Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Premnogu e komplicirano toa za vas. Ne si go zamarajte mozokot premnogu, ke se povredite. Drzi se do religiskoto katce na forumot, citkaj si biblijata i ne zamaraj normalen narod so retardirani analizi, ko boga te molim. I tebe i site slicni na tebe.

Во секој случај, ти благодарам на плиткоста во твојата елаборација кон моето прашање.

Во секој случај, ти благодарам на плиткоста во твојата елаборација кон моето прашање.
Nisto, poveli i drug pat.
P.s dobro be koj ve pusti od religiskoto katce na forumot za da zaservate po site temi? Dosadno vi bese tami, site misteriii na biblijata gi resivte i gi usoglasivte pa nemate so muabet da si pravite ?
Zamisli sega uste vatrenite navijaci da izlezat od nivnoto katce i da pocnat analizi da pravat oti realno po kapacitet tuka ste nekade, i ednite i drugite. Kakva kalakurnica ke stani od idiotski analizi i stavovi, nek je bog sa nama.

Очигледно дека монолого‘ најубо‘ ти „оди„...се разбираш со самиот себе совршено.

Очигледно дека монолого‘ најубо‘ ти „оди„...се разбираш со самиот себе совршено.
So tebe i na tebe slicni, poucen od dosegasnoto iskustvo, mozam samo vospalenie na mozokot da dobijam ako probam samo i da pokusam elementarni raboti da ti objasnuvam, ne pak nesto pokompleksno. Da ne me sfatis pogresno, no na lik koj veruva vo bajaki i prikazni za deca od predskolska vozrast stvarno ne gledam niti potreba, ni pricina da mu objasnuvam bilo sto. Ednostavno tolku vi e kapacitetot. Djabe potroseno vreme i resursi e toa.

Член од тимот на Оман кој работел на логистиката на преговорите. Иран бил согласен на сите услови околу нуклеарното оружје. И во последен момент Трампчо и тимот се премислуваат.
До средината на февруари имавме нешто.

Иран се согласи на нулево складирање на збогатен ураниум. Не намалено складирање. Нула. Се согласија да ги разредат постојните залихи на најниско можно ниво. Се согласија да ги претворат во неповратно гориво. Се согласија на целосна верификација од МААЕ со можен пристап за американски инспектори. Се согласија, според зборовите на министерот за надворешни работи, „никогаш, ама баш никогаш“ да не поседуваат нуклеарен материјал за бомба. Работам во дипломатијата седум години. Никогаш немам видено држава да се согласи на толку многу работи толку брзо. Направив табела со отстапките. Имаше четиринаесет редови. Ја обоив. Зелено за потврдено. Жолто за во тек. До 21 февруари табелата беше целосно зелена. Ја испечатив. Стои на моето биро во Мускат. Сè уште е зелена.

Таа фраза одзеде единаесет дена. „Никогаш, ама баш никогаш.“ Иранците првично понудија „нема да се стремиме“. Американците сакаа „под никакви околности“. Се договоривме за „никогаш, ама баш никогаш“ во 2:14 по полноќ, во вторник, во Мускат. Јас лично ја напишав финалната верзија. Користев Times New Roman затоа што Женева го преферира. Документот имаше четиринаесет страници. Бев горд на секоја запирка.

Еве што рекоа, по редоследот по кој го рекоа.

24 февруари: „Имаме можност што се појавува еднаш во генерација.“ — Министерот за надворешни работи, на приватен брифинг со амбасадорите на Советот за соработка во Заливот. Јас ја подготвив презентацијата. Слајд 14 беше временската рамка за имплементација. Слајд 15 беше логистиката за церемонијата на потпишување. Ја резервирав Палатата на нациите во Женева, сала XX. Таа собира четиристотини луѓе. Разговаравме за брендовите на пенкала за потпишувањето. Иранците ги преферираа Montblanc. Американците немаа преференција. Нарачав дванаесет Montblanc Meisterstück по шестстотини и триесет долари секое. Пристигнуваат во вторник.

27 февруари, 8:30 часот по источноамериканско време: „Договорот ни е на дофат.“ — Министерот за надворешни работи, CBS Face the Nation. Седеше спроти Маргарет Бренан. Рече дека општите политички рамки може да се договорат „утре“, со деведесет дена за техничка имплементација во Виена. Рече — а јас ја напишав оваа реченица за картичката со белешки што ја носеше во џебот од сакото — „Ако само ѝ дозволиме на дипломатијата просторот што ѝ е потребен.“ Ги пофали американските пратеници по име: Стив Виткоф и Џаред Кушнер. Рече дека и двајцата биле конструктивни.

Гледав од Four Seasons во Џорџтаун. Во мини-барот имаше индиски ореви. Ги изедов. Чинеа деветнаесет долари. Најскапите индиски ореви што сум ги јадел. Но беше добро утро и договорот ни беше на дофат.

27 февруари, 14:00 часот по источноамериканско време: Средба со потпретседателот Венс, Вашингтон. Министерот за надворешни работи го претстави нашиот напредок. Нулево складирање. Целосна верификација. Неповратна конверзија во гориво. „Никогаш, ама баш никогаш.“ Потпретседателот го употреби зборот „охрабрувачки“. Неговиот советник водеше белешки на iPad. Советникот не воспостави контакт со очи во последните девет минути од средбата. Го забележав тоа. Забележувањето работи е единствениот дел од мојата работа што не е полнење чаши со вода.

27 февруари, 16:00 часот по источноамериканско време: „Не сум задоволен од темпото.“ — Претседателот Трамп, пред новинари.

Не е задоволен од темпото.

Го имавме постигнато нулевото складирање. Целосна верификација од МААЕ. Неповратна конверзија во гориво. Пристап за инспектори. И фразата „никогаш, ама баш никогаш“, која одзеде единаесет дена и ме чинеше двесте и дванаесет одења по ходник долг четириесет и седум метри.

Секој американски претседател од Картер наваму не успеал да го натера Иран да се согласи на ова. Четириесет и пет години.

Не е задоволен од темпото.

27 февруари, 21:47 часот по источноамериканско време: Авионот на министерот за надворешни работи полетува од Далес кон Мускат. Јас сум на седиштето зад него. Тој го прегледува Слајд 14 на својот лаптоп. Временската рамка за имплементација. Техничките сесии во Виена. Церемонијата на потпишување. Пенкалата.

Заспивам над Атлантикот. Сонувам чаши со вода.

28 февруари, 6:00 часот по заливско време: Се будам од нотификации на телефонот.

28 февруари: „Соединетите Американски Држави започнаа големи борбени операции во Иран.“ — Претседателот Трамп.

Какви болни луѓе се на моќни позиции. Со лесно нека им е на Иран. И најдемократскиот режим со развиени права на педерите и трансформерите да го имаат пак ќе беа нападнати.

Потврдија од Иран дека Ајатолахот е ликвидиран.

Какви болни луѓе се на моќни позиции. Со лесно нека им е на Иран. И најдемократскиот режим со развиени права на педерите и трансформерите да го имаат пак ќе беа нападнати.

Веќе напишав-„преговорите„ со Иран беа само обично „купување време„, кое САД го користеа за довлекување оружје во Израел и во Заливот.

Веќе видена лукавштина.
Автоматски споено мислење:

So tebe i na tebe slicni, poucen od dosegasnoto iskustvo, mozam samo vospalenie na mozokot da dobijam ako probam samo i da pokusam elementarni raboti da ti objasnuvam, ne pak nesto pokompleksno. Da ne me sfatis pogresno, no na lik koj veruva vo bajaki i prikazni za deca od predskolska vozrast stvarno ne gledam niti potreba, ni pricina da mu objasnuvam bilo sto. Ednostavno tolku vi e kapacitetot. Djabe potroseno vreme i resursi e toa.
Добра ноќ...

Потврдија од Иран дека Ајатолахот е ликвидиран.
Израел секогаш излегуваше со веродостојни извори и информации и претходно поврзани со ликвидациите на високи ирански политичари, воени лица и научници од висок профил. Сега, наводно, се ликвидирани и политичари, министри, генерали и останати високи воени чиновници.

Ужасна им е логистиката кога не можат да ја гарантираат безбедноста на највисокиот политички врв.

Куба е следна, и неа ќе ја лапнат пребрзо, без значителен отпор.

Израел секогаш излегуваше со веродостојни извори и информации и претходно поврзани со ликвидациите на високи ирански политичари, воени лица и научници од висок профил. Сега, наводно, се ликвидирани и политичари, министри, генерали и останати високи воени чиновници.

Ужасна им е логистиката кога не можат да ја гарантираат безбедноста на највисокиот политички врв.

Куба е следна, и неа ќе ја лапнат пребрзо, без значителен отпор.
Тоа е истиот тој Израел кој дозволи таков масакар на свое тло?

Станува расплетот сега јасен после тие настани, ако сеуште некој мисли дека не им работеле камерите.

Ќе сумираме во блиско време за Иран. Мене лично енгима ми е политичкиот систем кој е тесно поврзан со религиозниот кај нив.

Искрено не знам каков им е планот. Режим чејнџ со скинување на лидерите како во Венецуела ај, ама ова има потенцијал за поголем регионален конфликт. Трамп ГОАТ убедливо, наседна на нешто што и самиот не сака, од кои и да се причини. Ќе видиме.

Иначе едно да кажам само. Тие што пред изборите во САД најмногу беа за ГОАТ Трамп после најмногу квичеја. Па и сега.

Тоа е истиот тој Израел кој дозволи таков масакар на свое тло?

Станува расплетот сега јасен после тие настани, ако сеуште некој мисли дека не им работеле камерите.

Ќе сумираме во блиско време за Иран. Мене лично енгима ми е политичкиот систем кој е тесно поврзан со религиозниот кај нив.
Остави дали дозволи или не, зборуваме за трансфер на информации од самото јадро на Иран, пред се рутата на движење на одредени научници, кои наводно учествувале од иранскиот план за нуклеарно оружје, пред години, сите им ги ликвидираа.

Другите се луѓе кои речиси секојдневно се појавуват во јавност, пред медиуми, држат говори, учествуваат и на конференции, имаат безбедносни сертификати, не се обични граѓани, ако ги имаат на нишан, а ги имаа, значи целиот систем на Иран е трул, систем без гаранција на безбедноста на самиот врв, оној кој треба да ги координира сите активности на државата.

Една од најголемите воени сили во светот прими аматерски политички удар. Една Украина знае како да си го спакува целиот политички врв, кој војува со години, а је пак Иран, кој со недели е на воена готовс, остави политичкиот врв да му престојува во небезбедни инфраструктурни и воени објекти.

Остави дали дозволи или не, зборуваме за трансфер на информации од самото јадро на Иран, пред се рутата на движење на одредени научници, кои наводно учествувале од иранскиот план за нуклеарно оружје, пред години, сите им ги ликвидираа.

Другите се луѓе кои речиси секојдневно се појавуват во јавност, пред медиуми, држат говори, учествуваат и на конференции, имаат безбедносни сертификати, не се обични граѓани, ако ги имаат на нишан, а ги имаа, значи целиот систем на Иран е трул, систем без гаранција на безбедноста на самиот врв, оној кој треба да ги координира сите активности на државата.

Една од најголемите воени сили во светот прими аматерски политички удар. Една Украина знае како да си го спакува целиот политички врв, кој војува со години, а је пак Иран, кој со недели е на воена готовс, остави политичкиот врв да му престојува во небезбедни инфраструктурни и воени објекти.

Земјата не е технолошки развиена за да може да парира на Западниот свет.

Украинското раководство никогаш не било таргет на Русија. Напротив ова раководство и одговара на Русија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom