Исто име!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
:) За имињата, не баш, но ако ме дирнат за хороскоп, се живо и диво генерализирам.

Сериозно сега, мислам дека дали некој има исто име е исто како споредбата која што се врши со тоа дали некој има иста боја на очите.Бесмислено е и, прилично неверојатно од мојата перспектива, но секако, секои со своите сваќања, какви и да се.

Никогаш не сум ги генерализирала луѓето според имињата.
Дури и ми падна малку чудно кога ја прочитав темава, не само дека јас не го правам тоа, не се ни сеќавам дека некој некогаш ми кажал ваква констатација.

Тоа се само обични бесмислици и верувања во лоши и повторливи искуства. Како може впрочем името да кажува нешто за карактерот, темперамент и било која друга карактеристика?!

И јас не ги генерализирам луѓето по имиња ама некои имиња ми се одбивни баш ради одредени луѓе кои што го носат тоа име и ако имам деца никад нема да им ги дадам тие имиња...

И да...:helou: по правило не ги сакам тие што ми се имењачки...

И да...:helou: по правило не ги сакам тие што ми се имењачки...
хах а јас моите имењачки повеќе си ги сакам
и секогаш ми е пријатно со нив и ми иде по муабетот :toe:

а и чудно е сите девојчиња што ги познавам што се викаат елена ме нервирале и секогаш сум се карала со нив:raz:

Порано(некаде 8 одд) ги генерализирав по името...Интересно ми беше онака да им пронајдувам особини слични на тие што исто се викаат..Ама сега тоа ми е глупаво и не знам зошто се замарав со другите воопшто..За моето име искрено е многу ретко и имам најдено само моево име во машка верзија и мило ми беше..Јас би сакала и ако имам машко дете да го крстам така ама би изгледало ептен нарцистички...

па некад генерализирам... Најчесто Марија ( крејзи без навреди) ми е дебилно, Елена ми е курвинско а исто така и Маја...
А за Силвана да не праам муабет.. Во животов знам две силвани али имево ми е толку дрољесто чудо едно

Имам многу познаници кои се викаат Игор и можам да кажам дека сите се супер дечки:helou:

За тоа дека имаат заеднички карактеристики не сите...али сите Христини и Кристини шо ги знам(шо се викаат ко мене) сите сме слични у карактер...многу чудна работа.

А понекоаш и на новите луѓе шо ќе ги запознам им придодавам јас карактеристики на тие шо сум ги знаела од предходно а имале исто име. Неам за сите али...имам за одредени персони.

Девојчето со мене учеше у школо...цело време се каравме. Многу ми беше одвратна.
И сеа некој коа и да ми каже дека се вика ко неа..ја се гадам од тоа девојче и си стварам одвратност. Едноставно така си ја замислувам у карактер...незнам шо ми е....

Еднаш идев со една девојка по име Ана и коа раскинав со неа, ко за беља се некои Ани запознавав и само си викав "ту бреее, и ти ли Ана... доста ме прогонуваш аман више" :)

Поздрав до Тинуле Бале
4.gif

Никогаш не сум генерализирала според име и многу глупава и неоснована ми изгледа таквата генерализација.Името може да ми биде убаво или грдо и тоа е се,никогаш не сум размислувала за име доведувајќи го во врска со личноста која го носи,а сум сретнала луѓе кои не сакаат извесни имиња заради лоши искуства или нешто друго,размислувања како одредено име не одговара за таа и таа особа..:icon_roll:icon_lol:

нема врска името. еве јас имам другар Дарко па скоро, уствари не скоро, во ништо не сме слични

а и чудно е сите девојчиња што ги познавам што се викаат елена ме нервирале и секогаш сум се карала со нив:raz:

Е ова изгледа оди со името. Повеќето што ги знам имале барем по една ваква "лоша" Елена, вклучувајќи ме и мене :icon_lol:

шо знам јас досега сите шо сум ги запознал со исто име ко моето ми одел муабето :), сите биле паметни интересни деца ... изгледа по името си оди то :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom