Интернет vs Реалност :)

• Креатор на темата Креатор на темата onlya
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум троличен на форумов :sneaky:..
Се адаптирам, еволуирам, се деградирам... во зависност од потребите.. :notworthy:
Често пати глумам Ајнштајн по темите.... (да се здрави и живи Гуги и Вики :cuc: )
Ги копирам другите членови во нивниот стил на облеквење аватари и тетовирање потписи... :свиркам:
Издвојувам делови од туѓи мислења.. и на крај добивам едно добро плагијатче :cool:
Не креирам албуми со слики додека не ми излезат six pack на стомаков ;)
Си лажам кога ќе ми текне - без око да ми трепне (овде и рима фатив :D)
Уживам во критичарење постови.. Не од што ме интересира.. туку да отепам време.. :eek:
Мразам паметни одговори од други... ми прави нервоза кога на некој друг му текнало решение - а мене не. :tapp:
Не признавам грешки.. ми се чини дека така ми паѓа цената :rolleyes:
Љубоморам на постови со многу допаѓања...o_O
Одбегавам собиранки и митинзи.. ќе видат што грдотија сум.. па после кој ќе менви јузери... :icon_lol:
....
Со еден збор, ги користам сите благодети на виртуелноста. :pipi:

Е сеа вие другите што сте исти во реалноста и овде... сигурно нема да се пронајдите во горе-напишаново... ;)

Многу често у инбокс ќе ми стаса порака од некој член,со муабет над 35год ли си?

А ја сиромашкиот кај стасам тролам по темиве,како успеваат да ме гледаат како возрасен.....стварно не ми е јасно.

И по таа аналогија излегува дека нема простор да бидам ист на интернет и во реалноста....кога во нивните мисли си претставуваат,некој сериозен чичко :icon_lol:

Пфф..ист сум..:D

Туку темава е за тоа какви сте т.е како се претставувате на интернет (социјалните мрежи), а како во реалноста

Не да речамдекаги мразам лажговците,туку само не ги сакам-значи не сакам да се лажам ни себесии да глумам едно на вулкан а друго во ромуланската империја.

. Дали сте исти или сосема различни?

Тоа зависи од личноста/те со кои сум но имамедна особина на неутралност,нарочито кога има бизарни конфликтни ситуации каде често некои(фракции/поединци) од мене очекуваледа преземам нешто или да заземам страна,нешто што не го правам,напротив укажувам на апсурдноста на конфликтната ситуацијапритоа обидувајќиседа одржамбаланс и да ја задржамстекнатата доверба а посебно онаа којајауживам кај еден круг на оформени личности кои ми несе срамат илипакплашат дами кажатнешто,без разликадалитоа ги,мачи,дали им тежи(ако им тежисекогаш подавам рака)ако се гордеатсо нешто...они знаат декајас сегордеам со нив.

Дали полесно комуницирате со луѓето преку интернет или во живо?

Комуникацијата помеѓу интернет е попрактичма за бизнис секторот,за иселениците но секако и за луѓекоипретходно билезаедно нераскинливи паод Џ прилини не можат да комуницираат во 4 очи т.е ќиво па според тоа интернет комуникацијата е практична без сомнеж што не значи дека во живо комуникацијата треба да се занемариили обратно-се е до карактер атеми за разговорима...бајагино преферирам во живо поради доброто кафе,тутунот и секако повеќе уживам во разговорот доколку личноста е до мене.

Дали во живо се дружите (комуницирате) со луѓе што на интернет воопшто не се поднесувате?

How come?

Каде повеќе лажете: Во реалноста или на интернет? :) И така натака. :)

Како штоукажав имам принципи и лажам најчесто групно со цел гласна смеа на туѓа сметка како што и сеслучувало истотода бидена моја сметка....но не лажам со зли намери бидејќи немам таква природа сепак се случувало и се случува да згрешам макар за минорна работа...абенекабиде каснење од10 минути...има да горам бидејќисум закаснил(иако немада се приметиза да неги расипам скроз работите за кои сум се трудекш=л а воедно и за истите сум бил најгласно лоби(на пример утре со перо,марија,тања и братучрда и исашко седоговараме да одиме наезеро,ниваовеимаатдругипланови почнувајќи од работананива се до гејмањеикозмеичкисалон,НАЈЛЕСНО ќеги убедм,ќе ми поверуваат а јас уштеи стата ден планирам,па на езеросредѕвам и создаван одкичнипредуслови,чистота,ќебиња,ама нема што нема....туку јас нема да дојдам,добро де ќебидатмалкунамуртени..лутината трае кратко....оти.....мезнаат...кога ќе го изговоратThe magic word и им требам тука сум соВОРП 9.5.

Site poise hejtate I remetite na forumov, priznajte si.
I tie sto ne se sramezlivi, poise se furaat na forum.
U zivo se topite site dodeka si praime muabet.
Ama na forumov dzverki zivi vazite.
Eden postar clen mi rece ednas "Pazi samo da ne stanes vo licnosta koja si na forum, posto jas go napraiv istoto toa".

Jas sum malce pokulturna nego sto sum ovde I tro pojke smirena, ovde zbesnuvam. I plus mng se zezam po forumov, sum praela celi diskusii dodeka nekoj go praam budala u zdrav mozok xD
Prostete mi ako se pronajde nekoj <3
Jas site ve sakam :*
Dobro, ne bas site... :D

Тука се чувстувам послободен некако, иначе исто сум шо.. Нема да лажам и да живеам во друг виртуелен свет како друга личност, иако многумина и баш тоа го прават.
Пример нешто како на сликава...
real_you_vs_facebook_version_of_you_01.gif

.....генерално сум истиот....но....во реален живот зборувам повеќе (мрчам), тука послабо бидејќи никогаш не научив да пишувам со две раце на тастатура....а предност тука е што никој не може да ме прекине во средина на реченица

Истиот сум, со тоа што на форум внимавам колку откривам за сам себе. Полесно ми е да комуницирам во живо и да запознавам луѓе во живо. Форум ми е за тепање време. Од искуство знам дека луѓето во живо не се секогаш такви какви што се претставуваат на форум:

- фраери - во живо се бед лак брајан
- фраери #2 - во живо се маалски пропалици
- светици - во живо се најголеми дрољи
...

Секако има и голем дел од луѓето што навистина се такви какви што се.
Сепак, се држам на извесна дистанца. Никогаш не се знае со кого си имаш работа.

Зошто да глумам нешто што не сум ?
Секако порано или подоцна кога ќе се соочи човек во живо со тие што комуницирал преку интернет, ќе сватат каков е.. затоа не се замарам дали некому ќе се допаднам или не... со тој што ќе ми оди муабетот на нет ќе ми оди и во живо, а со тој што ќе се спречкам за некоја тема или што нема да го поднесувам.. сигурно нема во живо да биде нешто поарно.
Ме нервираат луѓе што на нет пример можат да ти кажат се и сешто и да те отераат у пм а во живо кога ќе те видат да ти се умилкуваат и да се прават дека ништо не било.
Единствена разлика кај мене мислам дека е тоа што во реалноста, кога запознавам некој сум малце по срамежлива.. али тоа зависи и до соговорникот, ако ми тргне муабет и ако гледам дека и другата страна е заинтересирана за муабетот што го правам, тогаш срамежливоста ја снемува за ала минут.
Каде повеќе лажам....хмммм :D јас мислам дека во реалноста сум многу подобра во тоа отколку на нет :D

Највеке се нервирам кога ке видам некој да има пишано мажите се вакви, жените се накви, или пак некоја филозофска мисла од некој рандом филозоф.Алоооooo!!!!
you-just-have-internet-access.png

А зошто да глумам нешто што не сум?
Има огромна разлика од пишување на интернет и зборување во живо така да многу е полесно и побрзо да комуницираш со повеќе луѓе одеднаш преку нет отколку во реалноста.

Тотално ист.

Mentalno poremeten i tuka i tamu.

Барав но не најдов слична тема па ако има прајте што ќе праите. :)
Туку темава е за тоа какви сте т.е како се претставувате на интернет (социјалните мрежи), а како во реалноста. Дали сте исти или сосема различни? Дали полесно комуницирате со луѓето преку интернет или во живо? Дали во живо се дружите (комуницирате) со луѓе што на интернет воопшто не се поднесувате? Каде повеќе лажете: Во реалноста или на интернет? :) И така натака. :)

Па скоро ист сум и на нет и во живо, само малку подобро ми оди комуницирањето во живо отколку на нет. Ама често знам и да кажам нешто шо не треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom