На 27ми е киднапирањето/убиството, веќе на 29ти он е во полиција со сите снимки на куп. Ако он обезбедил материјал снимки и ги разгледал и изнел сумња која практично го решава киднапирањето/убиството пред МВР да го напраи тоа, онда комплет крвни деликти треба да иде у отказ со се командна одговорност до министер.
Како родител неможам и несакам да поверувам дека таткото е умешан во организација, ама дека имал од претходно сознанија за нешто базирани на негови познанства со групава или поточно Палчо е тоа ми е многу веројатно.
Тие тројцата чисто сумњам дека знаеле која е крајната цел. Немаат они капацитет да смислат приказна било каква него кај нив е monkey see monkey do ситуација. Јас како мислам, кажано им е дека идат у договорено киднапирање со едниот родител со цел да се бара изнуда од мајката а со крајна цел личен бенефит и/или финансирање на партијата и со тоа автоматски мислат дека таткото ќе држи под контрола се да не се пријавува у полиција. Го вршат дејството, стигаат на лице место, искача Палчо не проаѓа многу па као нешто збори на телефон со некој, им вика на овие заебана е работата и пука во девојчето, сите по дома си идат, се крчка нов подкаст.
Не ги знаел кој се, само посочил сумљива кола. Им вика на Џандарите 'еве ја пак колава, споро се движеше и неколку пати се враќа', значи он не знае ни кој се ни што се, само му е сумљиво.
Џандарите му викаат, ок, ќе провериме, уживај, за ова никому ни глас, да не се шири, да не избегаат во случај да се они сторителите.
Проверуваат они, гледаат дека е колата на исчезнатиот од Велес, го гледаат Кангото, го гледаат Палчо, гледаат кој се со него. Ги апсат, ги тепаат, овие пеат, ги прашуваат за таткото, овие викаат 'Да, да, он ни кажа'. Џандарите го апсат таткото, таткото не знае дека ќерка му е мртва, ја гледа сестра му која му вика 'Даде' и крева палци итн...
Тоа е наративот на Србинот, и тоа се слуша на видеото.