Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 31.677
- Поени од реакции
- 42.702
Пошто Претседателот на Иран е дилајла како Трамп па треба на твитер да му објаснува на Јузе колку лесно му го перат мозокот на израелско финансирани рандом сајтови (кои немаат врска со Иран)?Претседателот на Иран е на Х, може демант да направи на новоста кога сака, досега не сум видел демант. Тоа е разликата од unnamed source и named source.
Значи немаат гајле со муниции и можат и повеќе од ракета за ракета да го решат Иран. И САД ќе победат, и Јузе ќе биде во право пошто Јузе разбира како стојат работите во реалноста.Ајде малку логички да размислиме. Навистина мислиш дека САД би ги објавиле точните бројки за своите залихи на муниција на платформа што може да ја види целиот свет?
Автоматски споено мислење:
Не дека им снемало во смисла дека немаат повеќе, туку дека им снемало под минимум стратешки резерви.Чудни работи некако. Грехам скина конци неодамно. Сега ова. Мене искрено не ми се верува дека имаат снемано артилерија, бомби, ракети. Не е тоа Македонија или пример некоја Шпанија. Сад е тоа. Исто како што беа смешни куртоните што пишуваа дека кај и да е Русиве останаа без истите ракети и бомби. Бог знае колку овие две и Кина имаат вооружување.
Утре може да испадне нова кризна ситуација, а и Украина не е решена, плус тука е и Азија (не само Тајван, туку и Кореја, итн)... А производството им е десетици месечно (читај тапа). На РФ, веројатно и на Кина, можат само да им се фатат за таквото од аспект на военоиндустриска производствена база. Не се само капацитетите туку и кост-ефектив факторот. Тендерчиња, итн.
Последно уредено: