Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Во колку ужасно време живееме. Војни, жртви, закани. Сите сме полудени.
Овој притисок што го живееме не е нормален. Стресот не јаде одвнатре, агресијата избива таму каде што треба да има љубов, а децата ни растат во свет каде мир е само збор од учебниците по историја.

Тебе уште не ти е јасно што се дешава?
Не сум сигурен на што точно мислиш. Може ли да објасниш подетално?

Од моја гледна точка, со акциите во Венецуела и Иран, САД повторно воспоставија влијание врз енергетските ресурси што произлегуваат од овие две држави. Со овие потези се ослабуваат Кина и Индија, две економии што во голема мера зависат од увоз на нафтени деривати.

(y)
Никој не рече за народ, има нормални амери, руси, украинци, иранци....дури и кај браќава има нормални. Ама.....
А не брат
Јас не сум начекал Американец, Енглез или Француз кој не прифаќа какви што сме а не како фиром или некаков Север..
А јас сегде сум бил и тоа е мојот впечаток кратко кажано
Штрчи едноставно
Тоа значи дека мораш да се соочуваш често со луѓе кои не те прифаќаат
Јас пример разменувам мислење од таа гледна точка, за да споделиме искуства и да донесеме разумни заклучоци, затоа и сум доста активен
Кој ги ебе веќе додека сум тука активен да си бидам меѓу своите

Ние може со сите и трговија и бизнис да правиме и ако не прифатат какви што сме, не само вака
Ама они нѐ не прифаќаат и ги користат ресурсите за да не уценуваат на секој начин.
Жалното е што во тие спаѓаат и наши
Кур ме боли мене веќе, јас не сум должен никој од нив да трпам и затоа се појави желбата за да се вратам
Ќе ме дупи мене некој што вчера си го нашол името на улица, важи нема проблем (y)

Исто сакам да кажам дека сум изненаден од луѓето што го говорат персијскиот јазик.
Има тешки дилајли ама има и луѓе со памет.
Јас знам еден таков - машински инжињер е, секоја чест за него!

Јас сум краток и поставувам кратки прашања
Кои се Македонците, ?
Само он одговорил „Па Македонци :pos:
Некој што знае стварно за древна историја и е познавач на повеќе јазици
Што е вреден и си ја заслужува секоја пара што ја добива
Има некои фаули, ама му простувам
На кратко добар чоек со добра душа

И ќе дојдам овде да прочитам нешто и ќе налетам на расни дискриминации и гнев одма ме исполнува.
Ајде од религиозен аспект се согласувам за критиките, барем тие што ја разбираат христијанската култура, верници или неверници - сфаќаат
Има луѓе што ја прифаќаат културата ама се мачат околу една работа кога подлабоко ќе се влезе во тематиката.
И наши и тие што не се со исламски гледишта од страна на Иранците..
Тоа им е заедничко

Тие со исламски гледишта појма си немаат, по постапките се гледа дека они те гледаат непријателски во многу работи.
Обично курчала се таквите
Џабе он учел во школо кога верува дека Мухамед летнал на коњче со крила кон рајот. :pos:
Со такви нема заебанција, гледа да ти прави проблеми и на мир не те остава
Секој ден морам да ги трпам
Веќе имам опомени за употреба на сила, кога со убаво не се разбира, нема друго чаре за таквите.
Што подалеку од луѓе што ти ги будат демоните..

На убав начин таквите не се разбираат, ти им викаш не се добри постапките , џабе збориш канти тропаат.. :tapp:
Јасно е многу дека има неколку гледишта, но мислам дека и Русите си имаат право да си се одбранат, бидејќи знаеме дека Америка никого не прашува и си прави што сака
Сеа ние не можеме ништо реално, ама кога некој друг тоа ќе го направи, може само да ќутиме

Од моја гледна точка, со акциите во Венецуела и Иран, САД повторно воспоставија влијание врз енергетските ресурси што произлегуваат од овие две држави. Со овие потези се ослабуваат Кина и Индија, две економии што во голема мера зависат од увоз на нафтени деривати.
Гледај го видеото што го постирав, ако не те кочи некој комплекс....да не објаснувам а и не е лошо да почнеш малку да ги сфаќаш работите.

Последно уредено:
јузе му го опрале мозокот евангелистите, тоа одамна е констатирано. :kafence:

Гледај го видеото што го постирав, ако не те кочи некој комплекс....да не објаснувам а и не е лошо да почнеш малку да ги сфаќаш работите.
https://www.youtube.com/watch?v=D2fqzEwqeMw&t=3505s
Ќе го изгледам сегментот кога имам време, па ќе ти пишам.
Автоматски споено мислење:

јузе му го опрале мозокот евангелистите, тоа одамна е констатирано. :kafence:
А тебе исламистите?

Што мајка бара САД во Венецуела и Иран?
Или пак Израел во Иран?
За што има меѓународни сојузи, за они да си прават што сакаат?
Има ли некое зло од Кина и Индија што треба да се ослабнуваат?
Значи они сакаат римска империја да бидат со Калигула на чело или како?

Добро го спушти. Дека борци за човекови права има на темава :LOL:

Видео од Иран, имаат доста, со години произведуваш, нешто како Водно Здуње подземни градови, но многу поголеми главно за складови не за комуњарите бункер. Пример стар рудник километри под земја, 20 влеза, излеза, може и да ископаш нов, САД знаат каде се но ништо не можат, дури и нуклеарно пак неможе да се уништи, а имаат стотици.

Мое мислење е стариот свет се руши од самосебеси, пирамидата на Понци сигна максимумот, новиот свет треба да биде искован преку крв, старите не сакаат да слезат од тронот, а и многу непријатни прашања ќе има кон нив. Кога веќе нема пари почнаа внатрешно да се јадат, Лондон против ЕУ, САД против сите, по други теми имаат консензус. САД сакаат реиндустриализација. Сите стари евроатлантици, глобалисти цицаа од САД, го деиндустриалиризираа, сега таа група на Трамп пробува нешто, првото беше АУКУС, второ е енерго долар, затоа е Венецуела , Иран, исто и струјата, тука го ставаме и АИ кој е многу струја. Земете го сето тоа како данок на пола свет, цицка да има да цица. Така или иначе тоа нема како да стане, проблемите му се поголеми, толку се загреота една фабрика за чипови за 3 години не можат да префрлат, им паѓаат вратите на боинг. 50-50 години се демонтира образование, работни навики, либералите можат само далавери, малку пресилено но една вц шоља чучавец не можат да произведат. Од друга страна како и да идат стварите, плабновите се мењаат во движење, Мадоро, да имаше едни 5 минути можеше да влезе во бункерот или избега планот пропаѓа, или Иран убијат 40 главни фаци и другите ја предадат нафтата, идат советници Војната е супер и за САД и за Глобалистите, ете зашто ни се руши економија, лошиот Иран, а кризата 2008 ќе биде ништо спрема таа што иде, просто е терминален стадиум на капитализмот, сите тие долгови , деривати треба да исчезнат, за чија сметка: народот, глобалистите, државите, борбата е каков систем ќе се изгради после тоа.
Од мене молитви за Иранскот народ, дај боже со помалку жртви да победат.

Без разлика како ќе заврши све ова у Иран, Европа се соочува буквално со апокалипса на економски план. Бајден беше бољи од Трамп десетократно, не верував дека ќе го речам ова. Значи што е битно за нас.....мислам дека ќе се вратиме пак 1995 у смисла на стандард на живеење.
Европа сама си е крива за таквата ситуација.Дозволија да им го разнесат Северен Ток а со тоа евтин енергенс.Се откажаа од Руската нафта и беа слепи послушници на американската надворешна политика.ЕУ и наметна на европската автомобилска индустрија нереални регулативи.ЕУ не успеа да отвори своја фабрика за микрочипови и со тоа остана зависна од надворешни добавувачи.Истото се однесува и на батериите за електричните автомобили.Место да работат и инвестираат во нови технологии тие се замараат со политичка корекност ЛЏБТ и увоз на неандерталци од Блискиот Исток и Африка.Е сега Трамп им бил крив.Трамп само ја користи ситуацијата во која сами се доведоа.

По се изгледа не сме се разбрале.
Ако мене ме прашаш, јас би одвоил 1 милион евра од буџет на Северџистан и би им го пратил на Иранците со се кординатите каде е Црпнатиот од Муртино.
По се изгледа дека само тие можат да го затворат прашањето со црпнатиот, овие што се сега на власт не се способни за ништо.

Генијалецот Чавез не сакаше да тргува со САД па намерно продаваше нафта на Кина за беспари, нафта која Кина веднаш ја препродаваше на САД за голема цена правејќи профит на штета на Венецуела. Иран континуирано одбива руска воена опрема со цел да стимулира домашна воена индустрија. И тука доаѓаат независни експерти кои појма немаат за вакви работи (кои се јавно достапни) и пишуваат Кина и Венецуела биле сојузници или дека цела опрема на Иран била руска.
Ова е НЕТОЧНО!

Не е проблем да платат карта туку НЕ ЛЕТААТ АВИОНИ до/од Дубаи и регионот.
Добро, добро не се секирај ќе го пратиме мерцедесот за нив.

По се изгледа тебе не ти е познато значењето на тие 2 збора па тропаш за сите пари.

Нема грешка моментално што Македонија е свртена кон Сад. Единствен начин да преживее е тој.
Од каде па сега го извади оваа?
Мора поконзстентно да пишуваш, Македонија токму благодарение на нив денес не ПОСТОИ.

Во колку ужасно време живееме. Војни, жртви, закани. Сите сме полудени.
Овој притисок што го живееме не е нормален. Стресот не јаде одвнатре, агресијата избива таму каде што треба да има љубов, а децата ни растат во свет каде мир е само збор од учебниците по историја.
така е
13121276_peace-and-love.jpg

и нешто малку од фармите на Црпе ;)

Јас не сум начекал Американец, Енглез или Француз кој не прифаќа какви што сме а не како фиром или некаков Север..
Колку Американци, Енглези и Французи познаваш?

Само он одговорил „Па Македонци :pos:
А што очекуваше да ти одговори, Бугари!
Па сеа глумиш француска собарица.

Некој бараше информации директно од Иран.
Па еве овде во видеово говори еден кој живее во Техеран да не биде дека нема ништо од Иран,

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom