Xibalba
Господин Господин
иначе од Куманово планот е да се вработуваат најмногу луѓе.
Да, а?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
иначе од Куманово планот е да се вработуваат најмногу луѓе.
Еве ја ќе набројам:
Џонсон Мети втор погон
Џонсон контролс втор погон
Џонсон контролс во Штип
Актива во Штип
Ван Хул
Гришко + втор погон
Кронберг и Шуберт
Дрекселмајер
Ван текстил
Протек
Кемет електроникс
Технохозе
Вптекс од Холандија
Ронтис-Велес, нов погон
Антура исто од Холандија
Ендава
Маркард не знам дали отвори, ама веќе вработува
Истем медикал- почна да гради погон
Епл Ленд исто почна да гради откупен центар,
Кофикаб не сум сигурен дали отвори, ова е што сум прочитал дека е отворено или се гради, може фали некоја... наредните се најавени, ќе видиме што ќе се реализира...
ОДВ електрик , Германија– 1.000 вработувања, 15 милиони евра, во Охрид
КСС, САД – 1000 вработувања, 20 милиони евра, во Кичево
Диатек, Италија – 200 вработувања,10 милиони евра, во Скопје
Техникл текстајл, Германија – 600 вработувања, 12 милиони евра, во Штип
Етанол Јуроп Рињуабл, Ирска ДуПонт, САД – 1000 вработувања, 250 милиони евра, во Прилеп
Монтанте, Италија, 100 вработувања, 10 милиони евра, во Скопје
“ENERGIA” Ltd, Украина, 150 вработувања, 18 милиони евра, во Скопје
ИТЕК, Италија – 120 вработувања, 3,8 милиони евра, во Тетово
„Филкаб“ Бугарија, 100 вработувања, 3,5 милиони евра во Скопје
Амфенол САД – 500 вработувања, 6 милиони евра во Кочани
Менсан, Турција – 100 вработувања, 5 милиони евра во Скопје
ВЕИБО. Турција – 5600 вработувања 400 милиони долари, во Ранковце
Еуро БПО, Велика Британија- 350 вработувања, Скопје
„Про лајн“ Турција – 50 вработувања 3 милиони евра
Мач груп Турција Илинден вредна три милиони евра.
Демпо груп, Турција две фабрики. 3 милиони евра - 150 лица, 3 милиони евра - 400 лица
Гентерм – 1000 вработувања, во Прилеп
Да ? Дај со време кажи им на турциве да не почнуваат... изглеа немаат консултант за оваа проблематика.[DOUBLEPOST=1427836971][/DOUBLEPOST]Да, а?Знаеш дека од Куманово до зоната има над 40 километри, а од Куманово до Скопје има 36 километри. Ретко кој кумановец ќе одбере работа во Ранковце пред работа во Скопје.
Знам бе друже и ја видов, за двата автопати вкупно 86 милиони пишуваше, а ние плаќаме 580 милиони, ама па ова испаѓа поише од 5% провизија што ги земале твоиве, кај се другиве пари ???Dali plakjaat pridonesi za platite koi gi davaat na rabotnicite ? Druze ova so investitorite i pukanjeto administracija e najdestruktivnata politika koja sum ja videl voopsto vo zivotot nekade ! Ajde kazi mi kako moze ja da plakjam po 37% pridonesi za platite vo mojata kompanija , a nekoj si od pizde si materine da e osloboden 5-10-15 pa i 20 godini ? Nekoj ipak mora da gi pokrie tie pridonesi so nesto . Kako e mozno drzava so 1 500 000 populacija da ima 140 000 - 160 000 administrativci koi povtorno se na grb na nas privatniot sektor koj so mnogu golema maka si go pecalime lebot ovdeka vo vukojebinata tako - zvana Makedonija . Pred dva dena bev svedok i so svoi oci vidov na sajtot na kineskata kompanija vo vrska so proektite za gradba na avtopatite ... Spored toa sto go pisuvase tamu zbirno sevkupno cenata za proketite beshe okolu 100 000 000 evra i za necija zal e napraveno print screen taka da i da brishat i da ne brishat sajtovi sve zacuvavme so print screen taka da spored toa sto go procitavme iskoci deka se ima napraveno megjunaroden kriminal od skoro 400 000 000 evra sto mozebi kje go napravi i najgolem vo evropa . Inace clen sum i simpatizer na VMRO DPMNE
Од Куманово нема шанси да дојде некој да ти работи во Ранковци т.е зоната е меѓу Ранковце и Паланка за 9 000 ден. е толку е плата во постоечката фабрика каде и сабота се работи од 7 до 13ч без пауза. Па сега ти види дали се исплати да поминуваш по 90 км дневно за 9000 ден.Да ? Дај со време кажи им на турциве да не почнуваат... изглеа немаат консултант за оваа проблематика.
Како почнавте работници да барате, мислиш готова е фабриката, шуќур нека изградат нешто работници ќе се најдат.Од Куманово нема шанси да дојде некој да ти работи во Ранковци т.е зоната е меѓу Ранковце и Паланка за 9 000 ден. е толку е плата во постоечката фабрика каде и сабота се работи од 7 до 13ч без пауза. Па сега ти види дали се исплати да поминуваш по 90 км дневно за 9000 ден.
Шуќур да бидат и според твоите набројувања околу 13 000 ќе се вработат ако нема и тоа ќе увеземе а може и овие од Сирија да ги згрижиме место да гинат по нашите патишта ќе им дадеме да работат они и за беспари може ќе работат.Како почнавте работници да барате, мислиш готова е фабриката, шуќур нека изградат нешто работници ќе се најдат.
Тебе чупче очигледно не ти се работи.Шуќур да бидат и според твоите набројувања околу 13 000 ќе се вработат ако нема и тоа ќе увеземе а може и овие од Сирија да ги згрижиме место да гинат по нашите патишта ќе им дадеме да работат они и за беспари може ќе работат.
Сама си ги плаќам сметките од втора год кога бев на факултет па до сегаТебе чупче очигледно не ти се работи.
Така мене ми личи работата.
И јас така си мислев додека моите ми ги плаќаја сметките.
Туку гледај омажисе богато оти маф ти е планот.
Бравос.Сама си ги плаќам сметките од втора год кога бев на факултет па до сега![]()
Струја, вода, кирија, храна, облека поретко и така, не глуми паметен зш да беше немаше да дозволиш твоите да ти плаќаат сметки обрати се за муабет кај некои од погоре ем заедно ке плачете дека жените само по богати трчалеБравос.
И под сметки што подразбираш?
Пијачката и цигарите ( ако пушиш ) или струја, вода, парно, кирија, храна, облека итн итн...
Абе види моите ми ги плаќале сметки ко помал, да не речам ко ми летал умот како тебе на пример или на твој години кога сум бил.Струја, вода, кирија, храна, облека поретко и така, не глуми паметен зш да беше немаше да дозволиш твоите да ти плаќаат сметки обрати се за муабет кај некои од погоре ем заедно ке плачете дека жените само по богати трчале![]()
Нема ни прво ни второ ни трето , не е фер спрема другите на темата а и модераторите да идеме оф топик. Знај дека има луѓе што не се задоволуваат со 9000 ден и тие се повеќе се иселуваат.Абе види моите ми ги плаќале сметки ко помал, да не речам ко ми летал умот како тебе на пример или на твој години кога сум бил.
Башка тебе ти оди во прилог дека си женско, а јас досега во цела пишана историја немам забележано случај некое женско да умри од глад. Вака така ке се снајдите некако
Значи не е толку до паметот туку до полот. Имаш роба, ја продаваш и пак робата ти останува. Значи некое чупе за да не успее да се снајде во животот треба да биди или ептен глупо или ептен грдо. Трето нема.
Пошто со 9.000 ден има сметки да се изнаплати.... Дури пола сметка за струја ќе плати, није то шала бре!Тебе чупче очигледно не ти се работи.
Така мене ми личи работата.
И јас така си мислев додека моите ми ги плаќаја сметките.
Туку гледај омажисе богато оти маф ти е планот.