Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вика од вас да не почна светот
Ова вемеровциве или се во некој тежок филм или навистина се за греови, трето нема. Како го рашлака Гуштеров секоја чест.
Ристо Гуштеров го ремети Веле Самак!
Ристо Гуштеров го ремети Веле Самак!
Смешки представа за пред народот пред камера едно а позади нејзе друго. Јас знам двајца пратеници во поранешен состав од ист град на говорница ти се чинеше ќе се заколат, ама после имаат признато дека во собраниската кафана за време ручек секогаш имаат ручано заедно. И оди муабетот педер еден сега ќе ти вратам слушај ме добро.
Имав другар кој си беше левичар (ВМРО`вец) повремено се подкарувавме за политика дека јас сум сосема спротивното али во ни еден момент не прекинавме да бидеме другари.Политика и лични пријателства бар за мене немаат ништо заедничко и искрено мислам дека сите кои според политика ги бираат пријателите се малце луди
Вакви како тебе преку таквото ми се дојдени како прво не сум функционер нити припадник на партија па да ми лепиш етикети можеш по дома да лепиш етикети.Лавче, не знам дали ја гледаше дебатата (или можеби вие од власта гледате само розово на животот)... Па тој твој Веле Самак беше распердашен од некој многу по компетентен од мене и од тебе!
Али сепак браво за Самак што се појави на дебата, за разлика од неговиот надреден кој бега од дебата како ѓаол од темјан![]()
Вакви како тебе преку таквото ми се дојдени како прво не сум функционер нити припадник на партија па да ми лепиш етикети можеш по дома да лепиш етикети.
А тој гуштеров до пред распадот на Југославија беше еден од главните комуњари со кој стигна до високи позиции во својата кариера заради тој комунистички систем и таа негова комунистичка книшка! И сега закоравен комунист и социјалист станува преку ноќ капилист и демократ а проста раја на форум се пали на него. Се пали на човек кој денар не инвестирал во Македонија, а милионите ги направи од алашфериш во компанијата каде работеше во време на распадот на Југославија и пропагањето на комунизмот и налетот на капитализмот. Зад Веле Самак стојат инвестиции пред Веле самак бунарџик и останатите зони беа ливади тоа е факт кој ниту гуштер ниту кајганџија не може да го оспори како и фактот што МНК по втор пат инвестираат во Македонија. За разлика од овој гуштеров кој освен да јаде бурек(како и многу на форумот) друго ништо нема направено за Македонија како што и сам признава ниту денар не инвестирал. Гуштеров јакиот фактор и експерт......пропаднат политичар кој не направи ништо во либералната партија па сега како и многу други пропаднати политичари стануваат експерти ,нели заради големите резултати што ги имале во своите партии па сега своето маестрално знаење ке го покажуваат како економски експерти![]()
Значи ако некого критикувам автоматски имам партиска книшка од друга партијаТи салам си или не си салам? Како тоа Гуштеров ништо не направил за Македонија и како тоа со прст не мрднал за Македонија? И да немаш партиска книшка со ова што го кажа самиот си „залепи“ етикета!
1. Кој беше главен лобист и кој го убеди Џонсон Контролс (а подоцна и Џонсон Мети), да инвестираат во Македонија?
2. Кој му дава право на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ да се чукаат во гради со оваа инвестиција?
3. Кој беше најзаслужен за тоа што Украина ни продаде хеликоптери во 2001 год.?
4. Како да инвестира во Македонија, кога тука се е партизирано? (Извештајот на Швајцарската Амбасада во Скопје)