Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за Шведски и Франции ама првите 6 мене ми се реални по распоред.

Незнам колку пратите ама сегашнава гарнитура во Иран многу критички настроена е кон поранешната поради односите со Кина и Русија. Премалку сорабтока и резултатите и последиците се тие кои ги имаат сега.

—❗️/ Iranian MP, Amirhossein Sabeti, in an interview with MES:

'Instead of negotiating with the West in 2013 and giving many concessions, Iran should have increased its nuclear capabilities and its cooperation with China and Russia.

Let me give you an example: In 2015, China's President Xi Jinping came to Tehran, but Iranian officials at the time concluded that working with China was not in our interests, so we didn't; this was a major mistake.

If we started our strategic cooperation with China at that very moment, we would be several steps ahead of where we are now.'

—❗️// Iranian MP, Dr. Amirhossein Sabeti, in an interview with MES:

'We shouldn't rely solely on Russia and China to solve our problems. But these two countries have common interests with Iran, and we should seize this opportunity.

I want to emphasize: Whatever we have ordered from Russia and China that was paid for, they have delivered to us. And whatever military equipment we requested from them but not yet paid for, they had no red lines and assured us we will receive what we need.

If there is any delay in the delivery of equipment from Russia or China (Su-35), it was from our side due to internal factors; there was zero malice from their side.'

Има цело видео со пратеников. Некои прашања сега се појасни. Веројатноста Мосад/Сад да ги роварел од внатре се многу високи.
Зачудувачки беше зошто Русија и Кина не ги помагаат воено. Сега е појасно дека Иран е тој што не соработувал. Така е и Сирија шитната. Во замена за олабавување на санкциите и секако бизнис интересите. Епа чорба. Им ги ликвидираа во рок од 2 часа дел од военото раководство.

Тоа е со ѓаволот тикви кога си решил да садиш.

Последно уредено:
Да, и јас слушнав. Путин секој ден му се јавувал на Ајатолахот со зборовите:

„Ајатоласе, јас сум Путин. Дај бе да ти пуштам оружје??? Тенкче, авиончиња, што сакаш кажи??“

„Нее, бе какво оружје, имаме ние, ние сме наследници на Персија....“

„Абе дај море, утре-задутре ќе те нападне Израел, зад него стој Америка, ќе ти дајме колку ќе речиш толку, да не кукаш после....“

Еве го видеото од целото интервју.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom