Иран демонстрира сила!

• Креатор на темата Креатор на темата no.one
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Локација
Skopje
Иран демонстрираше воена сила, прв пат ги претстави подземните ракетни силоси, во рамките на десетдневните вежби на револуционерната градба.
Државната телевизија емитуваше снимки од ракетите сместени длабоко под земја, најверојатно од типот Шахаб 3, со дострел од 2 илјади километри.
Ракетите се подготвени за лансирање ако Иран биде нападнат, а можат да погодат мети во Израел и американските воени бази во регионот, објасни Техеран.
Наводно, само неколку земји имаат подземни ракетни силоси што не може да се детектираат сателитски, а Иран ги има повеќе.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139812

Nbombers_b2_0017.jpg

b2bombs.jpg

Подземни, надземни.... не прави разлика. Кога ќе биде издадена наредба, авиончево погоре ја уништува секоја мета без да биде забележан.

Тоа се ок ама, како ќе ги бомбардира авиончево силосите ако незнае каде се?

Тоа се ок ама, како ќе ги бомбардира авиончево силосите ако незнае каде се?

Ако не знае каде се нема да ги бомбардира, но бидејќи САД имаат една од најмоќните разузнвачки агенции плус големиот број разузнавачки сателити, не би било многу тешко да откријаат неподвижна мета.

Подземни, надземни.... не прави разлика. Кога ќе биде издадена наредба, авиончево погоре ја уништува секоја мета без да биде забележан.

Nuclear-explosion.jpg

Подземни живи луѓе, надземни живи луѓе, не прави разлика... сите се подземни неживи луѓе после. :P

Србите во 99-та забележаа еден...и го соборија.

звучи добро..браво за Исламската Република Иран

Одлично за Србите! Иран ќе собори можеби два, за да имаат некаква сатисфакција како и Србите, не за друго.

e ne basma ke prodavaat ., po se izgleda im zdosadi da shtrakaat persiski kilimi:coffee:

А бе остај ги Србите, тие се будали. :)

Џст кидинг, еве што соборија Србите:
300px-F-117_Nighthawk_Front.jpg

А еве со што се соочуваат Иранците:

b-2-spirit2.jpg

Б-2 е тежок бомбардер, досега не е детектиран на радар (а Ф-117 е детектиран долго пред да ги бомбардира Србите) за разлика од Ф-117 кој има димензии на поголем борбен авион.
--- надополнето: Jun 29, 2011 12:43 PM ---
Одлично за Србите! Иран ќе собори можеби два, за да имаат некаква сатисфакција како и Србите, не за друго.

Србите во 1999 погодија два Ф-117ки. Едниот се сруши во Србија, а другиот успеа некако да се врати во Италија. И никогаш повеќе не полета.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
ke bide veselo aj i tamu neka se zakachat ., pa da ide se u pizdu materinu i konechno nie da si go zadrzhime imeto:D

А бе остај ги Србите, тие се будали. :)
Србите во 1999 погодија два Ф-117ки. Едниот се сруши во Србија, а другиот успеа некако да се врати во Италија. И никогаш повеќе не полета.
Дај линк за ова, првпат слушам...

Инаку за Б2 останува на големи висини и тешко е да се собори особено од земја, што не е случај со Ф117 кој сега е надвор од употреба...

Многу нешто се кува. Русија ја тестираше ракетата Булава вчера (успешно), а Иран испали 14 ракети земја-земја вкл. Жилзал, Шахаб-1, Шахаб-2. и Шахаб-3. Ова е дел од воените маневри на Иран "Големиот пророк 6". За време на првиот ден на маневрите, Иран испали ракети Faith.

Kako si go bara iran so borince. Ako mu se svrtat (a ce mu se svrtat vo idnina) nema ni silosi ni shahabi ni proroci da gi spasat, ce go obesat toa kurleto ahmedinegjad kako sadam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom