- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.310
- Поени од реакции
- 4.965
Дали Русија стави санкции и го сопре гасот и нафтата или обратно? Русија не стави санкции на Европа не сопре енергија, сами си го начукавме.Не ми продавај сега демагогии.
Едноставно е, ако не нападнеше Русија немаше да има инфлации и поскапувања, што патем траеја повеќе од 2 години.
Како нападот на Русија врз Украина се одрази на тебе, имаше ти бенефит од тоа?
Плукаше тогаш како што плукаш сега по другиве?
Кој ти беше тогаш сатаната и педофилот?
Можам еден куп вакви оправдувања да ти пишам зошто САД го нападнаа Иран, или Русија Украина, ама исти сте како пријателчињата што седат од спротивната страна.
Навивај си за гомната од едната страна, бидејќи твоите гомна се розови, а другите гомна се грди.
Неверојатно.
Епштајн коалицијата да не правеа манјдани и инсталираа антируски вазали во Украина кои патем први ги нападнаа Русите немаше да има потреба ни РФ да интервенира.
Планот им беше да се изолира санкционира Русија, шарена револуција пад на власта и инсталирање нивни марионети во Русија или распад на федерацијата, од се тоа од трите подолгото го добија. И тебе тоа многу убаво ти е јасно.
Ајде да не завземаме страна, јас тврдев уште тогаш дека тој план нема да успее и дека ќе ја платиме сметката ние сите обични смртници, вие се палевте на НАТО и гејмченјџери и готова е Русија итн.
Значи јас испаднав у право со моите претпоставки вие не, не станува збор за навивање туку за чиста логика и проценка на состојбата и тоа ни се деси, и сега еве со Иран полошо не чека, и сега јас ако пишам на темава дека Епштајн коалицијата со илегалниот тероризам кон Иран ќе ни се удри од глава и финансиски и општествено дали тоа значи дека навивам за Иран или реално сум ја согледал состојбата.
И кога веќе сме кај гомната од страните сите гомна не смрдат исто, Путин и руските политичари и елита не дупеле и јаделе малолетници, напротив ги спасувале од НАфо канибалите педофилите.
Јас сум роден 1986 од тогаш до денес Русија интервенирала воено во две соседни држави кои сакаа да се приклучат на НАТО.
Додека од другата страна твојата Епштајн коалицијата нападна и уништи повеќе земји од колку што имам прсти на раце и нозе заедно, меѓу кои и мојата држава, притоа убивајќи десетици милиони луѓе.
Така да прикаски дека било исто со некој друг расправај си.