Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е Трамп бравадо момент или навистина ќе нареди вакво нешто? Американската морнарица неслучајно седи надвор од домет на иранските проектили, сега Трамп јавно кажува дека ќе пловеле низ теснецот.

HCgq7R0WAAAykjS

Некако збунувачки се информациите кои се пласираат по интернетов...
Сега разговарав со мои луѓе во тел Авив и Хаифа. Од тел Авив велат дека последните две ноќи воопшто немало сирени, се било во ред и немаат намера да си идат навака. Во Хаифа па уште помирно, овие денови само два пати имало сирени и тоа кога хезболах испалија ракети од Либан, потоа вели према Либан летнаа дузина авиони и сега се е мирно. Работат сите фабрики, дуќани, институции, народот излегува... го контактирале од амбасадата ама вели нема намера да си доаѓа.
И ајде сега верувај на информации како Израел парче го прават ракетите од Иран, Тел Авив у рушевини...
Pa se zbunuvacki zosto imas vestacka inteligencija i ne mozes vekje da veruvas na videa i sliki.. sepak poverojatno e od ocevidec, odnosno covek da ti kaze od lice mesto sto se slucuva..

Тоа некој друг го има пишано, јас не :)

Инаку, ако збораме за гејмчејнџери...Гејмчејнџер е шлап се истовараш, го пакуваш Мадуро и бегаш....

Пример друг за гејмчејнџер е, во 24 часа го рокаш цело раководство на Иран....

Трет гејмченџер е пејџерите на Хезболах...Тогаш кога три дена на форумов не беа логирани доста ликови....

Орешник е гејмчејнџер, да...Ама џабе го имаш кога не знаеш да го користиш ;):pijani:
Ок, извини.

И сега со Абрамсиве, Леопардиве, Челинџериве што ќе прајме ? Старо железо, а ? :icon_mrgr:

Тоа некој друг го има пишано, јас не :)

Инаку, ако збораме за гејмчејнџери...Гејмчејнџер е шлап се истовараш, го пакуваш Мадуро и бегаш....

Пример друг за гејмчејнџер е, во 24 часа го рокаш цело раководство на Иран....

Трет гејмченџер е пејџерите на Хезболах...Тогаш кога три дена на форумов не беа логирани доста ликови....

Орешник е гејмчејнџер, да...Ама џабе го имаш кога не знаеш да го користиш ;):pijani:
И?
Треба да им аплаудираме?
Кога сме кај гејмчејнџери за Балканот ништо не кажа..

Ама за нато бандата карактеристични се двојните аршини, маме ебаа вие уште им се клањате.. :tapp:

На колега фамилијата им е рокната куќата во Иран, чоекот е анти-Ислам самиот, секој ден го колне режимот.
Сепак тоа не значи дека ќе им се клања на Јенките!
Нормално кој би кога газди сегде изиграваат..

Ова е Трамп бравадо момент или навистина ќе нареди вакво нешто? Американската морнарица неслучајно седи надвор од домет на иранските проектили, сега Трамп јавно кажува дека ќе пловеле низ теснецот.

HCgq7R0WAAAykjS

Видовме како ги реши Хутите во Јемен, нема да биде изненадување ако ја ескалира воената состојба кон полошо.

И ако ја потопил иранската воена морнарица како што се пофалува деновиве, што ќе му е американската воена морнарица во Ормуцкиот теснец ?

Колку глупаво прашање поставувам, попрво златници ќе почнат да растат на дрво пред трампавиот дибек да каже нешто конзистентно.

Класично насилничко однесување
Педро (Педерче) Санчез пред само 3 недели донесе одлука да даде натурализација на 1 милион илегални мигранти во Шпанија и предизвика бурни реакции. Арно Трамп го дупи овој гнасава.

HCgq7R0WAAAykjS

Шо знам, мене повеќе ми личи како да му тече по ногавици.
Очигледно не му ја мислеле многу.
На Путин му дојде умот по една година откако му ја остави работата на правите војници да ја водат војната и расчисти со куварот и козоебачот.

Ќе видиме кога на Трамп ќе му дојде умот.

Гори америчкиот конзулат во Дубаи, најверојатно дрон.

И еве вака по тебе, што мислиш, шо имаше сега во конзулатот? Колку жртви и штета има претрпено САД од рекетирањето на конзулатот? Јас мислам дека тоа е залудно потрошена ракета.

Јас пак се замарав со вакви подбуцнувања кога ми ги пишуваше мене, тој земал @Sussaro да го подучува :pos:

Yannick Bisson Reaction GIF by Murdoch Mysteries

Ти сериозно си отиден... минатите протести пред некоја година избувнаа токму поради ова:

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Mahsa_Amini

Хиџабот во Иран е и тоа како задолжителен, а тие што даваат отпор се токму тие кои протестираат и сега.

:pos:

Буквално илјадници видеа кои се гледаат од секаде, освен од чмарот на Лорд Бебо.

Секако, ендгејмот на Израел е да ги заебе сојузниците во Европа, во операција позната како „Сечење на гранката на која седиш“. Некако Израел пресметал дека малку им се муслиманите наоколу, треба и Европа да ја направат муслиманска, за да си имаат повеќе работа. Има логика.
Знаеш која е една причините зошто некогаш умираат луѓето како девојката во примерот?
За на површните луѓе како тебе да им се даде лесна причина за да заземат став. Буквално некогаш луѓе убиваат за вакви цели. За да направат шоу. За вас, не за нас што копаме и под површината.

За девојкава.
Не очекувам дека си истражил, можеби знаеш можеби не па еве:
- ја апсат
- ѝ се слошува веднаш како што ја ставаат во кола, има очевидци
- како ја симнуваат од кола во ходникот ѝ се слошува и добива срцев удар

Нема носење во затвор, нема простор за foul play.
Не велам дека Иран се кумбаја држава. Не се. Не ни има таква кога се работи за безбедност. Само велам дека во овој случај девојката не е умрена пошто ја убиле. Снимка има од ходникот, сведоци од апсењето, сведоци од носењето од кола до ходник.

За хиџабот.
Погледај некое од стотиците видеа со секојдневие во Иран и кажи ми дека повеќето жени носат хиџаб. Зошто девојкава ја уапсиле за неносење хиџаб? Е тоа не знам, ама дали хиџабот бил причина... Или само повод. Имаше тогаш некои муабети, ама заеби нека почива во мир девојката.

Зошто те сметам за површен?
Затоа што испадна неспособен (као немаш намера ни да се обидеш) да испроцесираш куп факти кои ти се презентираа што се дешава во државите богати со нафта, а каде САД менуваат власт.

Затоа треба да бидеш посестран на форумов, не само политика да фураш!
Влези во фудбал фан клубовите, ќе видиш кој што акал носи.
Во форумите за политика сите се филозофи на мајка, угланцани, нашминкани.
Во фан клубовите се без маски!
Ти личи дека овде носат маски? :)

Ствариве ги гледаш многу површно. Еве Русија ја спомна. Па кому му одговара ова највеќе? На нив. Можно е ако нема гас зелениот да го седнат сите вентили да ги отвори према европа. И пак ќе го плаќаат по скупа тарифа. А и северен тек е опција, има цефка една исправна. Друго е нафтата, и од неа ќе удрат профити до плафон.

Иран најверојатно ќе биде снабден со оружје како ПВО, дронови и слично да се брани и оваа војна ќе трае многу долго.

Ова кое вие го правите ко победа е тотална мискалкулација на Трамп.
Да се забележи постов во архивите на славните на Кајгана.
Ронче напиша повеќе од една реченица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom