Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Иранска војска и полиција со 7.62 калибар оружје (потврдено како најчесто во раните од обдукциите).
И од снимкава скроз се гледа дека тоа е војска/полиција како пукаат директно на невооружена толпа. Илјадници такви снимки има... Односно нема. Што ќе каже колку е полна со гoмнa западнава пропаганда. Пошто буквално стотици видеа ќе имаше (не вакви ретардирани, туку да се гледа војска како убива толпи луѓе) ако навистина се дешавало такво нешто, сите имаат мобилни.

Во другите вести, и сапун си правеле од убиените. Мрдале во вреќите за мртовци... Source trust me bro. :unsure:

И у Украина после секој протест на Мајдан, зомбиња стануваа и ги отвараа вреќите од внатре па трчаа азовци да им кажат да лежт уште малце и да глумат.
Од Иран чекам исто вакво видео.

Во последните 2 дена околу 20 транспортни воени авиони Y-20 на Кинеската народна армија се слетани во Техеран.

Ваљда ориз носеле.

И 4 Белоруски Илушини слетале. Овие компири имаат носено.

Фалат уште Ф-15ките.
За брзо стигаат во Техеран.

Во последните 2 дена околу 20 транспортни воени авиони Y-20 на Кинеската народна армија се слетани во Техеран.

Ваљда ориз носеле.

И 4 Белоруски Илушини слетале. Овие компири имаат носено.
А за Украина ништо не остана ? Колку се себични.

Нато спремаат ли некое ново вундервафе или сега на американците на Гренланд ќе го тестираат ?

Фалат уште Ф-15ките.
За брзо стигаат во Техеран.
Седи сега немало да има немири, сите по дома, Ајатолахот најј хепи на цел сФет:love:....

Само да ја има таа среќа да му прај друштво на Мадуро во зандана, да не го облекуваат само во фустан ми е мене...Ќе останат овде некои типци, брадати љубители, ожалостени и закрепостени, ќе треба Милан Тарот да ги оправа :)...

In a massive and unprecedented logistical surge, China has landed 16 military cargo planes in Iran within a span of just 56 hours. This operation represents the largest such transfer ever recorded in such a short timeframe, signaling a dramatic escalation in the strategic partnership between Beijing and Tehran.
The airlift, likely utilizing China's heavy strategic transport aircraft like the Y-20 "Kunpeng," suggests the rapid deployment of critical military supplies or personnel. This move directly challenges Western sanctions and containment efforts in the Middle East, placing President Xi Jinping (pictured) firmly in Iran's corner amidst rising regional tensions.
Analysts view this "air bridge" as a game-changer for the geopolitical balance in the region. By demonstrating the capability to rapidly resupply a key ally thousands of miles away, China is projecting power far beyond its borders and solidifying an anti-Western axis capable of countering US influence.
1768965143274.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom