Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ќе се удри есапот кога ќе заврши работата. Моментално ситуацијата е дека Русија ја исчистија од Сирија, и се борат за Украина, а овие окулу заливот.

америка е моментално нигде никаде. Оружјето го изгореа и сега се гол пиштол. Не дај боже да избие нова војна нема да знаат кај им е главата. Опсесијата на Бајден со Украина и оваа на Трамп со Иран доста ќе ги чини. Да не беше така ко што зборам немаа да прекинат со Иран. Но немаат веќе софистицирани бомби и пресретнувачи па мораа да не останат без ич.

Ако некој ме прашува мене, Европа, поточно Германија е држава што најмногу губи од војниве у Украина и на Блиски Исток.
Може да прашам, како тоа Германистан е државата што најмногу губи од војниве, особено од оваја во Украина?
Навистина сметаш дека ќе имаше војна во Украина или Југозападна Азија ако Гермнаистан немаше удел во тија работи?

Тоа ќе се удри есапот кога ќе заврши работата. Моментално ситуацијата е дека Русија ја исчистија од Сирија, и се борат за Украина, а овие окулу заливот.
Мислам дека сеуште ги имаат базите во Сирија, до кога??? па имајќи во предвид дека нивните планови се протегаат на децении можеби сметат дека повторно ќе се вратат еден ден.
Ја изгубија Сирија го добија Иран и скоро па цела Африка, јеби га кога се коцкаш...

америка е моментално нигде никаде. Оружјето го изгореа и сега се гол пиштол. Не дај боже да избие нова војна нема да знаат кај им е главата. Опсесијата на Бајден со Украина и оваа на Трамп со Иран доста ќе ги чини. Да не беше така ко што зборам немаа да прекинат со Иран. Но немаат веќе софистицирани бомби и пресретнувачи па мораа да не останат без ич.
Како тоа нигде?
Ја окупираа Венецуела, работат на Гренланд, Канада и Иран, им влегоа на Русите во нивниот двор/Украина ако е тоа нигде тогаш не знам што е негде.
САД веќе 200 години се постојано во војна и единствен спас од нив и нивните војни е да се распарчат!

И Бајден и Портокалико се само марионети на САДистичките/империјални елити ако некој навистина мисли дека еден Бајден и Трамп одлучуваат нешто во политиката тогаш време му е да престане да ја следи истата затоа што ништо не разбира.
Украина, Иран се прокси војни помеѓу САД и Русија во едниот случај односно САД и Кина во другиот случај.
Не прекинаа тие ништо со Иран, до прва таму ќе се игра.
Ако САДистан нема софистицирано оружје тогаш никој нема, ова не значи дека нешто ми се мили напротив ама погрешно е да се потценуваат.

Може да прашам, како тоа Германистан е државата што најмногу губи од војниве, особено од оваја во Украина?
Навистина сметаш дека ќе имаше војна во Украина или Југозападна Азија ако Гермнаистан немаше удел во тија работи?

Мислам дека сеуште ги имаат базите во Сирија, до кога??? па имајќи во предвид дека нивните планови се протегаат на децении можеби сметат дека повторно ќе се вратат еден ден.
Ја изгубија Сирија го добија Иран и скоро па цела Африка, јеби га кога се коцкаш...

Како тоа нигде?
Ја окупираа Венецуела, работат на Гренланд, Канада и Иран, им влегоа на Русите во нивниот двор/Украина ако е тоа нигде тогаш не знам што е негде.
САД веќе 200 години се постојано во војна и единствен спас од нив и нивните војни е да се распарчат!

И Бајден и Портокалико се само марионети на САДистичките/империјални елити ако некој навистина мисли дека еден Бајден и Трамп одлучуваат нешто во политиката тогаш време му е да престане да ја следи истата затоа што ништо не разбира.
Украина, Иран се прокси војни помеѓу САД и Русија во едниот случај односно САД и Кина во другиот случај.
Не прекинаа тие ништо со Иран, до прва таму ќе се игра.
Ако САДистан нема софистицирано оружје тогаш никој нема, ова не значи дека нешто ми се мили напротив ама погрешно е да се потценуваат.
Kako sto rece, ukraina e proxy i toa e vojna megju SAD i Rusija, a da se prisetime od Vtorata kako bese podelena togasna Germanija. Sega naftovodite i gasovodite od Rusija do Germanija se razruseni, zatvorija i dosta pogoni kaj niv. Celta na ovaa vojna ne e Germanija, inaku da bese doa sega ke se raselea i oni ko Ukraincite.
Vojnite se protiv Rusija i Kina, zatoa sto SAD i Germanija gubat od niv, Kina otvora nov pazar za E vozila, dodeka Rusija dominira so gas niz Evropa.
Nikoj ne gi potcenuva SAD naprotiv, samo vikam deka nema vecno da postojat i oni.

Ne dozvoluvaat vizi, oti se pickaat nekoj stvarno da ne gi bombardira od vnatre.

Seedno, i narodot.u USA i u EU si plaka sega poskapa nafta i gas i poskapi ceni za se drugo, a nie ovde debatirame i navivame kako da.gleame utakmica.

A bogatite Germanci se pola preseleni u SAD, Svajcarija, Avstrija, Belgija i slicno, vojnite od Bliski Istok im gi napunija drzavite so migranti.

Од Кинезите едно дебело No. Ништо чудно дека и цијашот во Москва има при обид за пазарење со Русиве околу Иран има сличен одговор добиено.

Не им требаше да го пикаат носот ни во украина ни во иран. На крај ќе го изедат стапот и изгубат позиции. Иран веќе ги очисти од персиски залив комплетно, Русија ќе ги очисти од украина комплетно.
Со гулаб не се игра шах :tapp:

Иран не треба да се посматра исклучиво предку призмата на војната.
Гледав документарец околу масивниот проблем со наркоманијата кој го имаат. Мислев дека е модерен феномен. А тоа, персијанците 5000 години употребувале опиум. Легендарниот средновековен персиски лекар Авицена пишувал за опиумот во суперлативи.
Дури за време на шахот Иран имал 1,5 милиони наркомани на популација од 22 милиони.
Денес се 11 милиони на популација од скоро 90. После илјадници смртни казни изречени на лица кои поседувале повеќе од 30 грама доп, бил донесен помек закон према кој за јамка околу врат требало најмалку 2кг жуто. Се отварале и првите заменски центри со метадон а се делеле и бесплатни шприцеви.
Иранските дилери наводно мешале хероин со сода бикарбона и некои други примеси со што стварале хероински еквивалент на крекот. Скоро секоја куќа имала скаламерија за пушење на тој хероински крек.
Имаше снимки од 60+ баби кои влечат дим како да нема утре :D
Поради репресијата цените скакале у небо па така се појавиле стандардните проблеми со ХИВ и проституција. Денес во време на све помалку роба од Афганистан, персијанците се вртеле кон алтернативи на хероинот.

Иран не треба да се посматра исклучиво предку призмата на војната.
Гледав документарец околу масивниот проблем со наркоманијата кој го имаат. Мислев дека е модерен феномен. А тоа, персијанците 5000 години употребувале опиум. Легендарниот средновековен персиски лекар Авицена пишувал за опиумот во суперлативи.
Дури за време на шахот Иран имал 1,5 милиони наркомани на популација од 22 милиони.
Денес се 11 милиони на популација од скоро 90. После илјадници смртни казни изречени на лица кои поседувале повеќе од 30 грама доп, бил донесен помек закон према кој за јамка околу врат требало најмалку 2кг жуто. Се отварале и првите заменски центри со метадон а се делеле и бесплатни шприцеви.
Иранските дилери наводно мешале хероин со сода бикарбона и некои други примеси со што стварале хероински еквивалент на крекот. Скоро секоја куќа имала скаламерија за пушење на тој хероински крек.
Имаше снимки од 60+ баби кои влечат дим како да нема утре :D
Поради репресијата цените скакале у небо па така се појавиле стандардните проблеми со ХИВ и проституција. Денес во време на све помалку роба од Афганистан, персијанците се вртеле кон алтернативи на хероинот.
USte od tursko vreme ovde kaj nas se sadel afion za sultanot, od koj sto se dobiva opium, pa od nego heroin. Heroin e relativno nova droga, najmnogu koristena u svetskite ratovi, pokraj opium i morfium. Zborot Crack dal za heroin ili za kokain e nisto drugo osven naziv za ulicna losa necista mesavina na istite.
Znaci sekoj kokain ili heroin izmesan so bilo koja druga supstanca i sodrzi poveke od drugata supstanca otkolku od drogata ulicno se vika Crack.
I ova ne se slucuva samo vo Iran, ima narkomanija nasekade niz svetov. Odi vidi u Juzna Amerika kako zvakaat koka lisja od rastenijata ili u Jamajka kako duvaat treva. Ako mislis deka USA treba da igra na karta "ostaj gi neka se drogiraat, sami ke se istrebat", togas ke si dadat avtogol, oti Amerikancife poveke se drogiraat od site drugi.

Ako mislis deka USA treba da igra na karta "ostaj gi neka se drogiraat, sami ke se istrebat", togas ke si dadat avtogol, oti Amerikancife poveke se drogiraat od site drugi

OpiatesUse.png

Три пати повеќе од Американците.

Но мислам дека статистикава со наркомани е небитна во моменталниот судир. :)

Прегледај го приврзокот 485904

Три пати повеќе од Американците.

Но мислам дека статистикава со наркомани е небитна во моменталниот судир. :)
Iran ima pomalku populacija od SAD, pa taka da statistikata od slikafa e u procenti, a u realnost u Amerika se drogiraat site selebritis, bas pred nekolku dena umre poznata glumica od Heroes serijsta, zavisnik bila od opiodi za koi na tvojata slika pisuva deka ne bile jaka droga, pa sea ti vidi...
Автоматски споено мислење:

5116.jpg5118.jpg

Последно уредено:
Back
На врв Bottom