На 27ми е киднапирањето/убиството, веќе на 29ти он е во полиција со сите снимки на куп. Ако он обезбедил материјал снимки и ги разгледал и изнел сумња која практично го решава киднапирањето/убиството пред МВР да го напраи тоа, онда комплет крвни деликти треба да иде у отказ со се командна одговорност до министер.
Како родител неможам и несакам да поверувам дека таткото е умешан во организација, ама дека имал од претходно сознанија за нешто базирани на негови познанства со групава или поточно Палчо е тоа ми е многу веројатно.
Тие тројцата чисто сумњам дека знаеле која е крајната цел. Немаат они капацитет да смислат приказна било каква него кај нив е monkey see monkey do ситуација. Јас како мислам, кажано им е дека идат у договорено киднапирање со едниот родител со цел да се бара изнуда од мајката а со крајна цел личен бенефит и/или финансирање на партијата и со тоа автоматски мислат дека таткото ќе држи под контрола се да не се пријавува у полиција. Го вршат дејството, стигаат на лице место, искача Палчо не проаѓа многу па као нешто збори на телефон со некој, им вика на овие заебана е работата и пука во девојчето, сите по дома си идат, се крчка нов подкаст.