Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Техеран не е ништо помалце поштеден.
Знам, ама постот ми беше во насока дека Израел се тие кои нападнаа, а за сега доста солидно и агресивно им возвраќа Иран. Пепел е и во Иран, гледам сега последно зградата за телекомуникации им ја рокнале.

A izvini do kolku e dozvoleno da se uapsat?
Bas me interesira dali malce ili mnogu ke ti bea ako Erdogan se vikase Pece, a pucistite bea muslimani koi sakaa da go soborat i da vovedat tamu nekoj serijat :cautious:
Nastrana toa sto ne e za toa temata, si ima soodvetna, no za moment pomisli sto ke bese so Turcija ako uspeeja vo namerata. Ke imase uste edna ukraina, marioneta na zapadot koj ke sluzi kako topovsko meso za tugji interesi. Sega najverojatno direktno ke bea vkluceni vo konfliktot so Iran, a so toa i legitimna cel. Kako sakas reci pametno igra Erdogan so ogled na mestopolozbata i slucuvanjata okolu nego, ti se dopagjalo toa ili ne. Plus dvorot doma sreden, nema plateni prodaeni dusi da mu pravat revolucii i opstrukcii vo vakvi bitni momenti. Si gi gleda interesite na Turcija, ne se potrckovci na zapadot.

Еве вака. Замисли некој ресторан става оглас на интернет дека бара пица мајстор. И сега им се јавуваш ти. Здраво, добар ден. Може ли да ми дефинирате шо е то пица мајстор? Колку пици треба да напрај човек за да можи да се наречи така? Ако се 500 зошто не 499 или 501, зошто баш 500? Зошто да е битно професионалното искуство? Еве јас секој ден последниве 10 години прам по една пица дома, а Трајко комшијата само на замена кога мајсторот им е 2 недели на одмор. И зошто сега тој да е поквалификуван од мене, само затоа што работел во ресторан 2 недели, а јас дома 10 години секој ден. Не, не знам да ја правам таа врста со такво тесто, еве јас ја прам дома со авокадо, маргарин и пекмез. Кај пиши дека то не е пица и како треби една пица да биди?
Значи пак по втор пат, а не сакам да има трет, ако ти се дискутира, немам проблем и покрај тоа што немаме исто мислење. Ама ако планираш да го тупиш на тој начин немам намера да дискутирам со тебе. Пак ќе кажам еве го Ване и со него не се слагам па не го тупи со вакви глупости. Никој нормален нема да каже дека тие цифри што ти ги пишав на луѓе знаеле и биле дел од организиран пуч. Или си будала или со мене си играш курот, не ме интересира што и да е од двете.

Сега за другите два дела. Кур ме боли дали Турција ќе беше втора Украина и дали ќе беа топовско месо. Луѓе кои после 100 години секуларизам и образование сакаат да се вратат на педомухамеданските корени и кои како што рече членот да можат за 10 секунди би се вратиле тука и тебе би те ебеле и после тоа исекле гркланот зошто не си муслиман па ти објаснувај се до утре сабајле дека си атеист и дека многу ги сакаш. Радо би да беа топовско месо регуртирани сега на фронотот со Иран место да ги гледам како глутница орки низ Скопјево. И да, дури и во такво сценарио за Иран ќе навивав. Прости, не сакам ваков израз да искористам ама не си бос, глуп си на темава. И само ти си. Има и други шиптaри и тој оон ама они се муслимани и ги сфаќам. Ти во претходните изјави рече нешто во стилот: Еми шо, ако се фрлат сите и јас да се фрлам? Ама има и една друга. Ако гледаш дека група луѓе хистерично трчаат во спротивниот правец од твојот може треба и да се запрашаш зошто.

Нормално дека од негова гледна точка, како и од гледна точка на шиптaри, бошњаци, торбеши, санџаклии и ти он прави најубаво. Ама неговите потези се во сукоб со безбедноста на Македонија и сите граѓани кои не се педомухамеданци. Објаснето 100 пати зошто. Не секогаш непријателот на мојот непријател ми е пријател. Утре хипотетички политиката може да се сврти и Америка може ќе го бомбардира Косово, видено со Садам, видено со талибанците. И што треба аааа не не касно е сега. Политика е, не е секогаш проста математика, интереси се во прашање. Не е го мразам оној доживотно затоа што ми го направи ова, го сакам тој доживотно затоа што не ми го направи тоа. Многу детска градинка гледаш на работите.

Интересно како предвидувањата на овој старец се совпаѓаат со денешните случувања..
Што се однесува до разноразни предвидувања, јасновидци, тароти-мароти кафе и сл можеби и би поверувал ама до колку иднината е статична ама не ќе да е.

Ако пак се однесува за предикција на денешниве случувања не ти требит јасновидци туку здрав разум.
Сите свои планови јавно ги објавуваат (не до детали ама во глобала да), секој здраворазумен човек знаеше дека со Калигула се е можно па и војни во континуитет, тие што слушаа што тртомуљи а не гледаа каква политика води никогаш нема да разберат што се случува, за таквите нема лек.

Иднината пред се е предодредена од развојот на техносферата (и технологијата како елемент на...) како и од степенот на НЕеднаквост која е основен генератор на сите радикални акции за промена на така извитоперениот систем.

Мислам дека ни Русија ни Кина би сакале нуклеарен Иран.
Зошто мислиш дека РФ и Кина не сакаат Иран да поседува нукес, ваквов наратив се фура од запад, никогаш овие две зенји не изјавиле јавно нешто такво.

Израел, вака-така, си го реши палестинското прашање.
Мислам дека се игра додека шумарот не дојде и сите ги истера од шумата а не на кој како ќе му ќефне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom