Нема ни прво ни второ ни трето , не е фер спрема другите на темата а и модераторите да идеме оф топик. Знај дека има луѓе што не се задоволуваат со 9000 ден и тие се повеќе се иселуваат.
Не идеме оф топик туку одиш оф топик. Јас многу добро знам дека има луѓе што не се задоволуваат не со 9000 денари туку со 900 евра плата( пример онака). Но ти се обидуваш твојот став да го претставиш како став и вистина за општина од 200000 луѓе. Значи едно е да речиш дека тебе не ти се исплаќа да работиш за 9600 денари и дека сакаш да се иселиш пошто можеби ( пример само) тие пари ги вадиш за една вечер. И нормално ке бидиш во право, но кога зборуваш и прогнозираш во името на 200 000 граѓани тоа е веќе друга работа. Дали ти на пример ете по еден месец, година , две или колку и да трае изградбата на таа зона и фабрика и кога како за беља се најдат работници на кои ете им се исплаќа и одат на тие работни места ке земиш ке ме тагниш и ке напишиш извини Владе еден куп лајна изедов пред толку и толку време и ете сега јавно се извинувам што тогаш трескав зелени и јадев гомна без подкрепа.
Најверојатно не , така да можеби подобро ,попаметно и форумски коректно би било прогнозите и ставовите да си ги претставуваш како твој личен став, нешто како од примерот погоре. Дека ти за 9000 денари на патот да ги најдиш нема да се наведниш да ги земиш , не ти се исплаќа, не пак да правиш 40 км и да работиш во смени. Дека тие пари ги вадиш за еден сат, ден , вечер ( како и да е) и дека за тебе тие пари се кафе пари. И нормално никој ништо нема да ти речи.
Ете кога сме кај тоа ни јас сега не би одел за тие пари( а не дека немам одено и за помалце) но ете има луѓе кои одат и гледаат фамилија со тие пари , така да на крај на памет би ми паднало да се дрзнам и мојот личен став и мислење да го претставам како генерален став на огромен број на граѓани.[DOUBLEPOST=1427923446][/DOUBLEPOST]
Пошто со 9.000 ден има сметки да се изнаплати.... Дури пола сметка за струја ќе плати, није то шала бре!
Тоа ти е економија.
Е па пресметај вака економски колку сметки ке платиш со плата од 0 денари.
Додуша од каде да знам јас колку ти заработуваш, но како што се пуфкаш тука дека за тебе 9000 денари се пичкин дим повели префрлими на сметка. Тебе ако ти се малце, мене моментално ептен ке ми завршат работа. верувам и на многу други.
Ете и јавно на форум ке ти се заблагодарам и тебе и на сите други кои сметаат дека 9000 денари се кафе пари и имаат вишак 9000 денари и решиле да ги споделат на мојата трансакциска сметка.
Од толку парајлии на форумот очекувам дека ке треба цела нова тема да отворам само за да се заблагодарувам.
Ако не ми е тешко ке отворам , вие само јавете желба за број на сметката.[DOUBLEPOST=1427924002][/DOUBLEPOST]
Темата Ауфидерзен Македонија партал ја направи, не вреди и тука истото да го повторува, батали го.
На таа тема непишувам незнам веќе пола година.
Налет тоа имаш ептен слична тема. Таму пак воопштпо не ни пишувам. И немој да речиш дека моето пишување на таа тема ти ги заеба сите планови да емигирираш или веќе што и да имаше намера да направиш. Додуша ако тебе ти е полесно и се тешиш дека ете моето пишување на одредена тема ти го заеба животот наместо да се помириш со фактот дека си лузер , јас искрено немам никаков проблем со тоа.
Сепак тоа не го менува фактот дека сепак си лузер , си бил и ке останиш сум пишувал јас нешто или не.
И утре да се одјавам од форумот тебе тоа ама баш ништо нема да ти смени во животот.