Искуство со купено возило од друга земја

• Креатор на темата Креатор на темата NDarK
  • Време на започнување Време на започнување
Крајслерот не е лош. Ефтини се крајслерите. Погледни колку чини Стратус како на полицијата. По 1000 евра ги има.
Многу трошат.
Скапи се деловите.
Нема да можеш да најдеш тука каде да го сервисираш, ај што ќе најдеш ќе ти отидат сите пари ако му рикне нешто што е круцијално за да можеш да го возиш.

Земи си Хонда Акорд, Цивик, можеш џипче како CR-V, било што од VW по твоја желба, поефтина варијанта Сеат, Кордоба, Леон или Толедо се солидни коли.

Друга работа, од Бугарија колите скоро сите 80-90% донесени од германски плацови со тоа што одат на плац, му го откупуваат целиот плац за поефтини пари, ги менуваат километражите на сите автомобили (не очекувај реална километража) и затоа во Бугарија се дури и за 300-400 евра поефтини од словенските.

Друга работа што ја спомнав и во претходниот пост е среќата, па со среќа уште еднаш :)

Еве ти препорака од мене: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11324398703519501&f1=details

NDark до колку пари сакаш кола од прилика да купиш?

Јас имам купено од италија пред година и пол (скоро), опел корса 00 год со помалку од 60.000 поминато, сочувана макс. ... кога ја земав си заменив филтри и масло, како и предни плочки (иако можеше уште да се возат), ја возев и за грција нема мака ако е 1.0 12V моторчето, потрошувачка на отворено испод 5, некаде 4.5-4.7, во град јбг 6.5 до 7 низ градскиве гужви ... пред да купам кола се имам изнагледано којзнае колку, оваа ми фати око (ја платив малце поскапо) ама мирна ми е главата, си ја однесов кај мој мајстор, рече земај ја и не згрешив :)

ако земаш од бугарија ке ти речам само опулиси ги очите да не ти ги опулат.
инаку јас колку што бев последно 99% се префарбани, ако се потрудиш малце ке забележиш. друга работа ке гледаш бројките на џамовите да бидат сите исти и да одговараат со годината на производтсво. за моторот ке се прекрстиш и ке однесиш едно шише масло во црква. и со среќа

:pos:

Крајслерот не е лош. Ефтини се крајслерите. Погледни колку чини Стратус како на полицијата. По 1000 евра ги има.
Многу трошат.
Скапи се деловите.
Нема да можеш да најдеш тука каде да го сервисираш, ај што ќе најдеш ќе ти отидат сите пари ако му рикне нешто што е круцијално за да можеш да го возиш.

Земи си Хонда Акорд, Цивик, можеш џипче како CR-V, било што од VW по твоја желба, поефтина варијанта Сеат, Кордоба, Леон или Толедо се солидни коли.

Друга работа, од Бугарија колите скоро сите 80-90% донесени од германски плацови со тоа што одат на плац, му го откупуваат целиот плац за поефтини пари, ги менуваат километражите на сите автомобили (не очекувај реална километража) и затоа во Бугарија се дури и за 300-400 евра поефтини од словенските.

Друга работа што ја спомнав и во претходниот пост е среќата, па со среќа уште еднаш :)

Еве ти препорака од мене: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11324398703519501&f1=details

abe za 15000evra ke kupam nova kola ne me zezaj a ima nekoja strana kako mobile.bg ama slovenska
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 20:27 ---
NDark до колку пари сакаш кола од прилика да купиш?
pa do kaj 7000 8000evra

Јас си земав Фиат браво 1.2 16V 83КС бензин, лани во февруари, и недела дена пред да ја купам беше регистрирана овде во МК, инаку на италијански таблички беше, и се си функционира нормално, освен тоа што сега треба да ги менувам задните амортизери (навечер многу го возам :) ), после година дена возење. Троши 6.5-7л градска, 5.5-6 на отворено., ама го возам домаќински. Низград 60 до 80 км/х а на отворено до 120 км/х повеќе не. Обожавам лагана вожња, таков ми е стилот :), а некогаш (ретко) имам и навика да го стиснам и можам да ти кажам дека доста добро прима за таа кубикажа.
Се на се здрава кола земав, но бев да ја бирам со мајстор за Фиат автомобили.
Така да ако земаш половна кола земи некој стручњак, почасти го нешто, ама барем ке ја знаеш генералната состојба на возилото кое го разгледуваш.
Има половни коли кои се зачувани, нека не те лажат дека све се канти, само не избрзувај и гледај колата да има повеќе опрема, а клима обавезно.

Зависи се колку ќе ја платите колата горе толку ќе ве служи, најлоши коли имаат италијаните и нормално најефтини, бугарите 95% зимаат коли во италија партали живи се, со татко ми кај не сме биле ама најмногу носиме од германија, поскапи се ама затоа топ се.

Ne mora da znaci, vo sekoja zemja ima i dobri i losi koli, Koj se razbira od koli moze da zeme dobro vozilo od bilo koja drzava.

Зависи се колку ќе ја платите колата горе толку ќе ве служи, најлоши коли имаат италијаните и нормално најефтини, бугарите 95% зимаат коли во италија партали живи се, со татко ми кај не сме биле ама најмногу носиме од германија, поскапи се ама затоа топ се.

Поголема глупост здравје. Италијаните имале најлоши коли, хаха. Можда и најефтини, како да не. Италијанските коли се едни од подобрите и поскапите, дека таму фрлаат најмалку сол во зима, ( за разлика од Словенија на пример.) а ако не веруваш не мора да одиш до таму провери по интернет и ќе ти стане јасно. Италијанските се поскапи од Германските тоа е факт. А, тоа дека бугарските се само од Италија, тоа не е точно. Да, земаат, но го земаат само отпадо од таму за по 500 евра, а на други тие коли не ги ни продаваат и обично стојат на страната од останатите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom