Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Секаде ќе има поскапувања, ама има ли држава освен нашата што им забрани или ги лимитира на граѓаните да стават нафта само за утре да им ја продава поскапа?

Хаха... Цaр!
А што се дешава во 1979та во Иран?
https://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_Revolution

Што се дешава пар години подоцна.
https://en.wikipedia.org/wiki/Iran–Contra_affair
Автоматски споено мислење:

Исто така важно, зошто се дешава револуцијата во 1979та: https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d'état
Вака го бутнаа Гадафи и им се случи сценариото САМ СЕБЕ ГО УБИЈАЛ.Да беа муслиманите писмени и интелигентни досега 100 пати ќе го уништеа до корен ционизмот:

Вака го бутнаа Гадафи и им се случи сценариото САМ СЕБЕ ГО УБИЈАЛ.Да беа муслиманите писмени и интелигентни досега 100 пати ќе го уништеа до корен ционизмот:
Не муслиманите туку арапите.... голема арапска нација од северна Африка до Арабискиот полуостров расфрлана во „стотина“ вештачки створени држави кои наместо да се обединат меѓусебено очи си вадат а во центар имаат гноен чир наречен Израел.
Ама јбг... затуцаното племенско организирање си го праи своето.

Исто пред некој век им се случуваше и на раскараните шкотски кланови па енглезите лесно ги поробија.

Таа секта радикална ќе беше одамна во логори за едукација како оние на ујгурите во Кина. Мислам ако одиме по таа радикална реторика која овде ни ја продаваат сега загрижените за Христијаснтвото и Јудеизамот и кои се против радикалните идеологии. Ама они одлучија да играат оро со шејтанот од С.Арабија и го турнаа вахабизамот и радиланиот ислам на широка врата за свои цели. Плодна почва, ја раширија цела таа идеологија низ цел Б.Исток,Кавказот и мала Азија повторно кога социјализамот и комунизамот ги воздигна држави на едно повисоко ниво од ова пример сега примитивното што го имаме во Афганистан, Сирија, Ирак и тн. Пример тоа пантурските држави во племенски уредувања живееле. Казакхстан, Туркменистан и тн. Да не бил СССР, колку и да е омразен, два и два не ќе знаеле што се. Со камења ќе се расправале. Уште кога ќе речат Османлиска империја ова она. Па еве гледаме што било под Османлиско на кое ниво е развиено, и тоа другото. Османлиите им се сереле на перифериите. Ги користеле за ширење на исламот и жива сила во походите.
Истото важи за делумно државите од Б.Исток.

За шеииците битно е да калапат кеш, да ебат онлифанс модели и дел од нив после како мелено месо да завршуваат. Работната сила, човекови права исто како теле во штала. Ма каки во Австрија и Германија дури и добитокот повеќе права има отколку оние од Бангладеш, Пакистан, Индија и тн. Али човекови права биле во прашање. Да да. Еве гледам скинавте конци од секирации.

Да не ме свати никој погрешно. Немам ништо јас против евреите, муслиманите и тн.
Јас прв ќе бидам најголемиот Американец кога ќе почнат да ги рушат С.Арабија, Катар и Турција. Чак што ако треба на фронт со Јузе ќе одам :D Чисто да се демократизираат и тие општества.

Тоа викаат фактите. Прај си ментални гимнастики сега понатака. А вакви реплики задржи ги за лично општење.
На форум сите знаеме да бидеме "силни".
Логика е тоа што јас го користам, а ментална гимнастика е тоа што ти го демонстрираше. Разговорот беше за тоа зошто скандираат „Death to America“. MDL рече дека причината е што САД ги бомбардирале, а јас посочив дека такво бомбардирање немало. Дискусијата беше само на тој сегмент.
Хаха... Цaр!
А што се дешава во 1979та во Иран?
https://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_Revolution

Што се дешава пар години подоцна.
https://en.wikipedia.org/wiki/Iran–Contra_affair
Автоматски споено мислење:

Исто така важно, зошто се дешава револуцијата во 1979та: https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d'état
Dumb and Dumber, Part II.

Бот, оди копирај други на Х и не замарај.

Да само на Индија сега нема веќе попуст како претходно. Сега по премиум цена. Јади калабастер. Кина веќе има над 40 милиони барели на танкери околу крајбрежјето.

Таа секта радикална ќе беше одамна во логори за едукација како оние на ујгурите во Кина. Мислам ако одиме по таа радикална реторика која овде ни ја продаваат сега загрижените за Христијаснтвото и Јудеизамот и кои се против радикалните идеологии. Ама они одлучија да играат оро со шејтанот од С.Арабија и го турнаа вахабизамот и радиланиот ислам на широка врата за свои цели. Плодна почва, ја раширија цела таа идеологија низ цел Б.Исток,Кавказот и мала Азија повторно кога социјализамот и комунизамот ги воздигна држави на едно повисоко ниво од ова пример сега примитивното што го имаме во Афганистан, Сирија, Ирак и тн. Пример тоа пантурските држави во племенски уредувања живееле. Казакхстан, Туркменистан и тн. Да не бил СССР, колку и да е омразен, два и два не ќе знаеле што се. Со камења ќе се расправале. Уште кога ќе речат Османлиска империја ова она. Па еве гледаме што било под Османлиско на кое ниво е развиено, и тоа другото. Османлиите им се сереле на перифериите. Ги користеле за ширење на исламот и жива сила во походите.
Истото важи за делумно државите од Б.Исток.

За шеииците битно е да калапат кеш, да ебат онлифанс модели и дел од нив после како мелено месо да завршуваат. Работната сила, човекови права исто како теле во штала. Ма каки во Австрија и Германија дури и добитокот повеќе права има отколку оние од Бангладеш, Пакистан, Индија и тн. Али човекови права биле во прашање. Да да. Еве гледам скинавте конци од секирации.

Да не ме свати никој погрешно. Немам ништо јас против евреите, муслиманите и тн.
Јас прв ќе бидам најголемиот Американец кога ќе почнат да ги рушат С.Арабија, Катар и Турција. Чак што ако треба на фронт со Јузе ќе одам :D Чисто да се демократизираат и тие општества.
Кога веќе ја спомна Саудиска Арабија таму владее династијата САУДИ а таа е хазарска само што ја сменија верата во муслиманска после домино ефектот што го предизивка лажниот месија Шабатај Зеви со Турција.

Интересна анализа за новиот Ајатолах. Многу таинствен тип. До таа мера што сеуште нема одржано јавно предавање, и многумина не му го знаат гласот.
Mojtaba Khamenei is a Machiavellian sociopath who worked behind the
scenes creating and funding proxies like Hezbollah, Hamas, and the
Houthis. His shadow tenure under Ali lasted three decades of clandestine
empire-building: from 1990s grooming in Qom seminary, he burrowed into
IRGC intelligence as deputy to Hossein Taeb, masterminding the soft war
against Green Movement protesters in 2009 and ordering snipers on
rooftops to shoot them during the Green Revolution. After the 2016 JCPOA
sabotage, he flooded CIA assets like MEK and Jundallah with
disinformation, fracturing their Sistan ops and buying Ali time for
negotiations.
He also ran Soleimani's shadow networks in Syria. He won't be conservative
like Ali Khamenei who showed empathy for poor Shia, he has almost no
empathy for anyone and will be a radical leader pushing Iran straight
toward nukes. Acc. to his psychological profile, he shows traces of
narcissistic personality disorder too.
This war will be interesting to watch, with one side having a person with
traces of NPD and the other side having someone who has a full NPD.
Israel and the US made a big mistake by killing Ali Khamenei.
Mojtaba views India as a transactional state with no generational or
civilizational warmth like Ali Khamenei. He sees Modi's US flirtation as a
fracture to BRICS, and the Modi Netanyahu bromance as a betrayal by a
civilization that claims ancient Persian ties but tilted toward Israel under
Modi. The GOl should start working with his admin. now to improve
relations, because Israel can not offer India anything substantial except its
overhyped military tech.

Али добро ете имал бизниси во Европа додека истовремено овакво копиле бил. И Америкаците тоа му го оставале :pos:

Секаде ќе има поскапувања, ама има ли држава освен нашата што им забрани или ги лимитира на граѓаните да стават нафта само за утре да им ја продава поскапа?
Од Ex Yu, ние од утре сме шампиони по цени на горива. Треба и вазелин да продаваат на бензинските!

Mediterranean Shipping Company S.A. "End of Voyage" declaration terminates all shipments to Arabian and Persian Gulf ports, diverting cargo to the nearest safe discharge point amid escalating Middle East tensions, including potential Iran-related conflicts.

Да да, така им текна на Европјаните да воведуваат санкции.
Како им текна? Баш ме интересира.

Прилично невообичаено од нивна страна, затоа што имаше десетици напади врз суверени земји од страна на супер-сили и никој нигде не им лупна санкции. Ни кога САД ги нападна Никарагва, Гранада, Србија, Либија, Сирија и многу други, ниту кога СССР го нападна Афганистан и други.
Зошто баш сега Европа си пукаше во нога, да речам - си го уништи економскиот систем, обидувајќи се на Русите да им го уништи?

Charlie Kirk на 3 април 2025

It’s going unnoticed because so much other news is happening, but the war drums are beating again in D.C. The warmongers worry this is their last chance to get the white whale they’ve been chasing for thirty years, an all-out regime change war against Iran.

A new Middle East war would be a catastrophic mistake. Our military stockpiles are depleted from three years of backing Ukraine. Our effort to reshore manufacturing has only just begun and will take years to bear fruit. War would worsen our already immense deficit and national debt. Iran is larger than Iraq, Syria, and Afghanistan combined. A war would not be easy and could easily become a calamity.

Thanks to President Trump’s restraint during his first term, America has a golden opportunity to pull away from Middle East quagmires for good. We shouldn’t throw that opportunity away so that sone D.C. has-beens can feel tough by sending young Americans to die yet again.

Есента беше убиен.

Како им текна? Баш ме интересира.

Прилично невообичаено од нивна страна, затоа што имаше десетици напади врз суверени земји од страна на супер-сили и никој нигде не им лупна санкции. Ни кога САД ги нападна Никарагва, Гранада, Србија, Либија, Сирија и многу други, ниту кога СССР го нападна Афганистан и други.
Зошто баш сега Европа си пукаше во нога, да речам - си го уништи економскиот систем, обидувајќи се на Русите да им го уништи?
Па не е од сега баш.
Европа (посебно Германија) си пукаа во нога откако решија да се деиндустријализираат! Уште одамна тие го р’чкаа ѓаволот во прдалото.
Врз основа на тоа станаа зависни од сите, па мораа по нарачка и санкции на РФ да и воведуваат. Сега и кредити подигаат, за да можат украинските лопови во златни вециња да серат. Многу е лошо кога ќе се замислиш многу умен, како европа на пример или многу силен како јуесеј.
Отсекогаш и од паметниот имало попаметен и од посилниот посилен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom