Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
По ова делува дека грабнале погрешна личност, и кога сфатиле за грешката, едноставно, го убиле девојчето, наместо да ја пуштат, од страв да не ги познае.

Ова делува дека овие абдаливе поима немаат што се случува, а Палчо точно знаел кој треба да биде грабнат, убиен, мора да има некоја причина, све ова му е планирано на овој болниот.

Ме интересира дали приказните на другиве ќе се поклопат со оваа на Боре. Тогаш може да се прават заклучоци.

Види го психото, влегол во некој филм дека е адвокат како оние од холивудските филмови, поставува прашања од типот: „од каде знаете дека сум му пукал во слепоочница“ и „од каде знаете дека сум го земал телефонот од куќата“

Овој ладно му одговара во стилот: знаеш добро од каде знам и шокур има врска ова што ме прашуваш со било што.

Во тие филмови што ги има гледано адвокатите до крај остануваат со психопатите, зошто ќе добијат забрана за работа ако го напуштат клиентот, овој неговиот ладно му откажа и го остави самиот да си го заврши филмот.

Не можам да читам, црева ми се превртуваат...грозно.
Како може толку ладнокрвно да се одземе нечиј живот?????
Сакам да прашам, вие поупатените, поинформираните, што е со
таткото на Вања, уште ли не се знае ништо за што точно го теретат човекот?

Не можам да читам, црева ми се превртуваат...грозно.
Како може толку ладнокрвно да се одземе нечиј живот?????
Сакам да прашам, вие поупатените, поинформираните, што е со
таткото на Вања, уште ли не се знае ништо за што точно го теретат човекот?
Па како што се одвиваат рочиштата се повеќе е јасно дека таткото не е вмешан. После денешното сведочење се е повеќе од јасно, ако се поклопат изјавите, а не гледам зошто не би се поклопиле, полицијата многу лесно има дојдено до информациите кои ги даде Манев, да провери дали како што кажува бил во тој момент таму, на бензинските има камери, сето то кога ќе се утврди ќе се види дека ја зборува вистината, а и не гледам зошто би лажел, ионака не им бега доживотна на сите.

Палчо у затвор не издржува недела дена.

Вакво арогантно понашање може да има само психопат. Овој уште мисли дека има шанси да се извади.

Палчо стварно у филм демек сеа он интелегиентниот адвокат ќе се фаќа за сламка ако не му текнува на некој од сведоците дали пичкиното влакно било 4 сантима или 4.5. Тоа само на филмови проаѓа дека за небитна ситница паѓа цело обвинение, а он иде баш на тоа. Односно да ги дисквалификува сведоците дека неможат дадат вердостоен исказ. Ќе ги врти сега ќе ги прашува небитни прашања и моменти од денот и ќе се клизне негде ќе издаде момент несакајќи што никој никогаш не го спомнал и со тоа ќе се докаже дека и он бил. Али види го какво покварено говно бе психопатско.

– Откако завршивме со закопувањето на Вања, Палевски ладнокрвно запали цигара и си го отвори телефонот за да види што е и како е на Интернет. Тогаш го кажа тоа, дека се дигнала џева, дека се бара Вања – рече Манев.

Али има уште едно лице што сега прв пат искача у мубаетов дека ги уништило оружјето и моторолите.

Во тие филмови што ги има гледано адвокатите до крај остануваат со психопатите, зошто ќе добијат забрана за работа ако го напуштат клиентот, овој неговиот ладно му откажа и го остави самиот да си го заврши филмот.
Има уште еден. Двајца беа, не е сам, за жал.

Затоа се одолговлекува судењето, шпекулиравме сите тука дека можно е некој да е на слобода, некој што не е спомнат досега.
Што се случи со шоферот ? Дали е целосно исклучен од обвинение ?

Има уште еден. Двајца беа, не е сам, за жал.
Ништо не му менува, другиот рутински ќе ја заврши работата. Психопатот изгледа не ги рецка два посто адвокатите, мисли дека е подобар адвокат од нив. Тие се таму само формално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom