Искуства со карцином на матка

• Креатор на темата Креатор на темата fifi77
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2015
Мислења
37
Поени од реакции
16
Nemam nekoe iskustvo no bi sakala da slusnam nekoe, dokolku ima takvi clenovi, bidejki edna moja dobra prijatelka sega pominuva niz toa i sakam ako mozam nekako da i pomognam ...vi blagodaram na site sto kje spodelite iskustvo

Татко ми лани почина од рак на простата. Знам дека не е исто, но од цело време што го поминав по болниците и зборејќи со докторите, заклучив дека докторите ја даваат целата потребна терапија. Вие единствено погрижете се да бидете со вашата пријателка и да ја расположувате. Зборете за ведри теми.
Само немој да и ги прераскажуваш сите рецепти што ќе ги прочиташ на интернет за тоа како се лечи рак за 2 саати.

Татко ми лани почина од рак на простата. Знам дека не е исто, но од цело време што го поминав по болниците и зборејќи со докторите, заклучив дека докторите ја даваат целата потребна терапија. Вие единствено погрижете се да бидете со вашата пријателка и да ја расположувате. Зборете за ведри теми.
Само немој да и ги прераскажуваш сите рецепти што ќе ги прочиташ на интернет за тоа како се лечи рак за 2 саати.
---
зар може да се почине и од тоа, рак на простата,
нели можело операција, или да се извади целата.

---
зар може да се почине и од тоа, рак на простата,
нели можело операција, или да се извади целата.
Ако се одкрие на време додека ПСА вредностите се сеуште ниски, може да се оперира. Ако не се оперира на време и ако карциномот е малиген, тогаш метастазира и се префрла на други органи, првин на коски па на меки ткива и потоа што иде. Проблемот е што кога ќе осетиш некој симптоми, вредностите се веќе високи. Затоа треба да се праваат превентивни прегледи.
Како и да е, докториите на онкологија кај нас, во државната клиника никогаш не се одкажуваат од пациентот и секогаш ја даваат најдобрата терапија и третмани. Па од прееска зборот ми беше дека најдобро што можеме да направиме за нашиот познаник е да му дадеме малку позитивна енергија. Не сочуство и тага, свесни се што ги чека, па затоа треба да ги одтргнеме од таа мисла и малце да им го разубавиме денот.

Е видиш, не им текнало.
во овој случај, и во оваа озбилна тема, важно-што вам ви текна да го кажете вашиот став со што си ја откривте вредноста на Q...
Јас прашав од мака што се вели, ме стави во мисла тој одговор.
Кај мене веќе 3-4 години ПСА е над 7-8 а треба да е макс.4.
Ако се одкрие на време додека ПСА вредностите се сеуште ниски, може да се оперира. Ако не се оперира на време и ако карциномот е малиген, тогаш метастазира и се префрла на други органи, првин на коски па на меки ткива и потоа што иде. Проблемот е што кога ќе осетиш некој симптоми, вредностите се веќе високи. Затоа треба да се праваат превентивни прегледи.
Како и да е, докториите на онкологија кај нас, во државната клиника никогаш не се одкажуваат од пациентот и секогаш ја даваат најдобрата терапија и третмани. Па од прееска зборот ми беше дека најдобро што можеме да направиме за нашиот познаник е да му дадеме малку позитивна енергија. Не сочуство и тага, свесни се што ги чека, па затоа треба да ги одтргнеме од таа мисла и малце да им го разубавиме денот.
Може уште некое прашање приватно таму во како се вика ...
баш ме интересира за тоа, инаку не сум баш за по лекари ич не ми се оди,случајно дознав за ова ПСА, и не чини од старт и се зголемува.[DOUBLEPOST=1463697210][/DOUBLEPOST]
Е видиш, не им текнало.
во овој случај, и во оваа озбилна тема, важно-што вам ви текна да го кажете вашиот став со што си ја откривте вредноста на Q...
баш ме интересира за тоа, инаку не сум баш за по лекари ич не ми се оди,случајно дознав за ова ПСА, и не чини од старт и се зголемува.

баш ме интересира за тоа, инаку не сум баш за по лекари ич не ми се оди,случајно дознав за ова ПСА, и не чини од старт и се зголемува.
http://rak.mk/index.php?option=com_...rkeri&catid=395:preporaki-tretmani&Itemid=590

ти да се консултираш со добар специјалист уролог не ти е лоша работа, во години си ќе ти прави контроли одвреме на време и ќе бидеш побезбеден и полесно ќе спиеш

http://rak.mk/index.php?option=com_...rkeri&catid=395:preporaki-tretmani&Itemid=590

ти да се консултираш со добар специјалист уролог не ти е лоша работа, во години си ќе ти прави контроли одвреме на време и ќе бидеш побезбеден и полесно ќе спиеш
благодарам, го прочитав,оваа адреса не сум ја знаел па и не знам да барам баш по комј...
Сега почнав со чајон од Врболика, велат во цел свет било лек за ова.[DOUBLEPOST=1463697631][/DOUBLEPOST]

благодарам, го прочитав,оваа адреса не сум ја знаел па и не знам да барам баш по комј...
Сега почнав со чајон од Врболика, велат во цел свет било лек за ова.

Сега почнав со чајон од Врболика, велат во цел свет било лек за ова.[DOUBLEPOST=1463697631][/DOUBLEPOST]
ПСА се тумурни маркери за простата. Тие се зголемуваат кога се појавува малигни или бенигни промени на простатата. Понекогаш можат и да бидат зголемени поради инфекција.
Незначи дека имаш рак на простата. Но најдобро е да закажеш преглед кај уролог во државна, и преглед во приватна клиника. Две мислења се секогаш подобри од едно. Ти советувам приватна клиника затоа што таму за прелед ќе завршиш одма, а во државна ќе чекаш можеби и месеци.
Најчесто тумурите на простата се бенигни. Но немој да си го оставаш животот на игра на случајноста.
Инаку нема ништо страмење, иако јас имам 34 години, секоја година одам на преглед кај уролог, ехо на абдомен и крвна слика.
Ако нешто те интересира слободно прашај.[DOUBLEPOST=1463698449][/DOUBLEPOST]
И ќе те замолам да не се подпираш многу на народни лекови, тие тревки ги пиеле порано кога немале развиена медицина, Докторот најточно ќе ти каже што треба а што не.

Најпотентните 2 билки против рак, се Турмерик и Нигела Сатива (црно семе) поготово се потенцијално ефикасни кога ќе ги искомбинираш, со црн пипер, и ќе ги пржиш/вариш едно 20 минути на 100-120c.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom