Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување

Непотврденo еден од танкерите кој го нападнале Иран.

Праг на трета светска војна. Конфликтов изгледа само ќе заврши или со нуклеарки или со суден ден.

Ја моментално го слушам само професорот Jiang Xuegin. Поубаво , подиректно , понезависно и пообјективно тешко дека некој зборува на овие теми од него. Станува многу viral само и тоа не ми се свиѓа.
Автоматски споено мислење:

Праг на трета светска војна. Конфликтов изгледа само ќе заврши или со нуклеарки или со суден ден.
Смири се па ти :D

Ја моментално го слушам само професорот Jiang Xuegin. Поубаво , подиректно , понезависно и пообјективно тешко дека некој зборува на овие теми од него. Станува многу viral само и тоа не ми се свиѓа.

Смири се па ти :D
Па што да се смири кога самиот Џианг зборува за религиозниот аспект на војната, генералите во Америка, Трамп избраниот да го дочека Исус и дека војната се води за да се изгради третиот храм во Ерусилам?

Тие 170+ девојчиња да ти биле Амалек, со такви луѓе сте на иста страна.

Има, а ти сепак ни ја постираше Газа :D
ХАХАХА!!!
(да не кажеше ХХ немаше ни да знаеш)

Ова ти е последна бесплатна опомена. Следниот пат ќе плачеш.
Зошто да плачам, затоа што сметам дека тезата ти е глупава?
Против кои правила е тоа на форумов, за мене прашувам не за другар.

Најсериозно, откога тоа е против правилата нечија теза аргументирано да ја ценам како што сметам и резонирам? Или проблемот е критикување на твоите тези? Како се нарекуваше тоа... Нешто судир.... Конфликт... Интереси? Не ми текнува точно.

Па што да се смири кога самиот Џианг зборува за религиозниот аспект на војната, генералите во Америка, Трамп избраниот да го дочека Исус и дека војната се води за да се изгради третиот храм во Ерусилам?

Ако до сега луѓето не сфаќаме дека стравот им е потребен на елитата, никад нема да сфатиме. Плашел не се плашел , за секого ќе има суден ден дали одеднаш или поединечно.

Ако до сега луѓето не сфаќаме дека стравот им е потребен на елитата, никад нема да сфатиме. Плашел не се плашел , за секого ќе има суден ден дали одеднаш или поединечно.
Според Христијанството судниот ден не е поединечен...

Еве од Јерусалим пост.

Сега и овие ако лажат да му ебеш мајката.

Дека има штета. Има. Дека поголемиот дел од америчката воена инфраструктура кај Арапите е уништена исто така е точно.

На крај останува во што веруваш.

The ministry also says that since the beginning of the war with Iran on February 28, 2,557 people have been admitted to hospitals, 84 of whom are currently hospitalized.

Among those hospitalized, 10 people are in serious condition, nine are in moderate condition, and 71 are in good condition.

Зошто да плачам, затоа што сметам дека тезата ти е глупава?
Против кои правила е тоа на форумов, за мене прашувам не за другар.
Не си паметен колку што мислиш. Ќе јадеш казнени па ќе плачеш. Престани со провокации.

Ако мислиш на оној Кинезот, во ред ама има многу други кои го говорат истото но од друг агол.
Кинезот стана популарен кога со помош на негобвите “игри“ рече дека на изборите 2024 ќе победи Трамп и дека ќе отпочне војна со Иран таквите прогнози се исполнија 100%, така да неговата методологија с епокажа исправна.

Имнаш и други кои од сосема друг аспект (врски, политички и сл.) ги даваат истите прогнози.
На пример овој Даглас па Миршајмер Сакс сите од свој агол и достапни информации како и долгогодишно искуство го велат истото, само кој да слуша,

На приме во еден од настапите овој Џон изнесе податок дека лансет е објавен некаков труд во кој САД се одговорни 34 МИЛИОНИ убиени од 1970 до 2020 година, знам дека демоНкративе овде нема да се сложат со оваа ама тоа е вистината од која бегаат (Исламот им е виновен).

Чантот „Death to America“ датира од 1979 година, пред какво било бомбардирање од страна на САД.
А, можеш ли да ни кажеш од кога датира чантот „Можеш да нам пушиш Клинтоне“ и зошто истиот настанал?

Еве од Јерусалим пост.

Сега и овие ако лажат да му ебеш мајката.

Дека има штета. Има. Дека поголемиот дел од америчката воена инфраструктура кај Арапите е уништена исто така е точно.

На крај останува во што веруваш.
Па значи сега штетата е многу помала односно од 11 дена војна пријавена е штета колку што била пријавена на вториот ден од 12 дневната војна во 2025.

After 11 days of the current fighting, Israel received about 9,115 damage claims (for buildings, vehicles, and property).

During the 12-day war in June 2025, there were about 53,409 damage claims by the end of the war.

Ако мислиш на оној Кинезот, во ред ама има многу други кои го говорат истото но од друг агол.
Кинезот стана популарен кога со помош на негобвите “игри“ рече дека на изборите 2024 ќе победи Трамп и дека ќе отпочне војна со Иран таквите прогнози се исполнија 100%, така да неговата методологија с епокажа исправна.

Имнаш и други кои од сосема друг аспект (врски, политички и сл.) ги даваат истите прогнози.
На пример овој Даглас па Миршајмер Сакс сите од свој агол и достапни информации како и долгогодишно искуство го велат истото, само кој да слуша,

На приме во еден од настапите овој Џон изнесе податок дека лансет е објавен некаков труд во кој САД се одговорни 34 МИЛИОНИ убиени од 1970 до 2020 година, знам дека демоНкративе овде нема да се сложат со оваа ама тоа е вистината од која бегаат (Исламот им е виновен).

Кога САД ги нападнаа и окупираа Ирак и Авганистан во времето 2001/2023-тата, тогаш „предвидов„ дека наредни држави за „демократизација„ ќе бидат Сирија и/или Иран.

Погодив 100%!

Плус, „прореков„ дека Трампчо ќе победи на последните изборо во САД!

Погодив 100%!

Па џабе ли сум пророк? :confused:

Не ми требаат теории за „ова и за она„ за да погодам 100%-тно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom