Iron Maiden vs. Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар?

• Iron Maiden

Гласови: 74 48,7%
  • Metallica

Гласови: 78 51,3%

• Вкупно гласачи
    152
Xfire да не си почнал сеа скоро да слушаш метал? x)

Сепак сум бил во право дека свиреа и Хеви.
Клик и доле десно гледај под сликата.
Друже не и верувај секад на Вики. Металика си е треш и како што видов во претходните твои постови во темата напомена дека Металика се послушани од Мејден - ова не знам, се јадат, ама Металика би можело да се повеќе слушани дека после некое време се комерцијализираат и автоматски нели стануваат достапни на повеќе слушатели.

Па металот (иако не сум некој голем познавач на истиот) се дели на многу правци. Така мислам дека трешот произлегува од хеви метал, т.е. е гранка на истиот. Metallica се дел од The Big Four bands of thrash metal заедно со Antrax, Megadeth и Slayer. Доколку сум грешка нека ме поправи некој, за да не ја правам истата грешка во иднина.
Би рекол дека трешот има повеќе елементи во него. Може да се каже дека е комбинација од хеви металот и панкот.

Глупа е споредбата. Мејден со Металика?! Мислам, се работи за различни правци и стилови. Ги поштувам и едните и другите, Мејден се легенди, многу ми е криво што не отидов сеа кога беа у Белград. Ама Металика се трешери, како што кажаа горе спаѓаат у големата четворка и неможе да се напраи компарација на две различни ствари.

Друже не и верувај секад на Вики. Металика си е треш и како што видов во претходните твои постови во темата напомена дека Металика се послушани од Мејден - ова не знам, се јадат, ама Металика би можело да се повеќе слушани дека после некое време се комерцијализираат и автоматски нели стануваат достапни на повеќе слушатели.

Добро јас кажував за порано, дека дека беа металика на врв. Инаку со тек на време се менуваат работите.

Шорти шо не е јасно ? :)

Добро јас кажував за порано, дека дека беа металика на врв. Инаку со тек на време се менуваат работите.

Шорти шо не е јасно ? :)

Не треба да читате Вики. Едноставно слушни ја музиката и ќе сватиш што жанр е. Ќе видиш според гитарата, вокалот, темпото на песната, што жанр е. (=

Инаку Металика свиреа треш. Кога излегоја на MTV го успориа темпото и си стана таке помелодични за да бида прифатени од пошироката маса ама ипак ги поштуем зошто се легенде и затоа би ги одбрал нив. За Ајрон Мејден нема шо да кажуем. Едноставно не ми лежат на уво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom