Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
BREAKING: Impacts in Bahrain at the U.S. Naval Base

Bahraini air defenses are non-existent at this point. Kuwait also heavily depleted.
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме веќе трет ден не застанува баражот на иранските проектили. Вчера тој портпаролот/преговарачот што остана заглавен надвор од Иран изјави дека заради ситуацијата со раководството, одделни единици од војската работат самостојно. Се извини на Оман што (Америте) и таму биле бомбардирани. :)

Reuters and AFP confirms the American embassy in Kuwait was directly hit by an Iranian drone.

турција поточно инчирлик погодена од иранците....баш ме интересира реакцијата на великиот султан ердоган после ова
jas kolku sto znam Turcija ne im dozvoli na amerikancite da gi koristat bazite za napad vrz Iran..

jas kolku sto znam Turcija ne im dozvoli na amerikancite da gi koristat bazite za napad vrz Iran..
Точно, затоа и не го јадат немиен. Нема барјактари, нема упади преку Азербејџан.

Значи два авиони има соборено штом 3 пилоти се спасиле. Еден Ф15е кој лета со два пилоти и еден друг.

Значи два авиони има соборено штом 3 пилоти се спасиле. Еден Ф15е кој лета со два пилоти и еден друг.
Америте велат friendly fire било, не било могуче иранското ПВО да го срушило (локацијата на соборувањето секако е во домет). :)

pa zosto togas iran ja napagja turcija
Не сум во тек, сега станав ебаго. :-/

200.gif

Без заебанција чајов го поплукав. :LOL:

3 авиони „сами“ си срушиле.

Трет ден веќе гаѓаат полициски станици во курдскиот дел, извесно се спрема таму упад на платеници да поттикнуваат бунт.

Во меѓувреме Либан пак бомбардиран.

Последно уредено:
Секако, овој е Ирачанецот кој треба да ни биде reference point. Заеби илјадници видеа од луѓе кои се во екстаза кога ја слушаат веста дека ајатолахот е мртов, кои неконтролирано плачат, или се радуваат, имаат излив на емоции кои не можат да ги контролираат затоа што го чекале тој момент цел живот, танцуваат по улици, свират во сообраќај како да освоиле светско во фудбал, како да им е најубавиот дел во животот.

Се тоа е неважно, тие се онлифанс модели, овој пререален Ирачанец ќе го следиме како Брајан од Назарет, тој ја има вистината и самото негово присуство на интернет ги елиминира сите други видеа. Дај линк да му кликнеме лајк и фолоу и да му пратиме 100 денари.
Не се нервирај. Секој има право на свое мислење нели?

Типот доста реалено ја долови таа ситуација каде што имаш семејство и роднини во Иран. При тоа раскажа што САД и Британија испорачале еднаш во таа држава.

Не знаев дека онлифанс моделиве ќе те тригнат. Кажи која е да платиме чланарина ај.

Последно уредено:
Интересна анализа (и веројатно сосема точна) како израелските шпиони поставени окулу Трамп, маневрираат и влијаат на случувањата (почетокот на војната):

Сите што се противници на војната да се уапселе и да се ставеле во логори, како Јапонците што чувале за време на ВСВ... Така бараат Евреите.

Последно уредено:
Не се нервирај. Секој има право на свое мислење нели?
Уживај, тие што се нервираат ставаат дислајкови како мали деца :kafenca:

Во меѓувреме некој притиска за преговори ама тоа не се Иранците. :D

Како тргнале Иран, ќе им ги срамнат со земја сите асети што се во домет.

IDF says it is identifying a shift in Iranian tactics, moving from isolated launches to larger missile barrages instead of single strikes.

Уживај, тие што се нервираат ставаат дислајкови како мали деца :kafenca:

Аууууу леле сензитивен дечко.

Јбг сепак тоа што го говореше дечкото ниту крокодилските солзи на ливадарките ниту кафенцето како емотикон ќе го измени.

Пис

pa zosto togas iran ja napagja turcija
Дај некое инфо за ова у Турција, што е нападнато поточно?
Иначе вчера исто се збореше како Иран го нападнал Кипар. Не е нападнат Кипар, туку Велика Британија, поточно. Британската база и цел тој дел околу неа е британска територија, дури и на Мапс е одвоен и си стои дека тоа е Велика Британија.

не е нападната Турција, фејк њуз е тоа. Иначе по пилотиве, изгледа 3 авиони ако не и 4 се погодени од пријателски оган над Кувајт. Кога летале овие Иран гаѓал со ракети и по грешка ги погодиле.

Последно уредено:
Дај некое инфо за ова у Турција, што е нападнато поточно?
Иначе вчера исто се збореше како Иран го нападнал Кипар. Не е нападнат Кипар, туку Велика Британија, поточно. Британската база и цел тој дел околу неа е британска територија, дури и на Мапс е одвоен и си стои дека тоа е Велика Британија.
Iran ja napadna taa baza na Velika britanija oti tie mu dozvolija na Amerika da gi bombardirat bas od taa baza,a precedatelot na Velika Britanija se vadese od situacijava kako demrk nema direktno da se mesat vo slucajot samo ke mu ja pozajmat bazata na Amerika pa koga Iran go dozna toa ete ja bombardirale

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom