Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Вака напишано упатува на тоа дека ти би сакал да опстане постоечкиот економско-воено-политички глобален систем!

Според некои теоретичари за да изградиш нов систем потребно е стариот да го уништиш, токму тоа се случува.

А „вака напишано„ (т.е од тебе протолкувано) ќе испадне дека сум изразил „лична желба„, а не настан/процес кој неминовно ќе се случи, порано или подоцна, небитно што јас сакам или нејќам.

Таквиот настан ќе биде (пред)знак дека крајот од Светот е блиску-и пак нема врска со тоа што јас сакам.

Односно, со други зборови кажано, спред „тероетичарот„ Маркс, (на кого алудираш очигледно...), градењето нов систем да ти било можно само со уништување на постојниов систем...уааааууу!...

Градењето нов „повеќеполарен„ свет, кој наводно се случува преку „БРИКС„ не е никаква гаранција дека тој и таков свет ќе биде подобар од постојниов поредок во светов...што не значи дека постојниов поредок е нешто јако добар.

Вие го направивте ова, и уште дудлате :kafence:
Ич не се секирај баце, сега му ѕвонев на братот Трамп да му се извинам што го натерав да бомбардира и го замолив да прекини веќе, ме послуша и ми рече до утре завршена е работава, ми рече пренеси му на Рон ич да не се секира и дека се ќе биде во ред.

Имбециливе наводно ќе војувале барем до есен, во меѓувреме нафтата отиде 140 долари за барел во Сингапур.

Што очекуете од човека што мисли дека Земја е рамна.
Попаметно е да продолжиш да копаш ниви во Куманово отколку да тресеш глупости на социјални мрежи.
Автоматски споено мислење:

Понекогаш кога чоек ќе тресни некоја зелена подобро е да се повлечи и да не се бламира повеќе.
Што е бламирање тука во овој текст?Не е проблемот што ќе поскапи храната туку кафаната ќе стане луксуз за над 90% од форумашиве тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Џон Миршајмер: Не победуваме против Иран
Професор Џон Миршајмер, теоретичар и професор по меѓународни односи на Универзитетот во Чикаго:

Не победуваме против Иран. Испраќаме порака дека сме толпа будали. Дека започнавме војна во која не можеме да победиме.

Немавме воена моќ потребна за да постигнеме ниту една од целите што си поставивме за цел, ниту пак имавме никаков план.

Што им кажува тоа на Кинезите, а што на Русите?
Им кажува дека сме неспособни.
Секако, Русите имале доволно зделки со Стив Виткоф и Џаред Кушнер за целосно да разберат колку сме немоќни.

На овие малку им е Иран и Хезболах, сега упатуваат закани и кон Москва!
Пази се Путине :sneaky:

А „вака напишано„ (т.е од тебе протолкувано) ќе испадне дека сум изразил „лична желба„, а не настан/процес кој неминовно ќе се случи, порано или подоцна, небитно што јас сакам или нејќам.

Таквиот настан ќе биде (пред)знак дека крајот од Светот е блиску-и пак нема врска со тоа што јас сакам.

Односно, со други зборови кажано, спред „тероетичарот„ Маркс, (на кого алудираш очигледно...), градењето нов систем да ти било можно само со уништување на постојниов систем...уааааууу!...

Градењето нов „повеќеполарен„ свет, кој наводно се случува преку „БРИКС„ не е никаква гаранција дека тој и таков свет ќе биде подобар од постојниов поредок во светов...што не значи дека постојниов поредок е нешто јако добар.
Каква гаранција бараш, мора ли да биде заверена кај нотар?

Дрмни диазепамче и не попувај тука!
Има луѓе и бизниси што строго зависат од горивото и транспортот воопшто.
Да ми извиниш, ама трескаш глупости!
Има гориво колку сакаш само по повисока цена,да нема гориво да ќе му зависи бизнисот како ќе го изврши транспортот.

Има автоматско полнење :pos:

Заборави чист воздух, скопјанишчата че дишит чист воздух :pos: благодарение на Иран кој толку го сакаат.
И во кола внатре дишат чист воздух бидејки нивните коли се целосно опремени со специјални филтри што го прочистуваат воздухот од надвор алудирам на авто климите и кои ги менуваат редовно на сите мали сервиси.

Ич не се секирај баце, сега му ѕвонев на братот Трамп да му се извинам што го натерав да бомбардира и го замолив да прекини веќе, ме послуша и ми рече до утре завршена е работава, ми рече пренеси му на Рон ич да не се секира и дека се ќе биде во ред.

дудлајте сега на Си да ја допре војната.

Незнам колку е исплатливо на Сад до есен да продолжи со војнава. Наративот секако они го контролираат. Со секојдневните напади да им ги разурнува економските капацитети на Иран додека овие истото ќе го прават врз Американските привезоци. Израел ќе продолжи со пожестоки акции но и они не ќе бидат поштедени од Иран. Спектакуларни акции не очекувам бидејќи цената на нафтат/гасот се преосетливи, поради тоа ќе се обидуваат да не ги напаѓаат во тој сегмент, ене танкерите со нафта ги пропуштале. Единствено тоа е сега да се постепено да разрушува економијата на Иран, за да предизвикаат незадоволство на народот да се дигне на бунт. Ама не помина тоа веќе два пати. Многу кикснаа со убиството на децата. Палантир или што и да е.

Дрмни диазепамче и не попувај тука!
Има луѓе и бизниси што строго зависат од горивото и транспортот воопшто.
Да ми извиниш, ама трескаш глупости!

Тамам, ама не се сити на поскапувањето, само што раат на точак ќе си идел на работа. Не може со точак да пренесувам палети по Скопје. Што е за точак е, што си бара возило си бара. Тоа сите ти викаат, еден раат триста проблеми.

Тамам, ама не се сити на поскапувањето, само што раат на точак ќе си идел на работа. Не може со точак да пренесувам палети по Скопје. Што е за точак е, што си бара возило си бара. Тоа сите ти викаат, еден раат триста проблеми.
Гужвата не ја прават таквите како тебе што носат палети туку оние што одат на работа со коли а сите се сами во своите возила и 90% од таквите возат за да бидат видени дека возат коли бидејки кај нас уште владеат стереотипите кој вози кола е господин кој вози точак е клошар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom