Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Истото може да го кажеш за настраданите во Кочани. По сопствена воља влегле во очигледна смртоносна стапица нели? По твоја логика исто е.

Јас имам пријател (за среќе со семејството се вратија за свадба пред да почне војната) кој издржува стари родители и исшколува помал брат со парите кои ги заработуваше во Дубаи.

Не се сите инфлуенсери и туристи, поголем дел се луѓе кои поштено си работеле и праќале пари дома, кој да знае дека сатанистите се спремни да почнат регионална војна. Дубаи со децении бил сигурна локација за работа (ако не си Филипински или Пакистански роб нормално).

А ако не пробат да ги вратат? Пак не чинат.

Во право си за состојбата на Македонија но држава (било која) МОРА да се грижи за своите граѓани а граѓаните ТРЕБА да излезат на масовни протести ако нешто не е добро како здравството.
ако работел и заработувал во дубаи има пари да си плати карта за назад или до каде сака, не е социјален случај за да плаќа некој кој едвај овде преживува за неговите екскурзии по светот,

друго не пробувај да ме насанкаш кај што не ми е местото (кочани),

и крајно дај да бидеме реални не бива во ќарот да си сам (како твојот пријате) а во зијанот да бидеме ортаци.

Мене секогаш ми е кринџ кога некој ќе каже дека биле сојузници Кина-РФ-Иран-ватевер, они се држави чиво НЗС е дека имаат сувереност и не може лесно да им се диктира (а со тоа влегуваат во конфликт со Америка), немаат ништо друго заедничко, не се координираат заедно како САД и пријателите, немаат некакви екстра бенефити и секој си тера своја политика. Сојузници на Русија се Белорусија и Казахстан, Кина има сојузник во Лаос и НРК, Иран имаше сојузник во Сирија итн.

Генијалецот Чавез не сакаше да тргува со САД па намерно продаваше нафта на Кина за беспари, нафта која Кина веднаш ја препродаваше на САД за голема цена правејќи профит на штета на Венецуела. Иран континуирано одбива руска воена опрема со цел да стимулира домашна воена индустрија. И тука доаѓаат независни експерти кои појма немаат за вакви работи (кои се јавно достапни) и пишуваат Кина и Венецуела биле сојузници или дека цела опрема на Иран била руска.

Не ми е јасно како некои туја још не га прочитасфа што сорта е.
И ти Парва од кypоф не ми се симнуваш дугачко време, ајт сиктер. Најди некој друг да го замараш.
Автоматски споено мислење:

Абе одговори за сликата со ајатолахот, не ми свиркај многу на виолини.
Абе смарач, пораката ја разбра ли од сликата? Тоа сакаш да ти објаснам? Па замоли убаво прво.

ако работел и заработувал во дубаи има пари да си плати карта за назад или до каде сака, не е социјален случај за да плаќа некој кој едвај овде преживува за неговите екскурзии по светот,

друго не пробувај да ме насанкаш кај што не ми е местото (кочани),

и крајно дај да бидеме реални не бива во ќарот да си сам (како твојот пријате) а во зијанот да бидеме ортаци.

Ама отишле луѓе (90% од нив) да заработат на место кое секогаш било сигурно без разлика на срањата во околина.

Не е проблем да платат карта туку НЕ ЛЕТААТ АВИОНИ до/од Дубаи и регионот.

Секоја држава би требало барем да проба да организира авион до најблискиот аеродром т.е. Ријад во Саудиска Арабија и автобуси од Дубаи до Ријад.

10% можеби се туристи кои се затекнале таму.

Утре твои роднини да заглават во Турска на одмор заради земјотрес исто ли ке биде “кој ги ебе отишле на ексурзија“ или ќе сакаш некој да помогне? Апсолутно е исто, посебно што екскурзија до Дубаи и не беше нешто скапа ако добро однапред испланираш.

Јас супер си поминав.

И ти Парва од кypоф не ми се симнуваш дугачко време, ајт сиктер. Најди некој друг да го замараш.

Абе смарач, пораката ја разбра ли од сликата? Тоа сакаш да ти објаснам? Па замоли убаво прво.
Ја не осеќам ништо.
Или ти е мал или уопште га немаш.

Ај ке си најдеш некој бебо тфит како да ти порасне куре.
:unsure:

U koj univerzum zivees be druze, pa sporedi ceni kako sekoj globalen problem, konflikt sto i da e se odrazuva na cenite, dodeka platite ostanuvaat isti i se na nivo ko da e uste 2018. Ete, siromastija uste pogolema ke ima kaj nas, tolku, dosta e toa kako problem, i so ogled deka za nekoi raboti uste ne sme ni vlezenei vo 21vi vek, zivotot ke bide (mnogu) polos. Ama sepak ima luge tuka sto se samozadovoluvaat na jenkite, ko nasi golemi prijateli, dokazani pred se vo 2001, taka da mora radi toa sto go napravija za nas da sme im celosno potcineti kako drzava beskonecno.
Не само на јенките, исто не ми се јасни луѓето што го дркаат на Русија или уште посмешно Иран.

Демек ако сме под Руско влијание нешто ќе биде подобро, збориме за истите Руси што немаат прднато за Македонија а не па нешто повеќе.

Ukraina i ukrainskiot narod se pobliski do Makedonija odkllku ruskiot narod.
Vo vojnata 2001 ukraincite ni dadoa sukhoi avioni koi go sramnija so zemja aracinovo... posle toa gi vadea so 100 avtobusi.
Mislam deka i helikioterot Mi 24 ni go dade Ukraina, no toa ne sum siguren.

Не само на јенките, исто не ми се јасни луѓето што го дркаат на Русија или уште посмешно Иран.

Демек ако сме под Руско влијание нешто ќе биде подобро, збориме за истите Руси што немаат прднато за Македонија а не па нешто повеќе.
Затоа што не разбираш.
Не „дркаме“ на Русија/Иран/Кина туку надркани сме од педосатанистите кои преку САД/Израел го сјебуваат светот. Истите кypтони нас не сјебаа во многу прилики а последно во 2001ва. Тогаш УЧК ни ги натоварија на грб и они таму до ден денес среќно паразитираат. Не смееме да ги дирнеме заради газдите нивни од Калето.

Мене таквите што навиваат за нашите душмани не ми се јасни. Посебно таквите како тебе. Не изгледаш на неинтелегентен, не изгледаш на необразован.... Ама навиваш за кој? За нашите душмани. Објаснување ти се некои глупи флоскули „Руси што немаат прднато за Македонија“ и слично. А го споредуваш тоа со убивање во поим историски пред само 20тина години и товарање и чување на УЧК на наш грб. Наш. Не само мој туку и твој. Мене повеќе ме разочаруваат ваквите како тебе, отколку непријателите.

Глеј од таа гледна точка си во право, ништо немаат направено за нас, односно за тие кои ги описмениле

Но еве да споменам нешто, се сомневам дека ќе има некое влијание на размислувањето ама ајде..

Во Келн никој не се нафати на православните Македонци да им обезбеди простор за црква, за да може да се собираме..
А тука има пун кур луѓе од Балканот..
Ми смо брача само кад њима одговара!

Русите не само што отстапија простор туку дадоа и објект за користење
Ни наши не помогнаа од други градови, сите свој гз си гледаат

Како народ они не се непријателски према нас настроени и нема логика како народ така да ги класифицираме
Државата да, со прст не мрднала
Ама да ги напаѓаме како народ, не знам баш

Ukraina i ukrainskiot narod se pobliski do Makedonija odkllku ruskiot narod.
Vo vojnata 2001 ukraincite ni dadoa sukhoi avioni koi go sramnija so zemja aracinovo... posle toa gi vadea so 100 avtobusi.
Mislam deka i helikioterot Mi 24 ni go dade Ukraina, no toa ne sum siguren.

Ни продадоа.

Им благодариме но тоа поштено го плативме.

Затоа што не разбираш.
Не „дркаме“ на Русија/Иран/Кина туку надркани сме од педосатанистите кои преку САД/Израел го сјебуваат светот. Истите кypтони нас не сјебаа во многу прилики а последно во 2001ва. Тогаш УЧК ни ги натоварија на грб и они таму до ден денес среќно паразитираат. Не смееме да ги дирнеме заради газдите нивни од Калето.

Мене таквите што навиваат за нашите душмани не ми се јасни. Посебно таквите како тебе. Не изгледаш на неинтелегентен, не изгледаш на необразован.... Ама навиваш за кој? За нашите душмани. Објаснување ти се некои глупи флоскули „Руси што немаат прднато за Македонија“ и слично. А го споредуваш тоа со убивање во поим историски пред само 20тина години и товарање и чување на УЧК на наш грб. Наш. Не само мој туку и твој. Мене повеќе ме разочаруваат ваквите како тебе, отколку непријателите.
Јас не навивам. Што е до мене нека се распаднат и едни и други.

Да Уса и Израел се канцер али тоа не значи дека Русија и Иран не се. Е сега да стојам у нужник да глеам кое гомно најмногу смрди немам намера.

Сите се гомна нема поента. Помалото зло не постои, зло е зло и човекот треба да се стреми да го пушти у канализација а не да мериме.

Глеј од таа гледна точка си во право, ништо немаат направено за нас, односно за тие кои ги описмениле

Но еве да споменам нешто, се сомневам дека ќе има некое влијание на размислувањето ама ајде..

Во Келн никој не се нафати на православните Македонци да им обезбеди простор за црква, за да може да се собираме..
А тука има пун кур луѓе од Балканот..
Ми смо брача само кад њима одговара!

Русите не само што отстапија простор туку дадоа и објект за користење
Ни наши не помогнаа од други градови, сите свој гз си гледаат

Како народ они не се непријателски према нас настроени и нема логика како народ така да ги класифицираме
Државата да, со прст не мрднала
Ама да ги напаѓаме како народ, не знам баш
Никој не рече за народ, има нормални амери, руси, украинци, иранци....дури и кај браќава има нормални. Ама.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom