки+ сникерси,бананчиња,рафлси,смоки и што ли уште не,но откако фатив да се заинтересирам ШТО ВСУШНОСТ ЈАДАМ,сега тоа не ми претставува никакво задоволство,еднаш во 2-3 месеци ќе каснам нешто такво,и кога ќе ми текне што срање е,колку се трујам,и на крај колку калории внесувам од тоа кога можам да каснам едно добро парче стек у комбинација со печен компир и салата,обично јадам по малце од тоа што сум планирал.

Така да се е навика,и се е до психата.

Јас пред да почнам озбилно со оваа работа,пиев по 2 литри кока кола минимум на ден,јадев по 2-3 милки+ сникерси,бананчиња,рафлси,смоки и што ли уште не,но откако фатив да се заинтересирам ШТО ВСУШНОСТ ЈАДАМ,сега тоа не ми претставува никакво задоволство,еднаш во 2-3 месеци ќе каснам нешто такво,и кога ќе ми текне што срање е,колку се трујам,и на крај колку калории внесувам од тоа кога можам да каснам едно добро парче стек у комбинација со печен компир и салата,обично јадам по малце од тоа што сум планирал.

Така да се е навика,и се е до психата.
Да се е навика,и ти станува како стил на живот ,мада ме фаќа криза за чоколади и понекогаш си дозволувам:giggle:

Да се е навика,и ти станува како стил на живот ,мада ме фаќа криза за чоколади и понекогаш си дозволувам:giggle:
Нема лошо ако е умерено,а и башка ако немаш проблем со килажата,тогаш можеш ама умерено,да не се каеш после,пошто ако накачиш многу,ќе паднеш психички и можеш да се заебеш многу :)

немам проблеми со килаза и затоа понекогаш забушавам,ама пазам за да не почнат проблемите со дебелина

Обично кога телото бара некоја храна како чоколада,солена храна, газирани пијалоци, тоа значи дека има недостаток од некој витамини и минерали.Во твојот случај со чоколадата телото ти има недостаток од магнезиум

Обично кога телото бара некоја храна како чоколада,солена храна, газирани пијалоци, тоа значи дека има недостаток од некој витамини и минерали.Во твојот случај со чоколадата телото ти има недостаток од магнезиум
Затоа пивски квасец сите витамини и минерали ги има

Пивски квасец отвара многу апетит:)
Точно но ако не јадеш ако си јадеш нормално , нема ни грам да ставиш , еве го пијам дури и сум симнал 1 кило
се е до психата и дисциплината во исхранта

Точно но ако не јадеш ако си јадеш нормално , нема ни грам да ставиш , еве го пијам дури и сум симнал 1 кило
се е до психата и дисциплината во исхранта
па ми фали мене малце повеќе дисцплина изгледа :),кога го пиев цел фризидер ми идеше да го изедам :sick:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom