- Член од
- 7 јуни 2014
- Мислења
- 1.202
- Поени од реакции
- 1.397
ако работел и заработувал во дубаи има пари да си плати карта за назад или до каде сака, не е социјален случај за да плаќа некој кој едвај овде преживува за неговите екскурзии по светот,Истото може да го кажеш за настраданите во Кочани. По сопствена воља влегле во очигледна смртоносна стапица нели? По твоја логика исто е.
Јас имам пријател (за среќе со семејството се вратија за свадба пред да почне војната) кој издржува стари родители и исшколува помал брат со парите кои ги заработуваше во Дубаи.
Не се сите инфлуенсери и туристи, поголем дел се луѓе кои поштено си работеле и праќале пари дома, кој да знае дека сатанистите се спремни да почнат регионална војна. Дубаи со децении бил сигурна локација за работа (ако не си Филипински или Пакистански роб нормално).
А ако не пробат да ги вратат? Пак не чинат.
Во право си за состојбата на Македонија но држава (било која) МОРА да се грижи за своите граѓани а граѓаните ТРЕБА да излезат на масовни протести ако нешто не е добро како здравството.
друго не пробувај да ме насанкаш кај што не ми е местото (кочани),
и крајно дај да бидеме реални не бива во ќарот да си сам (како твојот пријате) а во зијанот да бидеме ортаци.