- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.310
- Поени од реакции
- 4.965
Не, ситуацијата помеѓу Русија и Украина ниту по една точка неможе да се спореди со нападот на Иран, во Украина живеат милиони Руси во Иран нема ни 10 Американци, сосем различни ситуации, и немој такви ментални гимнастики мене, (да не се повторуваме по 174747 пат) Украина е прокси на Епштајн коалицијата.А кај реков дека ни носат бенефиции?
Зошто мислиш дека мене или на било кој друг би му било убаво да има постојано поскапувања? Не си само ти кој е засегнат.
Што да правиме оттука јас и ти, да земиме лопатите и да копаме нафта? Што можеш да направиш ти или јас кога некој моќен таму одлучил да гори дел од светот?
Колку што е нападот на Русија врз Украина оправдан, толку е и нападот на САД врз Иран.
Не знам дали плукаше ти на Русија кога ја нападна Украина и кога цените на се отидоа во неповрат. Случајно да не ти одговараше инфлацијата тогаш?
Навивај си ти за која страна сакаш, ама ти (и јас) секогаш сме на погрешната страна.
Слободно мисли си дека едната страна се добрите а другите лошите, кога го јадеш немиен од двете.
Енергенсите не поскапеа заради Русија, туку заради санкциите односно пукањето у колено на оние кои ги подржуваш, ( нели Русите требаше корења да јадат) Европа нема апсолутно никаква сврка да се конфротира со Русија, напротив соработка и взаемна почит за добриот на сите. Русија пред да ја стават во ќош не претставуваше никаква закана за Европа, напротив бенефит, ефтини енергенси економска соработка итн..но Епштајн коалицијата не мисли така, и вазалите во Европа и русофобтардите што со векови и генерации боледуваат од комплекс спрема Русија сами си го научукаа тоест нас граѓаните но го научукаа.
Таква е ситуацијата, се сега со ова во Иран ќе биде тоест веќе е полошо, затоа не те разбирам зашто си ти радосен и ги подржуваш кога ете си свесен дека го јадеме сите.