Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Трол пушти претседателот на Иран кога кажа дека нема да ги напаѓа соседите веќе?
Кувајт гори, пристаниште во Бахреин гори...
Го прочитав уствари од македонски портал, може и до нашиве е.
Кажа дека ако не напаѓаат Епштајн коалицијата од нивна територија Иран нема да ги напаѓа.
Овие нападнаа Иран им врати.

Па изгледа се што беше амерички бази наоколу уништиле, и се прочитав некаде накај Бугарија ги свртиле ракетите :icon_lol:
Точно така. Како што секогаш сум велел, никој не може да се натпреварува и споредува со вас форумските аналитичари. Jа уништија Америка, сега е ред да ја уништат Бугарија.:pos:
Screenshot 2026-03-08 012000.png

Шпанија е една од ретките држави која за меѓународните прашања знае да има свое јас, свој став, свое мислење, (по)различно од стадото. Не го признава Косово, веројатно поради одредени внатрешни прашања поврзани со Каталонија и Баскија, ги осуди војните кои ги започна Израел, на ова ја призна и Палестина, упати критики за санкциите кон одредени политички фигури, како на пример на новата претседателка на Венецуела, а сега и забрани да бидат користени нивните воени бази во неовластената воена акција против Иран! (y)

Шпанија веќе одреден период се движи и економски во многу добра насока.
Автоматски споено мислење:

@roden Бугарот со смајлињата што се пенави ќе го замолам да се скине скурца.
Да не ти дојдам Австрија и изнастискам боксои :D

Ali Larijani:

Countries in the region have realized that the United States is not capable of ensuring stability in the region and understand that we did not target them

They intended to incite ethnic groups against the government and held talks with the Kurds.

Kurds are an authentic Iranian people, and they know what happened to Kurds in Syria and how they were abandoned.

И Курдите не се веќе тоа што беа, аман брате Сем доста не браниш, кусо нека ни е држава и се :icon_lol:
When the enemy attacks us from bases in the region, we respond, and we will continue to respond. This is our right and a standing policy.

Regional countries must either prevent the US from using their territory against Iran, or we will have no choice but to do it ourselves.

Точно така. Како што секогаш сум велел, никој не може да се натпреварува и споредува со вас форумските аналитичари. Jа уништија Америка, сега е ред да ја уништат Бугарија.:pos:
Прегледај го приврзокот 471653
Па прво така им бил планот, па после прочитав некаде дека добиле интел дека Бугарија и така била од господа упетапана вукојебина од која и циганите бегаат, па се предомислиле залудно да не трошат ракети.

Кажи што ќе кажеш. Само ова неможе да е грешка. И нема ништо тука хумано. Или ти пресоблакале терористите на Хамас во цивилно?

Ти праша зошто, јас ти дадов линк од "Закон за слободен пристап до информации" што дефинира зошто. Ако не си способен да го прочиташ не е мој проблем.

За сè друго само верглаш во место со информации од типот на Јованка Јолич и не планирам да ти реплицирам.
На прилепски кажано, куро ми разбираш ти.

По тоа што им е страв нов ајатола да изберат оти ќе биде ликвидиран во 24 часа.
Немам време да реплицирам на сите глупости, да имав ќе пишев есеи.
Абе Иран не функционира така. Нов ајатолах вејче има. Системот на иранците е, дури и да падни главата како ајатолахот тие пак функционираат и не се предаваат, независно регионите во Иран си функционираат, а нов ајтолах че ники како нова глава, и да пересчат пак че некни. На прво место е Иран и нема предавање.

Значи не ја читај темава ако Ванлок те иритира, или биди онтопик и дај контра аргументи, Ванлок е еден од најактивните членови со десетици постови дневно, нормално дека ќе најдеш негов контрадикторен пост или нешто што на крај не искочило така, да дојдам и јас у подфорумот за спорт ќе најдам најмалку десет твои мислења каде тврдиш дека ќе победи одреден спортски тим и на крај обратно се случило. И за секој друг член на форумов и тоа важи и за мене, темава е за Иран и за актуелните случувања да дискутираме за тоа или воопшто да нема дискусија и дај ќе се рчкаме еден со друг.
Те читам дваесет страни уназад немаш ни едно онтопик мислење, се е околу Ванлок.
Ама не сте вие криви нема модератор да стави ред изгледа по темиве.
Абе не е работата дека тврдел нешто па обратно искочило, него што не дозволува ти да имаш свое мислење, па затоа и е решетан кога ќе утне некоја прогноза. Ко сеа ја на постов да ти пишам ти друже извини вака ама глуп си, нема што да дискутирам со тебе, врска немаш од геополитика, земи научи нешто бла бла бла.

Шпанија веќе одреден период се движи и економски во многу добра насока.

@roden Бугарот со смајлињата што се пенави ќе го замолам да се скине скурца.
Да не ти дојдам Австрија и изнастискам боксои :D
Шпанија прими 500000 мигранти. Така да не сум баш оптимист за нејзината многу добра насока.

Не не така кажа. После имаа демант дека лошо се изјаснил. До душа рекоа доколку прекинат нападите без Иран од тие земји.
Трол пушти претседателот на Иран кога кажа дека нема да ги напаѓа соседите веќе?
Кувајт гори, пристаниште во Бахреин гори...
Го прочитав уствари од македонски портал, може и до нашиве е.
Претседателот на Иран кажа дека се извинуваат за нападите и дека нема повеќе да напаѓаат - ДОКОЛКУ тие одделни земји не дозволат нивната територија да се користи од Америте и Израел за напади против Иран. Во спротивно ќе се бранат како и до сега. Практично и порача да ги повлечат дозволите да бидат користени како територија за напад над Иран.
Јас лично во целост ја пренесов изјавата овде, ја има поназад во нишкава.

Тоа западните медиуми не го пренесоа/преведоа целосно пошто го искористија за пи-ар напад „еве се извинуваат, се предаваат, слаби се“ и ниту збор дека престанувањето е условено со повлекување на помагањето на западните.

Вчера кажав дека Иран ќе врати на нападите што Израел/САД ги извршија врз постојки за десализација на вода. Денес Иран вратиле со иста мера. Нападнале таква станица во Бахреин... Така да големите срања официјално почнаа. Очекувајте уште поголеми ескалации оттука натаму.

Шпанија прими 500000 мигранти. Така да не сум баш оптимист за нејзината многу добра насока.

Шпанија е од Сорос-Демократска партија екипата на спектрумот. Нивново опирање е буквално дневна политима.
Да ја води Нуланд војнава, радо сите бази ќе ги дадат.

Трамп по втор пат излажа дека ќе го размонтира тој поредок и затоа за две години американците и светот ќе си го добијат убедливо Гавин Њусом со цел аранжман соросови политики.

FB_IMG_1772957413669.jpg

Шпанија е од Сорос-Демократска партија екипата на спектрумот. Нивново опирање е буквално дневна политима.
Да ја води Нуланд војнава, радо сите бази ќе ги дадат.
Ништо битно не менуваат шпанските бази во ситуацијава, да им беа битни друга ќе беше приказната (и наративата). Трамп дури и им го кажа тоа.

Абе не е работата дека тврдел нешто па обратно искочило, него што не дозволува ти да имаш свое мислење, па затоа и е решетан кога ќе утне некоја прогноза. Ко сеа ја на постов да ти пишам ти друже извини вака ама глуп си, нема што да дискутирам со тебе, врска немаш од геополитика, земи научи нешто бла бла бла.
Ајде бе Стефан погледај си ги постовите наназад. Не е еднаш сум се обидел да ти објаснам, па дури и ELI5 да нацртам во layman terms, ама не влегува во глава брате и не влегува. Добро, не разбираш и тоа е тоа... Ама еј, да не разбираш ама да продолжуваш ти да „објаснуваш“ и да се буташ во муабати за кои појма немаш... Епа како човек да не ти каже дека си глуп?

Како јас да дојдам сега таму на темите за фудбал да ви се правам паметен за страгегии на фудбал. А појма немам од фудбал. И да ми објаснуваш ама џабе. А јас да продолжам како недоквакан да се мешам во муабет - што ќе ми кажеш? Стави се малку на другата страна мајке му.

Знаеш што е дефиниција за глупост и глупавост? Повторување на истите грешки и надевање дека еднаш резултатите ќе бидат поинакви.

20260308_094313.jpg

7.03 8/3/26 Bahrain:
Iranian aggression indiscriminately attacked civilian targets and caused material damage to a water desalination plant following a drone attack.

2026 дојде и луѓево кај нас уште сметаат дека Европа е некој фактор, Америка не е куче на Израел , Русија и Кина се далеку од нашите вредности, војнава во Иран е стварно да се бутне режим како што си правеле (уште полошо муабетот за нуклеарки) и во минатото и уште триста некорисни информации што секојдневно се лесно достапни, но и прикажани за голем аудиториум. Со таква лесна манипулација што незапирливо си меле 90% од популацијата , па нека ескалира ова во нуклеарна војна и нека не истребат и нас со полуотворени очи и сите овци заедно.
Се ежам више кога гледам секојдневно колку е прост народот...

Америве изгледа сериозно планираат копнени напади, ќе им се деси кластерфак позаебан и од Виетнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom